پژوتن گفت: در بهسازی و ارتقای فضاهای باز شهری، دولت به عنوان تسهیلگر، موجب افزایش مشارکت مردم در اجرای پروژهها میشود و همچنین تعلق و هویت محلی نیز ارتقاء مییابد.
خانم مهندس پژوتن، دبیر جایزه ملی جستار کیفیت در تجربههای بازآفرینی شهری، در دومین نشست از سلسله نشستهای موضوعی با محور"ارتقای قابلیت زیستپذیری شهرها و کیفیت زندگی شهروندان با اجرای سیاست بازآفرینی شهری" و عنوان"مروری بر تجارب بهسازی و ارتقای فضای باز شهری و محله ای و توسعه قلمروی عمومی" اظهار داشت: با مروری که بر تجارب بهسازی و ارتقای فضای باز شهری و محله ای و توسعه قلمرو عمومی در شهرهای مختلف چون اصفهان، همدان، تهران، نایین، جلفا، رشت و تبریز داشته ایم می بینم که تلاش های خوبی برای فضاسازی عمومی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اجرای سیاستهای بازآفرینیشهری در شهرهای مختلف اظهار داشت: در زمینه کیفیت زندگی شهری و همچنین افزایش تعلق و هویت محله ای تلاشهای زیادی صورت گرفته است که با مشارکت مردم به اهداف خود نزدیک شده است.
پژوتن ادامه داد: در محورسازی شهرهای مختلف، نقش هویت محله ای و تاریخی آن اولویت نخست بوده و در محلههایی که هویت تاریخی گذشته محله کم شده با اقداماتی مانند برگزاری جشنوارهها، مراسمهای فرهنگی و مذهبی تلاش شده که این هویت تقویت شود.
وی با اشاره به این که در این بین نقش مردم منطقه و کسبه محل در محور سازی امیدوار کننده بوده است تصریح کرد: در هر شهر یا محله ای که مطالعات محور سازی در حال انجام بود رایزنی های مختلفی با مردم محله، کسبه، هیات امنای مساجد و حسینه ها و همچنین با نخبگان و هنرمندان آن شهر برگزار شده و اهداف و چشم اندازها طرح مطرح و دیدگاههای آنها نیز اخذ شده است.
طرحها و پروژههایی که ایشان در مسیر بازآفرینی شهری معرفی کردند از قرار زیر است:
- میدان شهرداری رشت
- محور تربیت تبریز
- پیاده راه چهارباغ اصفهان
- محور بوعلی همدان
- بافت تاریخی نایین
- محله جلفای اصفهان
- محور امامزاده یحیی تهران