
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران در این دیدار، فرماندار شهرستان اهر توضیحاتی پیرامون مساحت بافتهای مصوب بازآفرینی اهر ارایه کرد و گفت: مجموع مساحت بافتهای ناکارآمد شهری شهر اهر قریب به 390 هکتار است که شامل 110 هکتار بافت فرسوده، 88 هکتار بافت تاریخی و حدود 195 هکتار سکونتگاه غیررسمی می شود.
فرماندار اهر ادامه داد: در راستای پیگیری و تحقق اهداف بازآفرینی شهری در شهرستان، جلسات بازآفرینی شهرستان بهصورت منظم برگزار میشود و شهرداری اهر نیز به عنوان دبیر ستاد، فعالیتهای خوبی در حوزه بازآفرینی شهری انجام داده است که از جمله میتوان به ارایه تخفیفات در پروانه ساخت و ساز در بافتها و انجام سایر اقدامها و پروژههای روبنایی و زیر بنایی در سطح محلات هدف اشاره کرد.
در ادامه محمدصادق خانی شهردار اهر نیز ضمن اشاره به برخی چالشهای موجود در محدودههای بازآفرینی شهری، به اهم اقدامهای انجام گرفته در این حوزه اشاره کرد وگفت: با توجه به پتانسیل بالای شهر در حوزه گردشگری و نیز قرارگیری آثار تاریخی و مذهبی در بافتهای فرسوده شهری و به منظور توسعه گردشگری شهری و ارتقای کیفی فضاهای عمومی جهت استفاده شهروندان و گردشگران، شهرداری اقدام به تعریف پروژههای ساماندهی آثار تاریخی و مذهبی شهر اهر با رویکرد گردشگری کرده است.
شهردار اهر افزود: از جمله پروژههای شاخص اجرا شده در این زمینه میتوان به احداث پیادهراه و سنگفرش کردن محور تاریخی طالقانی، مرمت عمارت تاریخی شهرداری، احداث سنگفرش محور مابین عمارت شهرداری و بقعه شیخ شهابالدین اهری اشاره کرد.
او با بیان این که علی رغم پیگیریهای انجام شده و انجام بسیاری از اقدامهای بازآفرینی در محدودههای هدف بازآفرینی شهر اهر، کماکان در این محدودهها کمبود سرانه خدمات روبنایی و زیربنایی، معضلات و چالشهای کالبدی، آموزشی، ورزشی و... وجود دارد، تصریح کرد: رفع این معضلات نیازمند اجرای دقیق برنامه اقدام مشترک مصوب است؛ همچنین باید توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی ساکنان در کنار اجرای پروژههای کالبدی مورد توجه قرار گیرد.
بابائی اقدم عضو هیات مدیره و راهبر دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از تلاشهای صورت گرفته توسط اعضای ستاد بازآفرینی شهرستان اهر به ویژه فرمانداری، شورای اسلامی و شهردار اهر، بر ضرورت پیگیری و تداوم فعالیتهای بازآفرینی شهری در محدودههای هدف تاکید کرد.
بابائی اقدم همچنین خواستار این شد به منظور کاهش مسایل و چالشهای موجود در محلات هدف به ویژه سکونتگاههای غیررسمی، راهبردهای پیشگیری و پیشنگرانه جهت جلوگیری از رشد و گسترش این سکونتگاهها مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه بر لزوم انجام حمایتهای اهرمی شرکت از اقدامهای بازآفرینی در شهرهای مختلف کشور اشاره کرد و گفت: این اقدامها در قالب تامین منابع و اعتبارات جهت اجرای پروژههای روبنایی و زیربنایی، اجرای برنامهها و فعالیتهای ارتقای توانمندیهای اجتماعی و اقتصادی در محلات، اعطای قیر رایگان جهت آسفالت معابر، پیگیری و کارسازی جهت اعطای تسهیلات نوسازی و بهسازی انجام می شود.
بابائی اقدم همچنین خواستار برگزاری منظم جلسات ستاد بازآفرینی شهرستان اهر و کارگروههای زیرمجموعه شد و بر ضرورت مستندسازی فعالیتها و رصد و پایش اقدامات بازآفرینی شهری توسط شهرداری بهعنوان دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهرستان تاکید کرد.
در پایان این جلسه مقرر شد، در آیندهای نزدیک دبیرخانه ستاد شهرستان، جلسه ستاد بازآفرینی اهر را با حضور بابائی اقدم برگزار کند و در همچنین بازدید از محدودههای هدف بازآفرینی و اقدامات بازآفرینی انجام پذیرفته در محدودههای هدف صورت گیرد و از نزدیک مسایل و چالشهای موجود در این زمینه بررسی شود.