ابزارهای دسترسی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر آغاز اجرای عملیات ساماندهی وضیعت زیست محیطی و فاضلاب در دو محله بحرانی اهواز و زاهدان تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران عبدالرضا گلپایگانی در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر گفت: حسب دستور وزیر راه و شهرسازی در سال جاری عملیات ساماندهی وضیعت زیست محیطی  و فاضلاب در ۱۴ شهر و ۳۸ محله بحرانی با اعتبار ۴.۸ همت آغاز خواهد شد.

او افزود: طی بازدیدهایی که از محدوده‌های ملاشیه در اهواز و چادگان و همچنین دزفول داشتیم، شرایط نابهنجاری از نظر دفع فاضلاب و مخلوط شدن فاضلاب انسانی با آب باران ملاحظه شد، بنابراین شهرهای اهواز و زاهدان  در اولویت نخست اجرای این طرح قرار دارند.

گلپایگانی در ادامه با اشاره به پیامدهای خشکسالی و کم‌آبی بر مهاجرت‌های داخلی اظهار کرد: خشکسالی یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی است، زیرا کاهش منابع آبی، معیشت مبتنی بر کشاورزی و دامداری را در روستاها با دشواری مواجه کرده و باعث کوچ جمعیت به شهرها شده است.

وی افزود: با توجه به احتمال تداوم خشکسالی در سال‌های آینده، باید به صورت جدی بر حفظ و تقویت معیشت روستاییان تمرکز کنیم تا از افزایش حاشیه‌نشینی جلوگیری شود. در همین راستا، شرکت بازآفرینی شهری ایران با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب طرح «منظومه‌های روستا» به دنبال ارائه الگوهای جدید توسعه روستایی است.

دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار همچنین از شناسایی حدود ۷۰ هزار واحد مسکونی در پهنه‌های پرخطر کشور خبر داد و گفت: ساکنان این مناطق باید به نقاط ایمن منتقل شوند که این کار نیازمند منابع مالی سنگینی است.

وی درباره برنامه‌های پیشگیرانه در برابر بحران‌های طبیعی افزود: امروز تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه میان شرکت بازآفرینی شهری، بنیاد مسکن و سازمان مدیریت بحران امضا شد تا پیش از وقوع حوادثی مانند سیل و رانش زمین، اقدامات لازم برای کاهش آسیب‌ها انجام شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان تاکید کرد: مقابله با پیامدهای خشکسالی و کنترل حاشیه‌نشینی نیازمند نگاه جامع، همکاری میان دستگاه‌ها و توجه به ریشه‌های اقتصادی و معیشتی این پدیده است.