
به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این دیدار ابتدا علی اکبر رضایی فرماندار گلپایگان با بیان این که شهر گلپایگان 2 هزار و 500 هکتار مساحت دارد، گفت: کل شهر با حرایم آن 15 هزار هکتار است و 290 هکتار بافت فرسوده مصوب دارد.
فرماندار ادامه داد: تاکنون شهرداری فعالیتهای خوبی در حوزه بازآفرینی شهری انجام داده است که از جمله میتوان به ارایه تخفیفات در ارایه مجوزهای ساخت و ساز در این بافتها اشاره کرد.
در ادامه احسان مهاجری شهردار گلپایگان با بیان این که جلسات بازآفرینی به شکل ماهانه و مرتب برگزار میشود، عنوان کرد: با توجه به پتانسیل بالای شهر گلپایگان در حوزه گردشگری و با توجه به قرارگیری آثار تاریخی و مذهبی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری و به منظور توسعه و گسترش گردشگری شهری و ارتقای کیفی فضاهای عمومی جهت استفاده شهروندان، شهرداری اقدام به تعریف پروژههای ساماندهی آثار تاریخی و مذهبی شهر گلپایگان با رویکرد گردشگری کرده است.
او افزود: این طرحها به دلیل کمبود سرانه خدمات روبنایی، معضلات و چالشهای کالبدی،آموزشی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان اولویت اقدام اجرای طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات بافت فرسوده شهر گلپایگان معرفی شده است و در صورت تامین اعتبار، عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.
مهاجری اضافه کرد: همچنین برای ساخت پارکینگ طبقاتی در مرکز شهر که در محدده بافت تاریخی قرار دارد، نیاز به آزادسازی فضای مورد نیاز داریم که امیدوارم این کار با کمک شرکت بازآفرینی شهری ایران در قالب طرح کلید به کلید اجرایی شود.
در ادامه حسین علیمحمدی شهردار گوگد با اشاره به سابقه طولانی شهر گوگد گفت: قدمت شهرداری این شهر تاریخی به سال 1343 بر می گردد ، 300 هکتار محدوده قانونی شهر است و 90 هکتار بافت فرسوده مصوب دارد.
او با اشاره به این که50 درصد معابر محلات هدف، خاکی و 30 درصد دارای آسفالت بالای 30 سال است، تصریح کرد: در سالهای گذشته مقادیری قیر در اختیار شهرداری قرار گرفت و 40 درصد معابر بازسازی شد، جهت اتمام بهسازی و آسفالت ریزی معابر در این محدودههای خاکی از جمله خیابان حافظ در که در طرح اقدام مشترک نیز قرار دارد نیاز به 300 تن قیر داریم.
او ادامه داد: بسیاری از خانههای قدیمی گوگد واجد شرایط بافتهای تاریخی است که میتوان آنها را به بومگردی تبدیل کرد. همچنین ارگ گوکد دومین بنای خشتی ایران است که نیاز به بازسازی دارد.
گفتنی است؛ پروژه خیابان حافظ که از داخل بافتهای فرسوده عبور میکند، بهسازی و بازسازی خانه حضرت آیت اله گلپایگانی (ره) و ایجاد موزه مردم شناسی در این محل ، بهسازی خانههای قدیمی و واجد ارزش تاریخی که توسط شهرداری شناسایی شده، تخصیص زمین به مالکان که در بافتهای فرسوده قرار دارند جهت آزاد سازی معابر بافتها، کمک و مساعدت جهت ایجاد مکانهای فرهنگی و ورزشی در محلههای هدف بازآفرینی و بازسازی کبوترخانهها در محدده و حریم شهری از پروژههایی بود که شهردار گوگد به آنها اشاره کرد و خواستار مساعدت جهت پیشبرد این پروژهها شد.
در ادامه مصطفی محمودی شهردار گلشهر نیز با اشاره به این اشاره به این که این شهر در سال 1381 از تجمیع چهار روستا تشکیل شده است، عنوان کرد: متاسفانه این امر باعث شده چهار هسته بافت فرسوده به همراه محدوده 45 متری موجود حد فاصل این چهار محل به طول 13 کیلومتر که بخشی از محور گلپایگان به سمت تهران است، بهسازی معابر و نوسازی بافت فرسوده را با مشکلات بسیاری مواجه کند.
محمودی افزود: نگهداری و آسفالت معابر خاکی هر چهار محله و محور میانی بر عهده شهرداری گلشهربوده و در مجموع 500 هزار متر مربع معبر خاکی در شهر گلشهر واقع شده است که با توجه به اعتبارات کنونی شهرداری گلشهر حداقل 6 سال زمان برای بهسازی و آسفالت این معابر نیاز است.
او ادامه داد: وجود خانههای تاریخی متعدد و قلعه چندهزار ساله محله وداغ گلشهر نیازمند اعتباراتی جهت تملک، بازسازی ومرمت است.
در ادامه این دیدار عبدالرضا گلپایگانی بعد از بررسی وضعیت پروژهها و در خواستهای شهرداران این شهر توصیههای لازم جهت تهیه طرحهای بازآفرینی محلههای ناکارآمد و محرک توسعه توسط شهرداران برای فراهم شدن همکاری بیشتر شرکت در انجام پروژههای مشترک ارایه کرد.
همچنین در این دیدار مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص تخصیص قیر رایگان برای بهسازی خیابانها و استفاده از ظرفیتهای قانونی جهت بهبود و ساماندهی بافتهای هدف بازآفرینی دستورهایی صادر کرد.