
به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران گلپایگانی با اشاره به طرحهای در حال اجرا در مناطق پیرامونی حرم مطهر امام رضا (ع)، گفت: این پروژهها با هدف ارتقای کیفیت زندگی زائران و ساکنان و با تمرکز بر بهبود زیرساختها و خدمات عمومی با مشارکت دستگاه های مختلف در این محدودهها طراحی شدهاند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری، در ادامه به چالشهای مهم موجود در سکونتگاه های غیررسمی اشاره کرد و افزود : گسترش این محدوده ها و ساخت وسازهای این چنینی از جمله معضلات اصلی این مناطق است که ساماندهی آنها باید در اولویت قرار گیرد. بهویژه در بخشهای مهمی مانند بهداشت محیط و شبکه جمعآوری فاضلاب، بهسازی معابر ، نیاز به اقدامات جدی وجود دارد.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین با تاکید بر اهمیت تولید مسکن در بافتهای فرسوده، تصریح کرد: با وجود عملکرد مناسب خراسان رضوی در بازآفرینی شهری، در زمینه نوسازی و تأمین مسکن در بافتهای فرسوده هنوز جای کار بسیاری باقیست. این بافتها باید به گونهای احیا شوند که شرایطی مطلوب برای زندگی ساکنان فراهم شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین بر لزوم حفظ و احیای بافتهای تاریخی اطراف حرم مطهر تاکید کرد و گفت: توسعه شهری نباید به بهای از دست رفتن ارزشهای تاریخی و فرهنگی مناطق یاد شده تمام شود و این امر مستلزم بهرهگیری از رویکردهای نوین و تخصصی در مدیریت شهری است.
گلپایگانی ضمن تاکید بر لزوم اجرای برنامهها و اقدامات پیش نگرانه و پیش گیرانه و اشاره به وظایف و مسولیت دستگاهای مختلف در این زمینه از جمله شهرداری و جهاد کشاورزی، بر لزوم ارتقای محدودههای موجود نیز در ابعاد مختلف در جهت توسعه آنها به متوسط های خدماتی شهر های استان تاکید کرد.
در ادامه این نشست، علیرضا قامتی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، با اشاره به دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر پیگیری و رفع مشکلات استان تا پایان اردیبهشتماه، اظهار داشت: در همین راستا، برنامه اقدام مشترک در دست تدوین و اجراست تا به شکلی هدفمند و جامع، مسایل متعدد استان برطرف شود.
قامتی از فرمانداران و شهرداران استان خواست تا برنامههای بازآفرینی پایدار را با هدف کاهش ۲۰ درصدی سطح بافتهای ناکارآمد در شهرستانها با جدیت دنبال کنند و از تمامی ظرفیتهای قانونی برای تحقق این هدف بهره گیرند.
وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی استان، نیز گزارشی از پروژههای زیرساختی و روبنایی ارایه و اعلام کرد که در سال گذشته، ۸۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۱۶ میلیارد تومان در سطح استان به اجرا درآمده است.
کمال نوذری مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری بر ضرورت اولویت بندی محلات ناکارآمد شهری در تهیه و اجرای برنامه های اقدام مشترک به دلیل کمبود منابع مالی و لزوم همافزایی حداکثری میان دستگاههای اجرایی و شهرداریها تأکید کرد و گفت: هدف اصلی، تسریع در حل مشکلات مردم و رساندن سطح کیفیت ساکنان محدودههای هدف بازآفرینی به متوسط شهری است. با افزایش حمایت مسوولان، میتوان پروژههای مؤثرتری تعریف و اجرا کرد.
نوذری همچنین بر اهمیت تشکیل و فعال سازی ستاد بازآفرینی استان و نیز مستند سازی تجربه نهاد سازی محلی باتوجه به تجربیات مناسب در برخی شهرهای استان تاکید کرد.
گفتنی است این جلسه با حضور دستگاه.های عضو ستاد استانی و فرمانداران به عنوان روسای ستاد شهرستانی و شهرداران به عنوان دبیر ستاد شهرستان برگزار شد و ضرورت همافزایی و همکاری نهادهای اجرایی برای اجرای مؤثر و سریع طرحهای بازآفرینی شهری بهویژه در اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) مورد تاکید قرار گرفت.