ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در روزپنج شنبه 20 اردیبهشت ماه به منظور افتتاح و بهره‌برداری چند پروژه بازآفرینی شهری  به استان قم سفر‌ می‌کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، همزمان با دومین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت به استان قم ؛ 1239 واحد مسکن در بافت فرسوده – تاریخی و سکونتگاه غیر رسمی شهر قم افتتاح و  به بهره برداری خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، طرح ساماندهی محله چهل اختران، اطراف حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) ، ساماندهی و تملک فاز 5 عماریاسر از جمله پروژه های بازآفرینی شهری هستند که توسط احمد وحیدی وزیر کشور و محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری افتتاح خواهند شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش موثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده موثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه‌ را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تامین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار  و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این‌ واحدها تکمیل شده است.

تامین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تامین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم. 

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سردار غلامرضا سلیمانی در نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی (بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی) با مشارکت بسیج مستضعفین با تبریک سالروز تشکیل بسیج سازندگی به به جهادگران و مسئولان اظهار کرد: این ایام بسیار مبارک است و این را می‌دانیم که بسیج سازندگی به عنوان یکی از جلوه‌های مهم مردم سالاری دینی از سوی امام مسلمین و امت بنیان نهاده شد.

او افزود: بسیج سازندگی در دوره‌ای که احساس می‌شد به یک محدوده جهادی و بزرگ در کشور نیاز است تشکیل شد و در قالب اردوگاهی گزارش به رهبری رسید و ایشان دستور تشکیل این نهاد مردمی را صادر کردند.

فرمانده سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: برخلاف بسیج نظامی، در بسیج سازندگی عموم ملت ایران می توانند در آن شرکت و نقش آفرینی کنند. در واقع شرایطی برای خود مردم ایجاد می شود تا در میدان های نقش آفرینی هر کسی در هر جایی با تمسک به روحیه جهادی بتواند وارد عرصه خدمت شود.

سردار سلیمانی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب گفت:  ایشان تاکید کردند تحقق راهبردها منوط به حضور مردم است و بسیج سازندگی محلی برای کسانی است که دل در طلب مردم سالاری دینی دارند.

او بیان کرد: ما در مرحله‌ای قرار داریم که باید نسخه مردم سالاری اسلامی را در قالب بیانیه گام دوم انقلاب تکامل بخشیم. البته دشمن برای جلوگیری از تکامل یافتن انقلاب هر کاری می کند.

فرمانده سازمان بسیج مستضعفین، طرح نوسازی بافت های فرسوده  شهری را یک جهاد بسیار بزرگ دانست و گفت: اقدام وزیر راه و شهر سازی و معاونین و مدیران کل در استان ها که قدم به پیش نهادند تا با مجموعه های جهادی یک کار گسترده جهادی را آغاز کنند، همان تکامل بخشیدن به نسخه متعالی انقلاب اسلامی است.

 افزود: ما یک کشور بزرگ با در اختیار داشتن همه ظرفیت‌ها و یک ملت بزرگ با آرمان های بزرگ و یک رهبر شجاع حکیم و فرزانه هستیم که به نقطه تمدن سازی رسیده ایم که باید ارزش این کار را برای جوانان تبیین کنیم، تا جامعه مهدوی شکل بگیرد و با تکثیر آن و کنار هم قرار گرفتن ملت های مسلمان در کنار آن تمدن اسلامی شکل می گیرد و هم اکنون جبهه های مقاومت شکل گرفته است.

سردار سلیمانی در پایان از وزیر راه و شهرسازی تشکر و قدردانی کرد و گفت: ما در سازمان بسیج به عنوان خدمتگذاران تشکیلات انقلاب اسلامی در خدمت نظام و مردم هستیم.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، حسین روحانی نژاد نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در  دومین روز گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی و وزارت راه و شهرسازی متشکل از بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی که با مشارکت سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، با اشاره به این فرمایش امام  خمینی (ره )که قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی نداشتن مسکن مشکل اساسی مردم به شمار می رفت، گفت: امام راحل امید داشتند دولت‌های آتی مشکل مسکن را حل کنند، هر چند وضعیت مسکن قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست و قبل از انقلاب بخش بزرگی از شهر ها را حلبی آبادی ها تشکیل می داد اما امروز مستأجران هم مسکن مناسبی دارند و بد مسکنی چندان زیاد نیست.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به مهاجرت مردم از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ گفت: عزم دولت سیزدهم حل مشکلات بخشی از مردم در حوزه مسکن است.

روحانی‌نژاد تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خانه دار کردن مردم، در بازسازی حوادث بعد از زلزله و سیل، گام‌های بلندی برداشته است و دلیل آن هم وجود گروه های جهادی است که در حوادث جزو اولین گروه ها هستند که در کنار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساخت خانه های جدید تلاش می کنند.

او با بیان این که باید از ظرفیت این گروه‌های جهادی برای نوسازی مسکن استفاده کرد، گفت: دولت سیزدهم توجه بسیاری برای حل مشکل مسکن دارد و وزیر جهادی راه و شهرسازی نیز تمرکز خود را بر این موضوع گذاشته است.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی  که با حضور وزیر راه و شهرسازی، سردار سلیمانی فرمانده  بسیج مستضعفین، سردار زهرایی فرمانده بسیج سازندگی،حجت‌الاسلام  روحانی نژاد نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و جمعی از مسوولان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: در این برنامه دو روزه فشرده نشست‌های تخصصی با موضوعات حلقه‌های میانی، آموزش بسته‌های تشویقی، نحوه تجمیع با همسایگان، طرح کلید به کلید و فرآیند اخذ پروانه نوسازی مسکن برگزار شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: برگزاری این دوره‌ها از فردا در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز تکرار می‌شود و به زودی حرکت جهشی مد نظر مقام رهبری در حوزه نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده رقم می‌خورد.

به گفته آیینی این گروه‌ها از فردا به استان‌ها معرفی می شوند و در طول پنج ماه آینده پنج رزمایش جهادی در خصوص نوسازی مسکن خواهیم داشت تا مردم نسبت به حقوق خود آگاه شوند؛ تنها در این صورت شاهد جهش نوسازی مسکن در بافت های فرسوده خواهیم بود. این همایش که با تایید وزیر انجام شد یک نقطه تاریخی در حوزه راه و شهرسازی به شمار می رود.

در این همایش برای نخستین بار از گواهی صلاحیت‌های حرفه‌ای گروه‌های جهادی رونمایی شد و در ادامه ضمن تقدیر از جهادگران برتر در حوزه وزارت راه و شهرسازی جایزه ملی بم نیز به جهادگران این عرصه تقدیم شد.

گفتنی است در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی محمد آیینی در جلسه پرسش و پاسخ به سوالات و ابهامات گروه‌های منتخب جهادی پاسخ گفت.

زیر مجموعه ها