ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

نشست مشترک معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران با نمایندگان قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به منظور اجرایی شدن تفاهم‌نامه فی مابین برگزار شد. براساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) 350 محله هدف در سکونتگاه‌های غیررسمی مصوب ساماندهی و توانمند‌سازی خواهند شد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این نشست، حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری با بیان اینکه کاهش آسیب‌های ناشی از حاشیه‌نشینی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است، اظهارکرد: طبق برآورد صورت گرفته براساس سرشماری سال 95 بیش از 11 میلیون  نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

خراسانی با اشاره این که از سال 1397 تاکنون 2 هزار و 677  فعالیت - پروژه توسط دولت و شهرداری‌ها در بافت‌های ناکارآمد شهری اجرا شده یا در حال اجراست، گفت: براساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) 350 محله هدف در سکونتگاه غیررسمی مصوب ساماندهی و توانمند‌سازی خواهند شد.

او با تاکید بر هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و پرهیز از موازی‌کاری دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط در امر ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین گفت: جزیره‌ای عمل‌کردن دستگاه‌ها و نهادها در سکونتگاه‌های غیر‌رسمی باعث بی اعتمادی و نارضایتی ساکنان در این مناطق می‌شود.

خراسانی با یادآوری این که  برنامه اقدام مشترک در بافت‌های ناکارآمد شهری در ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در سه سطح شهرستانی، استانی و ملی تعریف می‌شود، گفت: به منظور ارتقا کیفیت زندگی ساکنان بافت‌های ناکارآمد شهری باید تصمیمات و برنامه‌ریزی از پایین به بالا باشد و خواسته اصلی ساکنان در محلات هدف بازآفرینی شهری، براساس مصوبات در ستادهای شهرستانی و استانی به دبیرخانه ستاد ملی شهری پایدار اعلام شود.

در ادامه نشست محمدی نماینده قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با تاکید بر این که پروژه‌‌های بازآفرینی در سکونتگاه‌های غیررسمی باید بر اساس خواسته اصلی ساکنان و بر اساس اولویت‌بندی تعریف شود، گفت: پروژه‌های بازآفرینی پس از اجرا باید توسط دستگاه‌ها و نهادها مرتبط تجهیز و جهت استفاده ساکنان محلات هدف، آماده شود.

او با بیان اینکه تا سال‌ها تصمیم‌گیری ‌برای محلات بازآفرینی هدف عمدتا از بالا به پایین بوده است، تصریح‌کرد: توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با موضوعات عمرانی و پروژه‌های کالبدی تفاوت دارد. به همین جهت تشکیل نهاد‌های اجتماعی در محلات  هدف به منظور توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین در این نشست فرآیند و الزمات اجرایی شدن تفاهم‌نامه همکاری مشترک و اقدامات عاجل طرفین مطرح شد.

گفتنی است، یوسف غفوری مدیرکل دفتر طرح، برنامه و بودجه، فرهاد قلی‌زاده مدیرکل نظارت بر امور اجرایی، منصور استادی معاون دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری، محسن عبادی مدیرکل امور حقوقی و قرار دادها، رضا حیدری کارشناس دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری و بهشتی نماینده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام‌خمینی (ره‌) نیز در این جلسه حضور داشتند.