ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

با حضور محمدآئینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و علی محمد زنگانه استاندار گلستان آئین بهره‌برداری از آسفالت معابر محلات هدف شهرهای استان گلستان به طول 35 کیلومتر از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که به استان گلستان سفر کرده بود، با همراهی غلامرضا منتظری، نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی، مهیایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و جمعی دیگر از مدیران از محلات کوی محتشم، اوزینه، چناران و قلعه حسن گرگان بازدید کردند، او همچنین در مراسم بهره‌برداری از آسفالت معابر محلات هدف شهرهای استان گلستان و نیز جلسه ستاد بازآفرینی پایدار این استان شرکت کرد.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جریان بازدید از محلات هدف گلستان ضمن اطلاع از آخرین اقدامات اجرایی انجام شده برای بازآفرینی شهری در این مناطق با تعدادی از شهروندان ساکن در این محلات دیدار و در خصوص مشکلات و دغدغه‌های محله با آنها گفت و گو کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این بازدید اظهارکرد: گرگان از جمله شهرهایی است که از مهاجر پذیری بالایی برخوردار  بوده و برای جلوگیری از گسترش آسیب‌های ناشی از حاشیه‌نشینی به راهکارهای  اساسی و برنامه‌ریزی کاربردی نیاز دارد.

آئینی افزود: اگر جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز در گرگان گرفته نشود بروز مشکلات در حاشیه این شهر ادامه خواهد داشت؛ مدیران دستگاه‌های مرتبط گلستان باید انجام این برنامه‌ریزی را به طور ویژه در دستور کار خود قرار دهند و حل مسائل و مشکلات گرگان با جدیت پیگیری کنند.

اتمام 255 پروژه نیمه تمام  در حوزه بازآفرینی  شهری در یکسال گذشته

همچنین با حضور آئینی و علی محمد زنگانه استاندار گلستان مراسم بهره‌برداری متمرکز آسفالت معابر محلات هدفشهرهای استان گلستان  به طول 35 کیلومتر از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد.

 مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار کرد: سند ملی بازآفرینی شهری در حوزه تامین خدمات و ارتقای استانداردهای مسکن تکالیفی را تعیین کرده است که بر مبنای آن وظیفه داریم تامین خدمات آموزشی، بهداشتی،  انتظامی، ورزشی و نظایر آن  را به سطح مطلوبی برسانیم و برای تحقق آن نیازمند همگرایی و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها هستیم.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای آسفالت معابر ۱۵ شهر استان گلستان در مجموع دو هزار و ۱۳۲ تن قیر و ۲۰۳ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است، گفت: با شروع به کار دولت سیزدهم ۵۷۲ طرح نیمه تمام در حوزه بازآفرینی شهری داشتیم که طی یک سال گذشته تعهدات شرکت برای  حدود ۴۵ درصد آنها یعنی ۲۵۵ طرح انجام شد.

آئینی گفت: در یک سال گذشته هزار و 335  کیلومتر از معابر خاکی محلات هدف بازآفرینی در 375 شهر بهسازی شده است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا سه سال آینده معابر خاکی در محلات هدف نخواهیم داشت.

استانداردسازی بافت‌ فرسوده شهری در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفت

آئینی در ادامه این سفر در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار استان گلستان شرکت کرد و گفت:  استانداردسازی مسکن در بافت‌ فرسوده شهرها، برای افزایش ایمنی و توجه به رویکرد توسعه پایدار موضوع بسیار ضروری و مهمی است که در سال‌های گذشته مورد غفلت و کم‌توجهی قرار گرفت.

او با بیان اینکه یکی از راهکارها برای حل مشکل خانه‌های فرسوده، استفاده از مشارکت مردم و بهره‌مندی آنان از بسته جامع تشویقی برای سرمایه‌گذاری است به تشریح بسته تشویقی شهرسازانه پرداخت و اظهارکرد: بسته تشویقی بی‌سابقه که برای اولین بار در سطح ملی اجرا می‌شود و چنانچه امکان تجمیع نباشد پروانه ساختمانی برای نوسازی هر خانه‌ای با هر متراژی صادر خواهد شد.

آئینی تصریح کرد: در این مصوبه تشویقات ویژه نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع که پلاک‌های مسکونی با مساحت کمتر از حد نصاب تفکیک و حداقل مساحت 50 مترمربع (پس از اصلاحی) و غیرقابل تجمیع (مجاورت با معبر یا کاربری‌های عمومی و ساختمان نوساز) را شامل می‌شود. قطعات مسکونی با مساحت کمتر از 50 مترمربع که امکان تجمیع نداشته باشند، به شرط رعایت کلیه ضوابط شهرسازی، معماری و ساختمان، بدون برخورداری از ضوابط تشویقی موضوع این مصوبه، امکان دریافت پروانه ساختمانی را خواهند داشت.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران شرط بهره‌مندی از بسته تشویقی شهرسازانه در نظر گرفته برای نوسازی تجمیعی در عمق بافت فرسوده را دارا بودن حدنصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب و مجاورت قطعه با یک معبر دارای عرض حداقل 6 متر عنوان کرد و گفت: اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب و کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به 0.75 برای هر واحد و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی از جمله مشوق‌های در نظر گرفته شده و بخشی از این مشوق‌ها هستند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در خصوص تشویقات شهرسازانه مصوب نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محلات فرسوده عنوان کرد: متقاضیان باید دارای حد نصاب تفکیک (موجود یا حاصل از تجمیع) طبق طرح مصوب بوده و در جبهه اول محورهای اصلی محله (مطابق طرح‌های توسعه و عمران شهری) مستقر باشند . اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، عدم احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی،کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به 0.75 مشروط به وجود پارک حاشیه‌ای در معبر و امکان استفاده از مساحت معابر بن بست فاقد کارکرد در طرح مصوب بلوک و تراکم حاصل از آن (در صورت موافقت شهرداری‌ها) از مشوق‌های در نظر گرفته شده برای کسانی است که در مقیاس محله محور اقدام به نوسازی می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برای کسانی است که در مقیاس محله‎ای و بلوک شهری اقدام به بازآفرینی شهری می کنند، اعطای حداکثر دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، امکان تخصیص 20 درصد از فضای باز غیر مسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگ‌های مورد نیاز، از جمله ضوابط تشویقی نوسازی در مقیاس محله ای و بلوک شهری به شمار می رود.