ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: شهرداری سقز، اولین شهر استان کردستان و حتی در استان‌های همجوار بود که تفاهمنامه صدور پروانه رایگان را در تراکم پایه مسکونی و در بافت‌های فرسوده با اداره کل راه و شهرسازی مبادله کرد.

ارسطو گویلی شهردار سقز با حضور در دفتر محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با او دیدار و گفت و گوکرد، آئینی در این دیدار شهر سقز را پیشرو در نوسازی بافت‌های فرسوده برشمرد و گفت: شهرداری سقز، اولین شهر استان کردستان و حتی در استان‌های همجوار بود که تفاهمنامه صدور پروانه رایگان را در تراکم پایه مسکونی و در بافت‌های فرسوده  با اداره کل راه و شهرسازی مبادله  کرد.

شهردار سقز نیز  درحاشیه این دیدار در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: خوشبختانه از سال 1400 تا کنون موفق به صدور هزار و 132 پروانه شدیم که حتی از آمار استان نیز بالاتر بوده و باعث ایجاد تغییرات وسیعی در سطح شهر شده است.

شهردار سقز با اشاره به اعطای تسهیلات به سازندگان در بافت‌های فرسوده، توضیح داد: با سازمان نظام مهندسی نیز تعاملاتی جهت ارایه تخفیف داشته‌ایم و سال گذشته از سوی این سازمان  25 درصد تخفیف به متقاضیان ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده ارایه شد، برای سال جاری نیز در حال رایزنی با سازمان نظام مهندسی هستیم.

گویلی با اشاره به این که برنامه‌های خوبی برای نوسازی بافت‌های فرسوده داریم، تصریح کرد: به زودی بسته تشویقی شهرسازانه مصوب شورایعالی شهرسازی و معماری را  بعد از  تصویب در کمیسیون ماده پنج در این شهر اعمال خواهیم کرد.

او با اشاره به اینکه سقز قدیمی‌ترین شهر منطقه به شمار می‌رود، عنوان کرد: این شهر بالای 5 هزار سال قدمت دارد و نوسازی بافت‌های فرسوده در آن اهمیت بسیار دارد . میزان بافت تاریخی فرسوده نیز بسیار بالاست و امیدواریم با کمک شرکت بازآفرینی شهری ایران طرح‌ها و برنامه‌های شهرداری در حوزه بازآفرینی شهری را به سامان برسانیم.

او مهم‌ترین پروژه‌های بازآفرینی شهر سقز را این گونه برشمرد: احداث پارک، زمین چمن مصنوعی، ساماندهی رودخانه‌های فصلی و فاضلاب این محلات، ساخت فرهنگسرا و سالن ورزشی جزو پروژه‌های مشترک با شرکت بازآفرینی شهری ایران است.

شهردار سقز درباره آسفالت و بهسازی معابر خاکی محلات هدف نیز گفت: سال گذشته 175 هزار متر مربع از معابر خاکی آسفالت و بهسازی شد که 80 درصد آن در بافت‌های ناکارآمد بود، امسال نیز برای آسفالت 250 هزار مترمربع از معابر خاکی برنامه‌ریزی کرده‌ایم که عمده آن در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد قرار دارد.

او افزود: در شهر سقز بیش از 440 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که 87 هزار و 889 نفر در این بافت زندگی می کنند. همچنین 235 هکتار سکونتگاه غیررسمی با جمعیت 23 هزار و 500 نفر  و 46 هکتار بافت فرسوده تاریخی  با 4 هزار و 800 نفر جمعیت شناسایی شده است.