ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به رشد ۲.۵ برابری نوسازی بافت فرسوده در 6 ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته در بافت فرسوده شهر تهران اعلام کرد: در بهار امسال در ۱۳۲ شهر رشد ۱۴۰ درصدی صدور پروانه‌های نوسازی را داشتیم.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران ، محمد آئینی در مراسم گرامیداشت روز جهانی اسکان بشر با شعار «اقتصادهای شهری تاب‌آور، شهرها به مثابه پیشران رشد و احیا» با اشاره به این که دولت سیزدهم در کنار سیاست‌های راهبردی خود در بخش مسکن نگاهی هم به راهبردهای بین‌المللی دارد، اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا به توسعه پایدار شهری، فراگیری اجتماعی، پایان بخشیدن به فقر مطلق و نسبی در بعضی از محدوده‌های شهری و حرکت به شکوفایی شهری و ایجاد فرصت‌های پایدار و فراگیر‌ برای همگان و افزایش تاب‌آوری برسیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که بناهای ناپایدار در محلات فرسوده شهری باید کاهش پیدا کند، بیان داشت: مردم در محلات فرسوده باید در بناهای پایدار زندگی کنند و سقف‌های لرزان و ناایمن به جهت مخاطرات طبیعی نظیر زلزله نباید برای آنان ایجاد ناامنی و نگرانی کند.

آئینی با اشاره به این که دولت سیزدهم  ساخت یک میلیون مسکن در سال را در دستور کار خود دارد، عنوان کرد: از برنامه‌های مهم دولت است و در مجموع وزارت راه و شهرسازی در پنج خط‌ تلاش منسجم در قالب طرح نهضت ملی مسکن این موضوع  را دنبال می‌کند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ‌گفت: در محدود‌ه‌های بازآفرینی شهری اعم از بافت‌های فرسوده(بافت میانی)، بافت تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی با پدیده بدمسکنی و حجم گسترده‌ای از بناهای فرسوده مواجه هستیم که اگر به نوسازی این بناها توجه نشود، با فاجعه شبیه زلزله شهر بم روبرو خواهیم شد.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران شتاب‌بخشی نوسازی بناهای ناپایدار را به عنوان راهبرد کلان ضروری خواند و گفت: تدوین و اجرای مشوق‌ها و بسته‌های متعدد در راستای انگیزه دادن و ترغیب کردن مالکان، سازندگان، توسعه‌گران و سرمایه‌گذاران راهبرد عملیاتی ما در بازآفرینی شهری است.

آئینی با اشاره به آئین‌نامه اجرائی بند «م» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال جاری برای اعطای سند به املاک تصرفی با اولویت سکونتگاه‌های غیررسمی اظهار کرد: موضوع این است که در سکونتگاه‌های غیررسمی عمده اراضی، تصرفی یا قولنامه‌ای است و امکان استفاده از فضای رسمی اقتصاد کشور را ندارند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار افزود: سنددار نبودن واحدهای مسکونی به عنوان مساله اصلی در سکونتگاه‌های غیررسمی به شمار می‌آید، این مناطق در دریافت تسهیلات و اعتبارات بازآفرینی شهری، پروانه ساخت و ساز و سایر موارد با مشکل مواجه هستند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران  با بیان این که بیش از 15 هزار واحد مسکونی برای دریافت سند در مناطق حاشیه‌نشینی ثبت‌نام کرده‌اند، عنوان کرد: در دو سال گذشته بیش از 1800 پروژه خدمات زیربنایی و روبنایی توسط تمامی دستگاه‌های ذیربط در بافت‌های ناکارآمد شهری در حال انجام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: در‌ راستای کاهش بدمسکنی در محلات فرسوده شهری تاکنون چهار بسته تشویقی تدوین شده و در محلات هدف بازآفرینی در حال اجرا است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ما باید بتوانیم قیمت تمام شده مسکن را در بافت فرسوده کاهش دهیم. به همین منظور تخفیف ۵۰ درصد در صدور پروانه را دنبال می‌کنیم که این رقم می‌تواند تا ۱۰۰ درصد تخفیف برسد. زمان صدور پروانه نیز در حال کاهش است.

او با اشاره به این‌که برای نخستین بار از سوی شورای پول و اعتبار معادل ۸۰ درصد تسهیلات نوسازی برای مرمت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی‌ در بافت‌های تاریخی در نظر گرفته شده است،گفت: جهت کاهش بدمسکنی در بافت‌های فرسوده (بافت میانی)، بافت تاریخی تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت می‌شود‌.

آیینی با اشاره به این که سازندگان در بافت‌های فرسوده شهری بر اساس بسته تشویقی19 بندی نوسازی بافت‌های فرسوده به روش‌های مختلف تشویق می‌شوند، اظهار کرد: در دو سال اول دولت سیزدهم روند اجرایی برای نوسازی بیش از ۱۵۳ هزار واحد در بافت‌های فرسوده آغاز شده، از این تعداد نوسازی حدود ۴۹ هزار واحد به پایان رسیده است.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه نوسازی ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده در پایان سال دور از دسترس نیست، افزود: در آینده نزدیک "طرح جهادی تبیین مشوق‌های نوسازی مسکن "با مشارکت مردم اجرا خواهد شد که براساس آن گروه‌های جهادی، بسیج محلات، دانشجویان و نیروهای داوطلب با مراجعه به درب منازل در بافت‌های فرسوده تمامی مشوق‌های دولت و شهرداری‌ها اعم از بسته‌های اداری، مالی، شهرسازانه و زمین معوض را به اطلاع مردم خواهند رساند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار از تمامی شهرداری‌های موفق در نوسازی بافت فرسوده تقدیرکرد و با اشاره به رشد ۲.۵ برابری نوسازی بافت فرسوده در ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته در شهر تهران اظهارکرد: در بهار ۱۴۰۲، نسبت به بهار ۱۴۰۱، نوسازی بافت‌های فرسوده در ۱۳۲ شهر رشد افزایشی نشان می‌دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان سخنان خود گفت: سند جدید ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی در هیأت دولت تصویب شد و به زودی ابلاغ می‌شود.