ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

نوسازی 130 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری پایتخت با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران آغاز شد.

 به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، عصر امروز تفاهمنامه همکاری مشترک بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری تهران با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و علیرضا زاکانی شهردار تهران برای نوسازی 130هزار واحد مسکونی به امضا رسید.

در این مراسم رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نهضت ملی تولید مسکن گفت: خوشبختانه طی ۶ ماه گذشته و در دولت سیزدهم اقدام‌های خوبی در حوزه نهضت ملی مسکن صورت گرفته و زیرساخت‌های تولید ۴ میلیون مسکن در کشور فراهم شده است. علاوه بر این یک میلیون زمین آماده بارگذاری شده و در آینده این میزان به دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحد خواهد رسید. مجموع واحدهایی که امروز در دست اجراست به بیش از ۸00 هزار واحد می‌رسد که البته این تعداد جدا از ۲۲۰ هزار واحد مسکونی مهر است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اعلام این که به زودی شاهد اتفاق‌های جدیدی در حوزه ساخت و ساز در شهرهای جدید خواهیم بود، تصریح کرد: برای تحقق برنامه ۴ ساله کار را در دو بخش پیش خواهیم برد. در این راستا هر هفته در یکی از استان‌ها عملیات اجرایی ۱۵ تا ۲۰ هزار واحد مسکونی آغاز می‌شود.

او افزود: بیش از ۲ و نیم میلیون واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نیاز به نوسازی دارند که خوشبختانه ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد در این بافت‌ها  پیش‌بینی و منابع آن هم دیده شده است.

قاسمی با بیان این که طی سال‌های گذشته، سالانه کمتر از 10 هزار واحدمسکونی در بافت‌های فرسوده احداث شده است، عنوان کرد: این تفاهمنامه اقدام بزرگی به شمار می‎رود احداث، نوسازی و بهسازی همزمان 130 هزار واحد در نقاط مختلف شهر تهران می‌تواند در کاهش قیمت مسکن و نیز اجاره‌بها تاثیرگذار باشد.

به گفته وزیر راه و شهرسازی برای هر کدام از این واحدها تسهیلات 450 میلیون تومانی با نرخ مناسب پیش‌بینی شده است و همچنین کسانی که برای نوسازی نیاز به ودیعه مسکن داشته باشند می‌توانند از تسیهلات ودیعه 60 میلیون تومانی استفاده کنند. تسهیلات قانون جهش تولید مسکن نیز توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و این آغاز یک حرکت بزرگ است.

او با اشاره به این که تمام توان خود را برای کمک به شهرداری تهران به کار می‌بریم، عنوان کرد: امیدوارم همان طور که شروع این کار با حجم بسیار گسترده آغاز شد پایان خوبی هم برای شهروندان داشته باشد.

علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در این مراسم با بیان این‌ که در شهر تهران با دو معضل بافت فرسوده و افزایش قیمت مسکن روبرو هستیم، گفت: در تهران 12 هزار هکتار بافت ناپایدار و  4 هزار و 560 هکتار بافت فرسوده وجود دارد و گسل‌های زلزله‌خیز اطراف تهران مانند گسل مشا، شمال غرب و شهر ری تهدید کالبدی برای شهر است بنابراین ضرورت دارد هر چه زودتر نوسازی این بافت‌ها تعیین تکلیف شود.

زاکانی با بیان اینکه قرارگاه نوسازی مسکن در شهرداری تهران راه‌اندازی شده است، اظهارکرد: با تشکیل این قرارگاه به دنبال گره‌گشایی در ساخت مسکن با ایجاد تسهیلات و  تسریع در صدور پروانه ساخت هستیم .

شهردار تهران با اشاره به این که از ظرفیت‌های قانونی و اراده دولت بویژه وزارت راه و شهرسازی در ساخت و ساز شهر تهران استفاده خواهیم کرد، گفت: در تلاشیم با کمک نهادها و مجموعه سازندگان، ساخت و ساز مسکن در شهر تهران فعال شود.

زاکانی گفت: امروز شهرداری تهران با امضای این تفاهمنامه در مسیر ساخت  130هزار واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی شهری گام‌های بلندی در این حوزه بر می‌دارد.

شکل‌گیری « جهاد بزرگ» با اجرای تفاهمنامه

همچنین در این مراسم محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که در کل کشور بیش از 160هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری وجود دارد، تصریح کرد: تهران همواره الگوی پیشرو در نوسازی بافت‌های فرسوده بوده است و امیدواریم امروز با امضای این تفاهمنامه آنچه مقام معظم رهبری به عنوان «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی» در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح کردند، هر چه زودتر شکل بگیرد.

 به گفته آئینی همکاری در زمینه تحقق برنامه نوسازی مسکن، تامین خدمات زیربنایی و روبنایی و ساماندهی، بهسازی و توانمندسازی در محلات دارای بافت فرسوده ناکارآمد شهر تهران و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک با اولویت پروژه‌هایی که روند نوسازی مسکن را تسهیل می کند، از جمله چارچوب‌های همکاری مشترک فی مابین به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که بر اساس آمار در شهر تهران 390 هزار واحد مسکونی تولید از محل نوسازی ۱۰۰ هزار پلاک فرسوده حاصل شده است، گفت: اکنون کار نوسازی و بهسازی حدود ۱۱۰ هزار پلاک فرسوده باقی مانده است که با نوسازی این پلاک‌ها ۴۰۰ هزار واحد مسکونی جدید ساخته خواهد شد و نیاز 300 هزار متفاضی مسکن در تهران نیز تامین می‌شود.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی اعطای یک طبقه تراکم تشویقی تاثیر بسزایی در هدایت سرمایه‌گذاران به سمت نوسازی و تولید مسکن در بافت‌های خواهد داشت و در تفاهمنامه با شهرداری تهران تدوین بسته‌های تشویقی مورد تایید قرار گرفته است.

او در ادامه به تشریح مفاد تفاهمنامه پرداخت و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، شهرداری تهران متعهد شد تا منابع و امکانات شهرداری و زیر مجموعه‌های آن برای تحقق برنامه نوسازی مسکن و خدمات پشتیبان سکونت را بسیج کند، کاهش زمان صدور پروانه ساخت مسکن به حداکثر دو ماه در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهر تهران، افزایش مشوق‌ها و تخفیفات لازم جهت صدور مجوز ساخت مسکن در این بافت‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت و توان دفاتر توسعه محله برای بروزرسانی توسعه محلات هدف، شناسایی محدوده و محلات هدف بهسازی، نوسازی و بازآفرینی شهری طبق شاخص‌های عالی شهرسازی و معماری، تدوین و ارایه ضوابط شهرسازی با تاکید بر موضوع استطاعت پذیری برای این بافت‌ها بخشی از دیگر تعهدنامه به شمار می‌رود.

آیینی افزود: همچنین در این تفاهمنامه پیش بینی شده است تا کمیته‌ای مشترک از نمایندگان شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری با عنوان کمیته مشترک هماهنگی تشکل شود. این کمیته در زمینه فعال‌سازی، نظارت و پیگیری ماده این تفاهمنامه اقدام و گزارش فصلی را به بالاترین مقام امضاکننده تفاهمنامه تهیه و ارسال می‌کند.

  vazer

aene11

tafahomnane4

tafahomnane2

tafahomnane3