ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

1.محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های بازآفرینی شهری کدامند؟

محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های بازآفرینی شهری مشتمل بر : 1- محدوده‌های تاریخی شهرها 2- بافت‌های ناکارآمد میانی 3- پهنه‌های با پیشینه روستایی 4- سکونتگاه‌های غیررسمی 5- اراضی شهری با کاربری ناهمگون با زمینه خود ، مناطقی از شهر را دربرمی‌گیرند ، که در طی سالیان گذشته عناصر متشکله آن اعم از تأسیسات روبنایی، ابنیه، مستحدثات، خیابان‌ها و دسترسی‌ها دچار ناکارآمدی شده و علاوه بر مشکلات کالبدی، ساکنان آن از مسائل متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست ‌محیطی رنج می‌برند. این مناطق  حسب تفسیر و تشخیص وزارت راه و شهرسازی ، شرکت بازآفرینی شهری ایران ، نیازمند بازآفرینی می‌باشند.

2.چگونه می‌توانیم محله سکونتمان را در محدوده بازآفرینی شهری تشخیص دهیم؟

1-به استناد نقشه بافت‌های ناکارآمد شهری در وب‌سایت شرکت ( لینک به: درباره شرکت/ معرفی شرکت/ محدوده‌های فعالیت شرکت/ نقشه بافت‌های ناکارآمد شهری) 2- شهرداری شهرخود یا شهرداری منطقه 3- معاونت بازآفرینی شهری و مسکن ( ادارات کل راه و شهرسازی استانها). (نیازمند تأیید حوزه طراحی است)

سامانه ثبت نام تسهیلات به آدرس

 http.//facility.udrc.ir                                                                                         

3. مدارک لازم جهت اخذ تسهیلات نوسازی چیست؟

پروانه ساختمانی دارای اعتبار، سند مالکیت ملک، مدارک شناسایی مالک یا مالکین

4. آیا تسهیلات به املاک فاقد سند ثبتی پرداخت می‌شود؟

چون پرداخت تسهیلات بانکی صرفاً با سند قابل ترهین امکان‌پذیر است و همچنین صدور پروانه ساختمانی بر روی اراضی فاقد سند ثبتی و رسمی امکان‌پذیر نیست متعاقباً اخذ تسهیلات صرفاً پس از تعیین تکلیف وضعیت سندی و قانونی اراضی و املاک ممکن خواهد بود.

6. نرخ سود و میزان تسهیلات نوسازی در محدوده‌های هدف بازآفرینی چه مقدار است؟

 

 Capture.PNG

7.کدام بانک‌ اقدام به پرداخت تسهیلات نوسازی می‌نماید؟

بانک مسکن با توجه به قرارداد عاملیت فی مابین

8. آیا تسهیلات نوسازی نیاز به سپرده‌گذاری دارد؟

این تسهیلات بدون سپرده و بدون رسوب است بدین‌معنا که کلیه وجوه، بدون محدودکردن بخشی از تسهیلات، کاملاً پرداخت می‌شوند.

9. برای هر واحد، چه تعداد وام نوسازی پرداخت می‌شود؟

جهت ساخت هر واحد مسکونی، تنها یک فقره تسهیلات نوسازی قابل اعطا می‌باشد و اعطای تسهیلات بیش از یک فقره تسهیلات برای هر واحد ممنوع است؛ مثلاً اگر پروانه ساختمانی مشتمل بر 5 واحد باشد، 5 فقره تسهیلات به آن تعلق خواهدگرفت.

 10. نحوه دریافت تسهیلات نوسازی از بانک‌ عامل چگونه است؟

پس از اخذ پروانه ساختمانی، در سامانه تسهیلات به آدرس اینترنتی  http://facility.udrc.irثبت‌نام نموده و پس از بررسی مدارک و احراز شرایط متقاضیان، به بانک‌ عامل معرفی می‌شوند.

11. سازنده واحدهای نوسازی در محدوده‌ها و محله‌های هدف بهسازی و نوسازی تا چه زمان می‌تواند درخواست دریافت تسهیلات فروش اقساطی را به بانک عامل داشته باشد؟

بانک عامل مکلف است حسب درخواست متقاضی، سهم الشرکه خود را به نحو فروش اقساطی به خریداران واجد شرایط که از سوی متقاضی (و حداکثر ظرف مدت 2 ماه از تاریخ اتمام پروژه) معرفی می‌شوند را با رعایت اینکه هر فرد می‌تواند حداکثر نسبت به اخذ یک فقره تسهیلات فروش اقساطی واحدهای ساخته‌شده به نام خود یا همسر یا افراد تحت تکفل خود (که شرایط احراز دریافت تسهیلات را داشته باشند) اقدام نمایند. چنانچه ظرف مدت یاد شده سازنده (متقاضی) نتواند خریدار واجد شرایط را معرفی نماید، بانک موظف است بر اساس وثایق اخذشده نسبت به وصول مطالبات خود اقدام کند.

12. زمان ساخت و بازپرداخت این تسهیلات چه مدت است؟

دوران ساخت حداکثر 36 ماه و دوران فروش اقساطی حداکثر 8 الی 12 سال می‌باشد.

13. ودیعه مسکن، شامل چه نوع تسهیلاتی و به چه میزان است؟

تسهیلات ودیعه مسکن در راستای تسهیل در امر جابجایی مالکینی که اقدام به ساخت واحد فرسوده خود می‌نمایند، پرداخت می‌گردد. این تسهیلات بر اساس ثبت تقاضا از سوی مالک در سامانه "ارائه تسهیلات بافت فرسوده و ودیعه اسکان موقت" شرکت بازآفرینی شهری ایران به آدرس اینترنتی https://facility.udrc.ir و از طریق صندوق کارآفرینی امید قابل پرداخت است. وثیقه قابل اخذ بابت اعطای تسهیلات ودیعه مسکن براساس قوانین و آیین‌نامه‌های بانک مرکزی تعیین می‌گردد. تسهیلات کمک ودیعه اسکان موقت در کلانشهرها معادل 600 میلیون ریال و در سایر شهرها معادل 450 میلیون ریال با نرخ 4 درصد و بازپرداخت 36 ماهه می‌باشد.

14. جهت آگاهی از بسته‌های تشویقی دولت همانند تراکم، تخفیفات و غیره به کجا می‌توان مراجعه نمود؟

از طریق شهرداری‌ها و معاونت بازآفرینی شهری و مسکن ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها؛ با مراجعه حضوری یا مراجعه به پرتال‌های مجازی و شبکه‌های اطلاع‌رسانی این نهادها و همچنین دفاتر نوسازی یا تسهیل‌گری محلات

15. اگر واحد فرسوده در محدوده بافت روستایی و یا در شهر و خارج از محدوده بافت فرسوده باشد چه بایدکرد؟

اگر واحد فرسوده در محدوده بافت روستایی واقع شده باشد، برای دریافت تسهیلات نوسازی باید به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مراجعه شود و اگر در محدوده شهر واقع و خارج از محدوده بافت فرسوده باشد، از تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن برخوردار خواهند بود.