به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه شورای مسکن که با حضور اعضای هیات مدیره، معاونان و مدیران شرکت و همچنین مدیران ادارات راه و شهرسازی استانها و نیز شهرداریهای کشور برگزار شد، ضمن تاکید بر این که آگاهسازی شهروندان بیشترین تاثیر را در رونق نوسازی بافتهای فرسوده دارد، عنوان کرد: از شهرداریها میخواهم تا مستقیما به موضوع اطلاع رسانی و ترویج بستههای تشویقی ورود پیدا کنند و در این راه از ظرفیت پایگاههای مقاومت بسیج محلات، گروههای جهادی داوطلب، امامان جماعت مساجد و معتمدان محلات استفاده کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که برای 90 درصد از موانع موجود بر سر نوسازی مسکن و نیز بازآفرینی شهری راه حل قانونی وجود دارد، اظهار کرد: مشکل اصلی عدم اطلاع از این قوانین بوده و به همین دلیل یکی از مهمترین رویکردهای شرکت بازآفرینی شهری ایران ترویج و اطلاع رسانی است.
آئینی با اشاره به این که شرکت بازآفرینی شهری ایران بیش از 100 پروژه فضای سبز شامل احداث بوستان، پارک و فضای سبز در محلات هدف اجرا کرده است، عنوان کرد: علاوه بر این شرکت در احداث پارک و بوستانهای بسیاری با شهرداریها مشارکت دارد . شرکت از هر فرصتی جهت اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ نوسازی بافتهای فرسوده استفاده میکند و به همین دلیل روز 15 اسفند که به نام روز درختکاری نامگذاری شده است در تمام بوستانهای احداث شده در استانها با حضور مسوولان محلی و استانی مراسم درختکاری برگزار خواهد شد. همچنین به مناسبت این روز پویش نهال نو- خانه نو نیز برگزار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که نوسازی مسکن به کاهش تورم میانجامد، تصریح کرد: هر چه شرایط را برای نوسازی مسکن فراهم کنیم ام الفساد تورم نیز کاهش مییابد و از سوی دیگر برای کسانی که در این بافتها زندگی می کنندتولید ثروت نیز میشود.
عملکرد استانها در خصوص نوسازی مسکن
در ادامه یداله آقایی سرپرست معاونت ساماندهی و بازآفرینی شهری نیز گزارشی از عملکرد استانها در خصوص نوسازی مسکن ارایه کرد و گفت: عملکرد استانها بر اساس درصد تحقق برنامه نوسازی مسکن نسبت به سهمیه دو سال ابتدایی 62 درصد است. به گفته آقایی آمار نوسازی استانها در 6 ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال 1401 19.7 درصد رشد داشته است.
او با بیان این که استانهای خراسان، هرمزگان و مازندران در نوسازی مسکن روند صعودی داشتهاند، تصریح کرد: میانگین درصد نوسازی بافت فرسوده به تولید واحد مسکونی کل کشور در بهار امسال 20.9 درصد بوده است. به گفته او شهرهای تهران، مشهد، کرمانشاه، تبریز و اصفهان در سال جاری به لحاظ تعداد واحد به ترتیب جزو شهرهای برتر در این حوزه به شمار می روند.
آقایی ادامه داد: با دستور ویژه وزیر راه و شهرسازی میزان تسهیلات نوسازی مردمی در بافتهای فرسوده از 30 هزار واحد به 40 هزار واحد افزایش یافت که باید قرارداد آن تا پایان سال با بانک عامل بسته شود.
او همچنین از افتتاح 30 هزار واحد نوسازی مردمی در آینده نزدیک با حضور رییس جمهور خبر داد و از شهرداریها خواست تا برای آماده شدن این افتتاح شرکت را یاری دهند.
عملکرد اجرای بستههای تشویقی در استانها
همچنین ملک معاون دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شهری گزارشی از عملکرد اجرای بستههای تشویقی در استانها ارایه کرد و گفت: از 736 شهر دارای محدودههای هدف بهسازی و نوسازی شهری در 428 شهر بستههای تشویقی اجرا میشود و 194 شهر نیز بسته تشویقی بومی خود را تدوین کردهاند.
او افزود: درصد سطح بافت فرسوده و اسکان غیررسمی در شهرهایی که بسته تشویقی را اجرا میکنند 77 و جمعیت این بافتها نیز 79 درصد است.
به گفته ملک، استانهای اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، شرق سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و همدان استانهایی هستند که بسته تشویقی به شکل 100 درصد در همه شهرهای آنها اجرا میشود.
عملکرد تشکیل حلقههای میانی در استانها
در ادامه جلسه سعید اسدی مدیرکل دفتر مطالعات کابردی و امور ترویجی شرکت نیز گزارشی از آخرین عملکرد تشکیل حلقههای میانی در استانها ارایه کرد و گفت: تاکنون در 101 شهر و 19 استان حلقههای میانی تشکیل شده است؛ سه استان بوشهر، گلستان و شرق سمنان بیشترین فعالیت را در این حوزه داشتهاند و در 12 شهر استان بوشهر 48 حلقه میانی شکل گرفته است.
آئینی نیز حلقههای میانی را تجربه جدیدی دانست و در این باره گفت: یکی از رویکردهای شرکت در نوسازی بافتهای فرسوده مردمیسازی است که سه رکن اصلی دارد؛ مردم، سازندگان و رکن سوم حلقههای میانی هستند که به عنوان واسط بین مردم، سازندگان و ادارات دولتی فعالیت میکنند. اوایل سال آینده نیز همایش بزرگ گروههای جهادی را با حضور هزار نفر از نیروهای داوطلب برگزار خواهیم کرد.
او با اشاره این که سال آینده برنامه بازرسی جامع بازآفرینی شهری در سطح کشور آغاز خواهد شد، اظهار کرد: از شهرداران سراسر کشور درخواست میکنم نسبت به اجرای بسته تشویقی اهتمام ورزند این حق مردم است که از تسهیلات در نظر گرفته شده در بسته تشویقی بهرهمند شوند و عدم اجرای آن به منزله ترک فعل و تضییع حقوق شهروندان ساکن در این محدودههاست.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت در انتخابات امر بسیار مهمی است و مردم میتوانند با انتخاب نمایندگانی که دغدغه بافتهای فرسوده را دارند به این امر کمک کنند . در واقع نمایندگان منتخب مردم میتوانند با تدوین و تسهیل قوانین مربوط به بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی نقش تاثیرگذاری در شتاب بخشی به کاهش این بافتها ایفا کنند.
گفتنی است، در این جلسه بهرام معماریان معاون فنی و نظارت شرکت،گزارشی از عملکرد استانها در خصوص بهسازی و آسفالت معابرخاکی ارایه کرد و گفت: استانهای چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، زنجان، شرق سمنان و گیلان به طور کامل گزارش مصرف قیر تخصیصی را ارایه کردهاند . همچنین سال آینده فقط شهرداریهایی که 50 درصد از برنامه نوسازی مسکن خود را انجام داده باشند مشمول کمکهای شرکت بازآفرینی شهری ایران در بهسازی و آسفالت معابر خاکی محلات هدف میشوند.