به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه علی آقا محمدی رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمتر برخوردار با بیان این که تامین زیرساختهای محلات کمتر برخوردار نیاز به انجام کار گروهی دارد، تصریح کرد: برای رفع مشکلات این محلات باید به طور همزمان توانمندسازی ساکنان، تامین نیازهای اولیه و نیز مناسب سازی محل زندگی آنها مورد توجه قرار گیرد. طرح 2020 محله با مشارکت مردم و راه اندازی گروههای محلی از جمله شهرداران محله انجام میشود و اکنون 26 هزار شهردار کوچه داریم که قابلیت کار در محلات کمتر برخوردار را دارند.
او با بیان این که فعال شدن شهرداران محله نقش مهمی در شکل گیری گروههای مطالبه گر دارد، تصریح کرد: در ابتدا ساماندهی این نیروها با دو مانع مهم مواجه بود؛ بسیاری بر این باور بودند که به دلیل بزرگی حجم کار، قابلیت اجرا ندارد و از سوی دیگر برخی به اشتباه گمان میکردند در صورت شروع این طرح آنها تضعیف میشوند و شروع به مانع تراشی کردند. اما خوشبختانه اکنون این موانع برداشته شده است و در پایان سال گذشته رییس جمهور فقید در جلسهای بر اجرای این طرح تاکیدکرد و به دلیل اهمیتی که برای طرح قایل بود، به طرح رئیسی معروف شد.
آقا محمدی با بیان این که مصوبات طرح 2020 محله به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده است، افزود: آنچه در این طرح در نظر گفته شده مبتنی بر اصل چهل و سوم قانون اساسی است که بر طبق آن تأمین نیازهای اساسی مسكن، خوراك، پوشاك، بهداشت، درمان وآموزش و پرورش باید برای همه فراهم شود. با توجه به گستره معضلات در این محلات، وظایف سازمانهای مختلف بهم گره خورده و امروز تمام این سازمانها به شکل پنجره واحد به طرح مذکور ورود پیدا کردهاند.
او با تاکید بر نقش شرکت بازآفرینی شهری ایران در طرح 2020 محله گفت: ما این طرح را از هزار و 320 محله بافت فرسوده آغاز کردیم و در ادامه محلات دیگر کم کم به آن اضافه شد، این تفاهمنامه نیز میتواند نقطه شروع همکاری طرح 2020 محله با شرکت بازآفرینی شهری ایران باشد. معتقدیم در محلات کمتر برخوردار میتوان کارهای ریشهای و بزرگی انجام داد که علاوه بر برنامهریزی مدون، نیاز به اراده جمعی دارد.
رئیس ستاد توانمندسازی محلات کمتر برخوردار بر اعطای سند به ساکنان این محلات تاکید کرد و گفت: معضلات این محلات حتی وجود معتادان غیر قابل حل نیست؛ با سرمایهگذاری و برنامهریزی میتوان فرزندان ساکنان محلات را کمک کرد تا سرنوشت متفاوتی داشته باشند کاری که ما در منطقه شهید هرندی تهران انجام دادیم و هر چند کار آسانی نبود اما امروز بسیاری از فرزندان ساکن در این محله وارد دانشگاههای معتبر شدهاند یا شغلهای مناسبی دارند و از زندگی گذشته خود فاصله گرفتهاند.
همچنین در این مراسم آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: تا کنون هزار و 500 پروژه در بافتهای ناکارآمد شهری توسط شرکت تعریف شده است که از این میزان هزار پروژه به اتمام رسیده است.
او اظهار امیدواری کرد با همکاری و هم افزایی منابع در اختیار شرکت بازآفرینی شهری ایران و ستاد مردمی طرح ملی توانمندسازی 2020 محله، 419 پروژه باقیمانده در 259 محله هدف بازآفرینی شهری در آینده نزدیک تعیین تکلیف شود.
گفتنی است در انتهای این نشست تفاهمنامه همکاری مشترک فیمابین شرکت بازآفرینی شهری ایران و ستاد طرح محرومیتزدایی و توانمندسازی 2020 محله کم برخوردار کشور امضا شد. همکاری در تهیه پایگاه اطلاعاتی محلات هدف جهت تشکیل بانک اطلاعاتی مورد نیاز، همکاری در تهیه و اجرای پروژههای محرک توسعه و اثرگذار در محلات هدف بر اساس اولویت و مطالعات مصوب طرحهای بازآفرینی شهری، بسترسازی و همکاری در تأمین زمین و ساخت مسکن ارزان قیمت برای جامعه هدف ساکن در محلات هدف، همکاری در تهیه و پیگیری تصویب طرحها و برنامههای بازآفرینی مورد نیاز در محلات هدف در مراجع ذیربط و همکاری در زمینه اسکان مجدد خانوارهای ساکن در پهنههای پرخطر واقع در محدودههای هدف برخی از محورهای این تفاهمنامه به شمار میرود.