ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

یداله آقایی معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از فعالیت‌های این معاونت طی هشت ماه گذشته ارایه کرد.

 به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، آقائی تدوین برنامه اجرایی سال 1403 استان‌ها با رویکردهای جدید شرکت در قالب محرومیت‌زدایی و مردم محوری را یکی از فعالیت‌های این معاونت برشمرد و توضیح داد: در این راستا و در آغاز مسوولیت معاونت ساماندهی و بازآفرینی شهری ،نظر به لزوم تدوین به موقع برنامه اجرایی استان‌ها و ستاد برای سال 1403، بیش از 35 جلسه فشرده شورای برنامه‌ریزی با حضور مدیران ستادی و مدیران کل راه وشهرسازی استان‌ها و درچارچوب راهبردها و سیاست‌های شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد و برنامه اجرایی استان‌ها مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.  در نهایت برنامه استان‌ها تدوین و به تصویب هیات مدیره رسید.

افزایش اعتبار ردیف‌های تملک دارایی سرمایه‌ای شرکت

به گفته آقائی افزایش اعتبار ردیف‌های تملک دارایی، سرمایه‌ای شرکت با همکاری نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه از محل اعتبارات توسعه متوازن از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می‌رود. او در این باره توضیح داد: از طریق رایزنی و تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حضور در جلسات متعدد کمیسیون‌های تخصصی مجلس و ارایه گزارش‌ها وپیشنهادات مربوطه، موفق به اخذ اعتبار از ردیف‌های بودجه توسعه متوازن برای استان‌های کرمان، مازندران، آذربایجان غربی و کردستان شدیم.

اخذ تخصیص اعتبار ردیف‌های اعتباری سال  1402

او ادامه داد: با توجه به اهمیت تامین به موقع اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای مربوط به پروژه‌های اجرایی، از طریق رایزنی وتعامل با سازمان برنامه و بودجه کشور، تخصیص اعتبارات سال 1402 به میزان 90 درصد انجام شد که این میزان تخصیص اعتبارات نقش بسزایی در پرداخت مطالبات پیمانکاران وسرعت بخشی به روند اتمام پروژه های محرومیت زدایی شرکت خواهد داشت.

آقائی با بیان این که یکی مهمترین برنامه‌های این معاونت  ایجاد ارتباط وتعامل نزدیک با سازمان برنامه و بودجه کشور است، تصریح کرد: طی جلساتی با معاونت فنی سازمان برنامه و مدیریت دفتر امور راه و ترابری و مدیریت عمران شهری و روستایی سازمان برنامه و بودجه و در قالب یک کارگروه، نسبت به ارایه عملکرد شرکت بازآفرینی وتبیین سیاست‌ها ، اهداف و درخواست‌های شرکت اقدام شد واین روند کماکان در حال انجام است.

تشکیل منظم جلسات شورای نوسازی مردمی مسکن شرکت باز آفرینی شهری

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که نوسازی مردمی مسکن یکی از اولویت‌های اصلی شرکت محسوب می‌شود؛ عنوان کرد:  از اواخر سال گذشته، جلسات هفتگی شورای مسکن شرکت بازآفرینی شهری توسط این معاونت در روزهای چهارشنبه با حضور معاون وزیر و مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، معاونین، مدیران کل وکارشناسان مربوطه شرکت وحضور مجازی مدیران کل راه وشهرسازی وشهرداران شهرهای مختلف برگزار می‌شود، در این جلسات از معاونین وزیر در بخش‌های مختلف مرتبط با حوزه مسکن و همچنین سازمان‌های ذیربط دعوت به عمل آمده و پس از طرح موضوعات مختلف وتبادل نظر،تصمیمات لازم اتخاذ شده است.

آقائی افزود: انعقاد و تبادل تفاهمنامه همکاری مشترک با شورای عالی استانها و سازمان مدیریت بحران و ستاد توانمند سازی 2020محله کم برخوردار و انجام مقدمات انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک با نظام مهندسی ساختمان، هلال احمر و بنیاد مسکن از دیگر فعالیت‌ها به شمار می رود. او تصریح کرد: از جمله موضوعات کلیدی مطرح در این تفاهمنامه‌ها می‌توان به بهره گیری از توان و اختیارات شوراها وشهرداری‌ها در حمایت و همکاری به منظور تسریع در روند نوسازی مسکن، حمایت  و پیگیری اعمال مشوق‌های لازم به منظور تسریع در ساخت و ساز مردمی در محلات کم برخوردار و  لزوم برنامه‌ریزی برای پیشگیری از حوادث و بحران‌ها در مناطق آسیب پذیر از طریق اقدامات اجرایی مناسب برای ارتقای تاب آوری در محلات هدف بازآفرینی اشاره کرد.

راه‌اندازی و تکمیل سامانه مدیریت ستاد باز آفرینی جهت ثبت بر خط اطلاعات پروانه‌های نوسازی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد

به گفته آقائی راه‌اندازی و تکمیل سامانه مدیریت ستاد باز آفرینی جهت ثبت بر خط اطلاعات پروانه‌های نوسازی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد از اقدام های مهمی است که انجام شد.  او در این باره توضیح داد:  این سامانه باهدف ثبت اطلاعات مربوط به پروانه‌های صادره در بافت‌های هدف بازآفرینی شهری به منظور رصد و ارائه آمار دقیق از میزان نوسازی در حال انجام در این مناطق راه اندازی شد و اکنون با گذشت بیش از 9 ماه از ایجاد آن بیش از400 شهرداری نسبت به ثبت برخط اطلاعات اقدام کرده‌اند.

آقائی ادامه داد: در این سامانه علاوه موضوع فوق الذکر اطلاعاتی چون تعداد شهرهایی که بسته حمایتی شهرسازانه را اجرایی کرده‌اند و همچنین اطلاعات مربوط به حلقه‌های میانی فعال در محلات بازآفرینی قابل رصد و بهره برداری است. توسعه این سامانه و امکان ثبت سایر اطلاعات از برنامه‌های آتی معاونت ساماندهی وبازآفرینی شهری به شمار می‌رود.

تشکیل کمیته سرمایه گذاری و مولدسازی منابع و دارائی‌های شرکت بازآفرینی شهری ایران

معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران عنوان کرد:  با بیان این که به پیشنهاد این معاونت و با هدف مدیریت بهینه املاک، اراضی و دارائی های شرکت و مولدسازی سرمایه‌های شرکت،  کارگروهی تشکیل و احکام اعضا صادر و درآینده نزدیک جلسات آن به صورت منظم برگزار خواهد شد، تصمیمات این کارگروه نقش بسزایی در فعال کردن سرمایه‌های شرکت و ایجاد ارزش افزوده آنها خواهد داشت.

برنامه‌ریزی جهت مدیریت منابع و املاک شرکت در راستای ایجاد منابع مالی پایدار

او از جمله مهمترین برنامه‌های این معاونت را ایجاد منابع مالی پایدار برای شرکت واجاره داری صحیح املاک بلااستفاده برشمرد و اظهار کرد: این کار به منظور رونق بخشی پروژه‌ها وتامین منابع مالی ماهانه برای شرکت صورت گرفت و ضمن بروزرسانی بانک اطلاعات املاک شرکت و بررسی مورد به مورد آنها نسبت به امکان اجاره دهی آنها تصمیمات لازم اتخاذ شد.

تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری و مرمت بناهای با ارزش شرکت

«در راستای مولد سازی و به منظور مدیریت املاک و اراضی  شرکت، این معاونت اقدام به تهیه بسته‌های سرمایه‌گذاری مشتمل بر مشخصات طرح‌های مدنظر جهت سرمایه‌گذاری کرده است.» آقائی با بیان این مطلب، گفت: هدف این است تا از طریق بسته‌های سرمایه‌گذاری به متقاضیان و همچنین تصمیم گیران وذینفعان، نسبت به ارائه  اطلاعات مورد نیاز وجلب مشارکت آنان اقدام شود.

اجرایی نمودن تامین مالی بخشی از پروژه‌های باز آفرینی شهری از محل مسوولیت اجتماعی وزارت نفت و تهاتر نفت

به گفته معاون ساماندهی و بازآفرینی شهری شرکت بازآفرینی شهری ایران ، در راستای محرومیت زدایی در محلات هدف بازآفرینی، از محل اعتبارات مسوولیت اجتماعی وزارت نفت در شهر تهران مبلغ 300 میلیارد ریال با مشارکت شهرداری تهران و مبلغ 2000 میلیارد ریال برای اتمام پروژه‌های نیمه کاره  بازآفرینی شهری در استان کردستان با همکاری سازمان برنامه و بودجه در دست پیگیری است.

او اضافه کرد: همچنین مبلغ 1190 میلیارد ریال اعتبار ابلاغی سازمان برنامه و بودجه در دست پیگیری اعلام ردیف اعتباری جهت مبادله موافقتنامه مربوط از محل اعتبارات نفت برای پروژه‌های بافت‌های ناکارآمد شهری در نظر گرفته شده است.

آقائی با اشاره به این که از دیگر فعالیت‌های این معاونت می‌توان به پیگیری مستمر از طریق شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهر سازی به منظور تسریع در روند نوسازی مردمی مسکن اشاره کرد، گفت: این روند به طور مستمر از طریق مجموعه‌های ذیل این معاونت به صورت روزانه در حال انجام بوده و رکورد شکنی ثبت نوسازی مردمی مسکن در سال 1402با بیش از 96000 واحد نسبت به کل سال‌های گذشته ازجمله نتایج حاصله است.

اقدام‌های حوزه فناوری و ارتباطات شرکت

او همچنین به اقدام‌های بخش فناوری و ارتباطات شرکت اشاره کرد و گفت: مدیریت و راه‌اندازی کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی شرکت، نظارت براجرای برنامه‌های توسعه خدمات فناوری اطلاعات نظیر دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، بهداشت الکترونیک و آموزش الکترونیک، ایجاد داشبورد مدیریتی به منظور دسترسی به کارنامه اطلاعاتی دوره‌ای شرکت و بولتن آماری و گزارش‌های پیشرفت طرح ها، نظارت بر تولید بانک‌های اطلاعاتی مورد نیاز شرکت، پیاده سازی و نصب و راه اندازی زیرساخت‌های شبکه و امنیت سایبری شرکت

 و برنامه‌ریزی و ایجاد پایگاه داده‌های جغرافیایی در سطح کشور و تهیه بانک اطلاعات بافت‌های فرسوده کشور از جمله این اقدام‌ها به شمار می رود.