
به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، گلپایگانی در این سفر از پیادهراه قیصریه، بازار سنتی سنگمیل و بافت فرسوده منطقه پای قلعه نهاوند بازدید به عمل آورد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این بازدیدها، از تامین اعتبار برای نوسازی بازار سنتی نهاوند خبر داد و گفت: بازسازی این بازار با مشارکت شهرداری انجام خواهد شد و مهم آن است که کسبه بازار نیز در این روند همکاری کنند.
گلپایگانی با تأکید بر مشارکت مردم در نوسازی بافتهای فرسوده، اظهار داشت: این بافتها مالک دارند و مردم میتوانند از تسهیلات پیشبینیشده برای نوسازی استفاده کنند. در حال حاضر، مبلغ وام نوسازی حدود ۶۰۰ میلیون تومان به ازای هر واحد است. همچنین، در برخی استانها امکان استفاده از وامهای خوداشتغالی برای ساختوساز در بافتهای فرسوده وجود دارد.
او از افزایش مشوقهای ساختوساز در این مناطق خبر داد و افزود: در هر شهر، بستههای تشویقی متناسب با شرایط آن تدوین شده که شامل افزایش تراکم، سطح اشغال و سایر مشوقهاست.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین اعلام کرد: در حال حاضر، حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده کشور وجود دارد که بیش از ۱۰ میلیون نفر در آنها زندگی میکنند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در ادامه از تخصیص قیر رایگان برای بهسازی و آسفالت معابر نهاوند خبر داد و گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران آمادگی دارد هر میزان قیر مورد نیاز شهرداری نهاوند را به صورت رایگان تأمین کند تا طی دو سال آینده هیچ معبر خاکی در این شهر باقی نماند.
او در خصوص بافت پای قلعه نیز بیان کرد: در مرحله نخست باید حریم قلعه توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشخص شود و پس از آن، یک برنامه جامع با همکاری همه دستگاههای ذیربط برای نوسازی این منطقه تدوین و اجرا گردد.
گفتنی است گلپایگانی در ادامه این سفر به همراه شهردار ملایر از پروژه های بازآفرینی شهر ملایر از جمله خانه سیف الدوله ،کانال جمع آوری آب های سطحی شمس آباد، مجتمع فرهنگی ـورزشی محله نفت سیاه و خانه تاریخی منصوری بازدید کرد.