به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در هجدهمین جلسه شورای نوسازی مسکن این شرکت با بیان این که احیای بافتهای فرسوده شهری و روستایی با روشهای کارآمد یکی از سیاستهای کلی نظام در حوزه مسکن و شهرسازی به شمار می رود، توضیح داد: منظور از روشهای کارآمد این است که کار با هزینه و زمان کمتر و با کیفیت بالاتری انجام شود.
آئینی ادامه داد: در حوزه شهرسازی دو بند صریح شامل جلوگیری از گسترش حاشیهنشینی در شهرها و ساماندهی بافتهای حاشیهای و ناکارآمد شهری و نیز حفظ هویت تاریخی در توسعه موزون شهر و روستا با احیا و نوسازی بافتهای تاریخی قدیمی وجود دارد. قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب سال 1387، قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مصوب سال 1389 و قانون حمایت از بافتهای فرهنگی و تاریخی مصوب سال 1398 سه قانون مرتبط با بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری هستند و چگونگی تحقق اهداف بازآفرینی شهری در آن ها تشریح وملزم شده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به اشاره به این که روند نوسازی بافتهای فرسوده شتاب گرفته است اما باید چند برابر شود، تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم پیشرفت کشور باید سالانه 20 درصد از سطح بافتهای ناکارآمد شهری کاهش یابد و بر این اساس از این پس خروج برخی محلات از بافت فرسوده را شاهد خواهیم بود. برای مثال در جولان همدان هزار و 200 واحدمسکونی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد ساخت شده و بنابراین باید خروج این محله از عنوان بافت فرسوده اعلام شود. در واقع بافتهایی که بیش از 50 درصد نوسازی شده باشند باید از بافت خارج شوند. خروج از عنوان بافت فرسوده میتواند در قالب شهرستانی، محلهای و بلوکی باشد و انتظار بر این است در روزهای 16 آذر، 5 دی مصادف با سالروز زلزله بم و دهه فجر جشن بازآفرینی محلات را داشته باشیم.
او افزود: از ادارات کل راه و شهرسازی استانها میخواهم سرمایههای راکد بازآفرینی را با اختیار تام و با هماهنگی قبلی زنده کرده و در راستای اهداف شرکت به کار گیرند.
ثبت اطلاعات 59 هزار و 369 واحد در سامانه ملی بازآفرینی شهری توسظ شهرداری ها
در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری ارایه کرد وگفت: تعداد واحدهای وارد شده از ابتدای سال 1403 تاکنون 59 هزار و 369 واحد بوده و شهرهای تهران، خراسان رضوی، اصفهان، مازندران و کردستان بیشترین ورود اطلاعات را به سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری داشتهاند.
95 درصد از مساحت بافتهای ناکارآمد شهری تحت پوشش بسته تشویقی
محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرحهای بازآفرینی شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز گزارشی از روند اجرای بستههای تشویقی ارایه کرد و گفت: هم اکنون 697 شهر مشمول اجرای بسته تشویقی 19 بندی هستند که از این تعداد 638 شهر این بسته را اجرا میکنند، 329 شهر مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی و 309 شهر نیز بسته بومی مختص شهر خود را تصویب کرده و اجرا میکنند. در مجموع 95 درصد از مساحت بافتهای ناکارآمد شهری تحت پوشش این بسته تشویقی قرار دارد.
گفتنی است هجدهمین جلسه شورای نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور شهرداران و مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استانها به شکل وبیناری برگزار شد.