به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران اوسطی در حاشیه این دیدار گفت: در جلسه با دکتر آئینی مشکلات بازآفرینی شهری قروه و دهگلان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، این شرکت رسالت سنگینی در بحث هماهنگی دستگاههای اجرایی جهت بازآفرینی شهری دارد و در دولت سیزدهم کارهای مهمی در این حوزه انجام شده است.
نماینده مردم قروه و دهگلان با یادآوری تکمیل دو سوم پروژههای نیمه تمام طی دو سال دولت سیزدهم در حوزه بازآفرینی شهری گفت: این کار بزرگی است که نشان از عزم و اراده جدی برای کار و خدمت و نوسازی بافتهای فرسوده و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی دارد، با اجرای پروژههای بازآفرینی شهری بسیاری از معضلات اجتماعی نیز خود به خود از بین میرود.
اوسطی با اشاره به این که از هفت شهر استان کردستان فقط سه شهر بافت فرسوده مصوب دارد، افزود: با تلاشهای شرکت بازآفرینی شهری ایران، مسولان استانی و حوزه انتخابیه، تهیه نقشه بافت فرسوده شهرهای کوچک در دستور کار قرار گرفت و در حال نهایی شدن است تا در این مناطق نیز بتوانیم از ظرفیتهای قانونی که برای بافتهای فرسوده در نظر گرفته شده است برای بهبود وضعیت این بافتها استفاده کنیم.
او تصریح کرد: در سه شهری که نقشه مصوب بافت فرسوده دارند تاکنون کمکهای خوبی از سوی شرکت بازآفرینی شهری ایران به خصوص در تامین قیر و بهسازی معابر صورت گرفته است، ما نیز در مجلس تلاشمان بر این است تا جایگاه شرکت بازآفرینی شهری ایران را ارتقا بخشیم زیرا این شرکت نقش بسزایی در رفع محرومیتها و تقویت سرمایههای اجتماعی دارد.
او ادامه داد: علاوه بر این یکسری ظرفیتهای قانونی جهت کمک به نوسازی بافتهای ناکارآمد در قانون بودجه سال 1402 پیش بینی شده که هنوز اجرایی نشده است و در تلاشیم تا این ظرفیتهای قانونی را بالفعل تبدیل کنیم که در تامین اعتبارات شرکت تاثیرگذار است.
او افزود: یکسری از پروژهها توسط ستاد بازآفرینی شهری پایدار در شهرهای قروه و دهگلان اجرا شده است مانند ساخت مدرسه، پارک و ورزشگاه که تعدادی از آنها به بهرهبرداری رسیده و تعدادی هم در حال اجراست که ورزشگاه شهرک امام خمینی قروه به زودی به بهره برداری می رسد. کمک به تهیه نقشه بافتهای ناکارآمد شهرهایی که نقشه مصوب نداشتند از دیگر کمکهای شرکت به شهرهای حوزه انتخابیه به شمار میرود .
به گفته نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ستادهای بازآفرینی شهری این دو شهر طی دو سال گذشته به طور مرتب برگزار شده و مسایل و مشکلات این بافتها مورد بررسی قرار گرفته است.
گفتنی است شهر قروه 175 هکتار بافت فرسوده، 31 هکتار بافت تاریخی و 124 هکتار سکونتگاه غیررسمی دارد که جمعیت بافت فرسوده 21 هزار و 430 نفر، بافت تاریخی 4 هزار و 200 هزار نفر و جمعیت سکونتگاههای غیررسمی 9 هزار نفر است.