به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران در آئین پایان دوره آموزشی رابطین حوزه عمران و مسکن ستاد مردمی توانمندسازی اجتماع محور ۲۰۲۰ محله که با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس ستاد طرح محرومیت زدایی و توانمندسازی 2020 محله کم برخوردار کشور، مدیران کل ادارات راه و شهرسازی استانها و شرکت کنندگان در دوره آموزشی مذکور برگزار شد، از ثبت چهار نصاب جدید در حوزه بازآفرینی شهری در دولت سیزدهم خبر داد و اظهارکرد: اولین رکود شکنی صدور 85 هزار و 700 پروانه نوسازی است که یک رکورد بی سابقه محسوب میشود. همچنین در این مدت بیش از 100 هزار بنای فرسوده برچیده شد و از تخریب این 100 هزار واحد، نوسازی و ساخت 290 هزار واحد در پروانه شروع شده است. علاوه بر این از ابتدای دولت سیزدهم ساخت 104 هزار واحد در بافتهای فرسوده به اتمام رسیده و بهره برداری از آنها آغاز شده است. علاوه بر این در سال 1402 بالاترین حد نصاب صدور پروانه در بافتهای فرسوده رقم خورد و رکورد کل تاریخ نوسازی کشور شکسته شد.
او با اشاره به این که در بیش از 620 شهر بسته تشویقی شهرسازانه 19 بندی به اجرا درآمده است و شهرداریهای 330 شهر نیز بسته تشویقی خاص خودشان را تدوین کردهاند،گفت: بافتهای فرسوده از ظرفیت بی بدیلی برای تولید مسکن برخوردارند و با حضور حلقههای میانی با انگیزه، آموزش دیده و آماده خدمت به مردم شاهد جهش تولید مسکن در این بافتها خواهیم شد، در واقع آگاه سازی ساکنان به معنای افزایش مشارکت ساکنان بافتهای فرسوده در ساخت و ساز به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که ظرفیت تولید 4 میلیون مسکن در بافتهای فرسوده وجود دارد، تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیتهای شرکت ارایه خدمات هفت گانه به محلات کمتر برخوردار با همکاری تمام اعضای ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار است که در این مدت فعالیتهای خوبی در این حوزه صورت گرفت و بیش از 3 هزار پروژه به بهره برداری رسید که در این میان سهم شرکت بازآفرینی شهری ایران بالغ بر 900 پروژه بوده است. استمرار این مسیر مبتنی بر شناسایی نیازهای واقعی محلات هدف است که این امر با استفاده از توان و ظرفیت حلقههای میانی و برنامهریزی متناسب با نیاز ساکنان میسر خواهد شد.
در ادامه سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران آماری از فعالیت حلقههای میانی ارایه کرد و گفت: به منظور اجرای سیاستها و برنامههای بازآفرینی شهری در خصوص بهرهگیری از توان حلقههای میانی و گروههای مردمی و جهادی در محدودهها و محلات هدف دوره های آموزشی ویژه رابطین حوزه عمران و مسکن ذیل ستاد توانمندسازی و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محله در قالب ارایه سیاستها، رویکردها و مشوقهای حوزه بازآفرینی برای 597 نفر در هفت جلسه و 10 عنوان دوره آموزشی و یک جلسه جمعبندی مطالب طی خردادماه تا دی ماه تا اسفند سال 1402 برگزار شد.
به گفته اسدی بعد از برگزاری دورههای آموزشی سه دوره آزمون برگزار و 356 نفر موفق به کسب نمره قبولی شدند و به آنها گواهی اعطا شد.
در ادامه علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس ستاد طرح محرومیت زدایی و توانمندسازی 2020 محله کمتر برخوردار کشور با اشاره به این که هدف اصلی طرح 2020 محله افزایش کیفیت زندگی ساکنان محلات کمتر برخوردار است، عنوان کرد: رابطان و حلقههای میانی بزرگترین سرمایه ما در طرح 2020 محله و همچنین در نوسازی بافتهای فرسوده به شمار میروند و قطعا با حضور رابطان مسکن و عمران و دیگر حلقههای میانی کار با سرعت بیشتری پیش می رود.
او ادامه داد: با همکاری سازمان برنامه و بودجه قرار است تمام اطلاعات 2020 محله روی سامانه این سازمان بارگذاری شود تا در برنامهریزیهای این سازمان مورد توجه قرار گرفته و از محرومیت این مناطق کاسته شود.
آقا محمدی همچنین خواستار برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای نوسازی مسکن و محرومیت زدایی در محلات هدف شد.