
به گزارش خبرنگار روابطعمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران گلپایگانی در این نشست، با تاکید بر نقش بنیادین امامزادگان در جهان تشیع، اظهار کرد: امامزادگان، لنگرگاههای مستحکمی برای حفظ پیوند مردم با ولایت و مفاهیم عمیق اعتقادی مذهب تشیعاند. تعلل در اجرای طرحهای توسعهای پیرامون این اماکن مقدس، مصداقی از بیمهری است و تجربههای تلخ در برخی شهرهای مذهبی وجود دارد که سزاوار این بزرگواران نیست.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری با اشاره به لزوم تسریع در اجرای طرحها با حفظ حرمت مالکان و رعایت شأن مکانهای مقدس، افزود: باید در ساماندهی این فضاها، مفهوم زیارت را در اولویت قرار داد و طراحی عناصر معماری بهگونهای باشد که مفهوم زیارت را غنا ببخشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود بر اهمیت مشارکت مردم در فرآیند توسعه تاکید کرد و گفت: فضای پیرامونی امامزادگان در درجه نخست متعلق به ساکنان بومی آن منطقه است. ضروری است زمینهای فراهم شود تا مردم هم در تصمیمسازی و هم در اجرای طرحها نیز سهیم شوند؛ چراکه این مشارکت، احساس تعلق خاطر آنان را تقویت خواهد کرد.
گلپایگانی با اشاره به بافت تاریخی و ارزشمند اطراف امامزاده جعفر (ع)، خاطرنشان کرد: در صورت نبود ضرورت برای تملک خانههای تاریخی مجاور، میتوان از ظرفیت مالکان برای تبدیل این اماکن به فضاهای گردشگری و پشتیبان زیارت بهره گرفت. این امر ضمن حفظ میراث تاریخی، میتواند رونق فرهنگی و اقتصادی منطقه را نیز در پی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری همچنین بر ضرورت هماهنگی ضوابط طرح پیشنهادی با ویژگیهای فرهنگی، اقلیمی و هویت تاریخی یزد تاکید و تصریح کرد: معماری مجموعه باید در راستای حفظ اصالت فرهنگی شهر یزد طراحی و اجرا شود.
در ادامه این نشست، حاضران با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی شرکت بازآفرینی شهری ایران و توجه به مفاد برنامه هفتم توسعه، راهکارهایی را جهت تسریع در اجرای پروژههای بازآفرینی در محدوده امامزاده جعفر (ع) مورد بررسی قرار داده و در این خصوص تبادل نظر کردند.