ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد به همراه یحیی عیدی بیرانوند شهردار، غلام عباس یاراحمدی عضو شورای شهر و شهریار تهم معاون شهرسازی و شهرداری برجرود با محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و گفت و گو کردند.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری در این نشست  نماینده مردم  شهر بروجرد در مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح اخرین وضعیت بافت فرسوده حوزه انتخابیه خود گفت: متاسفانه طرح توسعه حرم مطهر امامزاده جعفر که هم جزو بافت تاریخی و هم بافت فرسوده است و به عنوان قطب فرهنگی و تجاری شهرستان محسوب می‌شود با مشکل مواجه شده و امیدوارم با حمایت شما و ایجاد هم‌افزایی این مشکلات برطرف شود.

گودرزی افزود: شهرستان برجرود دارای مفاخر فرهنگی و علمی مهمی است و متاسفانه شرایط کنونی شایسته مردم این شهر نیست و انتظار می‌رود تا جهت پیشرفت پروژه‌ها و افزایش بهبود کیفیت زندگی مردم، به این شهر توجه ویژه شود.

یحیی عیدی بیرانوند شهردار بروجرد نیز گفت: متاسفانه در شهر بروجرد بافت تاریخی و بافت فرسوده همپوشانی دارند و این بافت در مرکز شهر قرار گرفته است.  بر اساس قانون اجازه ورود به بافت‌های تاریخی را نداریم و به عنوان شهردار بروجرد از این که مرکز شهر اینقدر بهم ریخته و ناهگمون است ناراحت هستم. در این محدوده امکان ساخت و ساز بیش از 2 طبقه وجود ندارد و به همین دلیل سرمایه‌گذاران تمایلی برای ورود به این حوزه ندارند. از سوی دیگر نیاز است که پروژه‌های نیمه‌تمام را به اتمام برسانیم و برای این امر نیاز به تامین اعتبار داریم.

بیرانوند با اشاره به این که در بروجرد 211 هکتار سکونتگاه غیررسمی وجود دارد، تصریح کرد: بافت‌های حاشیه‌ای نیازمند کمک هستند متاسفانه برخی از ساکنان مناطق حاشیه‌ای به شهرهای دیگر از جمله تهران مهاجرت می‌کنند.

در ادامه یاراحمدی عضو شورای شهر بروجرد نیز گفت: تعداد عناصر با ارزش تاریخی در بافت‌های فرسوده به 20 عدد نیز نمی‌رسد اما 264 هکتار از اراضی اصلی شهر بدلیل محدودیت های ضوابطی میراث فرهنگی فریز شده‌اند و نمی‌توانیم هیچ کاری در این اراضی انجام دهیم که باید به این معضل رسیدگی شود. علاوه بر این به دلیل تنگ و باریک بودن معابر در صورت وقع حوادث مانند زلزله و آتش‌سوزی امکان کمک و خدمات‌رسانی وجود ندارد.

محمد آیینی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص همپوشانی بافت تاریخی و بافت فرسوده ، تصریح کرد: می‌توان برای رفع این مشکل و محدودیت های ارتفاعی بافت تاریخی ، راهکارهای مختلفی از جمله اعطای تراکم تشویقی به انبوه‌سازان در سایر مناطق شهر، افزایش سطح اشغال ،استفاده از گودال باغچه و نظایر آن استفاده نمود.

آیینی در ادامه با اشاره به بحث حاشیه‌نشینی ادامه داد: قرار نیست بودجه جدیدی برای رفع حاشیه‌نشینی تخصیص یابد. اما باید توجه داشت که در گام اول و دوم  به معیشت و بهداشت ساکنان این سکونتگاه‌ها توجه کرد. در گام بعدی باید به بحث اشتغال پرداخت و دراین صورت است که ساکنان می‌توانند نیازهای خود را بر طرف کنند و در مرحله آخر نیز بحث نوسازی و بازسازی و بهسازی محلات قرار دارد.

وی ادامه داد:  هلال احمر، کمیته امداد امام خمینی(ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بسیج سازندگی ، وزارت تعاون، کار، رفاه اجتماعی  و  معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله سازمان‌هایی می باشند که می‌توان با کمک آن‌ها کار توانمندسازی این محلات را انجام داد.

آیینی همچنین از مسوولان شهر بروجرد خواست تا ستاد توسعه و تحول اجتماع محور این محلات را راه اندازی کنند.

borojard4

borojard