به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی در ابتدای سخنانش با اشاره به اینکه وضعیت کنونی بازآفرینی شهری قم از دوره های درخشان بازآفرینی شهری در کشور است، گفت: با همراهی و همکاری همه اعضای عضو ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان بویژه شهرداری قم شاهد موفقیت های خوبی در حوزه های مختلف برنامه ها و پروژه های بازآفرینی شهر قم هستیم.
آئینی با تاکید بر انتقال تجارب شایسته صورت گرفته دراستان قم و اطلاعرسانی فعالیتهای بازآفرینی شهری در این استان، گفت: دو موضوع مسکن محرومان و نوسازی بافت فرسوده از مسائل مهم مورد نظر دولت به شمارمیاید.
او با اشاره به اینکه در برنامه هفتم پیشرفت کشور ظرفیتهای خوبی برای مالکان، سرمایه گذاران و سازندگان در حوزه بازافرینی شهری مهیا شده است، گفت: براساس برنامه هفتم پیشرفت کشور تمامی تسهیلات، حمایتها، تخفیفات و مساعدتها در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شامل 4000 هکتاربافت ناکارآمد شهری استان قم ( بافت های فرسوده – بافت تاریخی – سکونتگاه های غیررسمی) میشود.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار فضای کار و ساخت و ساز در بافت فرسوده و مناطق بازآفرینی شهری، فرصتی مناسب برای جذب سرمایهگذاران با بهرهمندی از امتیازات معادل با مناطق محروم است و این موضوع شرایط بسیار خوبی برای جذب سرمایهگذار ایجاد میکند.
معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده مشمول حمایت از مناطق محروم بوده و تا ۱۰ سال معاف از مالیات است، گفت: براساس برنامه هفتم پیشرفت کشور زمان صدور پروانه ساخت در بافت های فرسوده توسط شهرداری ها حداکثر سه ماه پیش بینی شده است و اگر به داد ساکنین در بافت تاریخی شهر قم نرسیم در آینده این مناطق به متروکه تبدیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره لزوم شتا ب بخشی به نوسازی بافتهای فرسوده شهری، گفت: در بسته تشویقی تاریخی ظرفیتسازی، توانمندسازی و مشوقهای کالبدی ویژه بافت به صورت توأمان و یکپارچه برای احیای بافت دیده است.
اکبر بهنام جو استاندار قم نیز در این جلسه با تاکید بر حوزه بازآفرینی شهری برنامه هفتم پیشرفت کشور، گفت: برنامه پنج ساله بازآفرینی شهری با استفاده از همه ظرفیت های استان تدوین می شود.
استاندار قم با اشاره به اهمیت احیاء بافت های فرسوده در استان، افزود: باید با هم افزایی همه بخش ها و تعامل دستگاه های ذیربط مسائل و موانع پیش رو را برطرف کرده و با تلاش شبانه روزی دستگاه های اجرایی و استفاده از ظرفیت هایی چون خیرین و خودیاری مردم، جدول برنامه پنج ساله بازآفرینی شهری قم تهیه و اجرایی شود.
بر اساس این گزارش محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران در سفر یک روزه به استان قم ضمن حضور در افتتاح مدرسه 12 کلاسه مجاهدی محله شهید دل آذر ، ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان قم از روند پیشرفت پروژههای ساخت مدرسه ناصر شهریور، ساماندهی محله چهل اختران، مدرسه حجتیه قم، دروازه ری و باغ مزار ( قبرستان نو ) بازدید کرد.