به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی در جلسه شورای مدیران این شرکت به تشریح رویکردهای متفاوت حوزه بازآفرینی شهری در دولت سیزدهم پرداخت و گفت: در دولت سیزدهم توانستیم ادبیات بازآفرینی را با رویکرد جدید در سطح کشور مطرح کنیم و تاثیرات مفیدی در حوزه نوسازی مسکن ایجاد کردیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این دولت برای اولین بار رویکرد مردمیسازی در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه به خوبی پیش رفت. اکنون بیش از هزار حلقه میانی به غیر از گروههای بسیج شکل گرفته است که در قالب گروههای جهادی پای کار آمدهاند. علاوه بر این ظرفیت ستاد مردمی طرح ملی محرومیت زدایی و توانمندسازی 2020 محله کم برخوردار کشورکه به همراه بسیج ما را در این امر یاری میکنند را نیز در اختیار داریم. تاکنون برای 597 نفر از داوطلبان گروههای جهادی کلاسهای آموزشی برگزار شده است و 360 نفر هم موفق به دریافت گواهینامه شدهاند.
دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که یکی از رویکردهای شرکت محرومیت زدایی است، عنوان کرد: در واقع عمده مشکل در محلات هدف بازآفرینی فرسودگی و حاشیهنشینی نیست بلکه در بسیاری از شاخصها همچون خدمات آموزشی، فرهنگی و مسکن پایدارعقب ماندگی وجود دارد، تلاش بر این است با همکاری نهادهای حمایتی فاصله بین محلات برخوردار و مناطق کمتر برخوردار کاهش یابد، امیدوارم این رویکرد در دولت بعدی نیز استمرار داشته باشد.
او تعامل با شهرداریها را مهمترین رویکرد شرکت برشمرد و عنوان کرد: وزیر راه و شهرسازی همواره بر همکاری با شهرداریها تاکید دارد و از شهرداریها به عنوان شرکای راهبردی وزارت راه وشهرسازی یاد میکند. خوشبختانه در دولت سیزدهم همکاری و ارتباط تنگاتنگی بین شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداریهای سراسر کشور به وجود آمد و در این دوره شهرداریها با ادبیات قویتری نسبت به گذشته در حوزه بازآفرینی شهری ورود پیدا کردهاند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با تاکید بر این که بهترین راهبرد نوسازی مسکن ساخت و ساز درون بافتهای فرسوده شهری است، اظهارکرد: همان طور که قبلا نیز اشاره کردم در بافتهای فرسوده ظرفیت ساخت 4 میلیون مسکن وجود دارد و پیشنهادم این است که دولت جدید نیز این خط فکری را دنبال کند. با افتخار میگویم در دولت رییس جمهور شهید پرچم بازآفرینی را در توسعه درونی بالا نگاه داشتهایم.
تشکیل کمیته فنی برای اجرای سند ملی توانمندسازی
همچنین در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار شرکت بازآفرینی شهری ایران از ثبت 292 هزار و 310 هزار واحد نوسازی در بافتهای فرسوده بر روی سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری خبر داد و در ادامه گزارشی از اقدامهای صورت گرفته پس از ابلاغ سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی توسط این دفتر ارایه کرد و گفت: در این مدت پیگیری ویژه برای برگزاری پنجاه و هفتمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار انجام شد، همچنین بعد از ابلاغ سند از استانها خواسته شد آن را در ستادهای بازآفرینی شهری طرح و عملیاتی کنند. در این راستا به منظور تشکیل کمیته اجرای سند طی پیگیریهای مستمر صورت گرفته از دستگاهها برای معرفی نماینده تام الاختیار از مجموع 9 دستگاه تاکنون 7 دستگاه نماینده خود را معرفی کردهاند و 2 دستگاه باقی مانده نیز در دست پیگیری است.
استادی یادآوری کرد: به منظور پیگیری تحقق تکالیف مندرج در ابلاغیه سند ملی، برگزاری کمیته فنی با حضور دستگاههای مرتبط در دستور کار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار گرفته است. از جمله دستگاههای دارای تکلیف و عضو کمیته عبارتند از سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، بانک مرکزی، وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت جهاد کشاورزی،معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت راه و شهرسازی که کمیته فنی اجرای سند نیز از بین نمایندگان این دستگاهها تشکیل خواهد شد.