معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید به اینکه در حوزه بازآفرینی شهری 3 راهبرد اصلی برای ما مهم است، گفت: بر اساس تکلیف سند ملی راهبردی احیاء، بهسـازی و نوسـازی وتوانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و در استانها، ادارات کل راه و شهرسازی به عنوان دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان، باید پیگیری کنند تا در حوزه مسکن، درصد ناپایداری محلات فرسوده به میزان متوسط ناپایداری سایر محلات همان شهر کاهش پیدا کنند.
آئینی با اشاره به اینکه میزان ناپایدار بناهای موجود در محلات فرسوده شهری در استان ها متفاوت است، گفت: بر اساس آمارهای سال95، حدودا بین 20 تا 85 درصد بناها در محلات بازآفرینی شهری ناپایدار هستند..
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یاداوری اینکه 2 میلیون و700 هزار بنای ناپایدار با جمعیت 10 میلیون نفر در کشور شناسایی شده است، بیان کرد:راهبرد اصلی ما در حوزه بازآفرینی شهری شتاب بخشی به روند نوسازی بناهای ناپایدار در محلات فرسوده کشور است و رسیدن به استاندارد متوسط پایداری بناهای محلات فرسوده هر شهر متناسب با سایر محلات توسعه یافته همان شهر است.
او در رابطه با دومین راهبرد حوزه بازآفرینی شهری گفت: اتمام پروژههای نیمه تمام و ساخت پروژههای روبنایی و زیربنایی نظیر درمانگاه، مدرسه، کلانتری، پاسگاه، ورزشگاه، آسفالت معابر خاکی و غیره در راستای ارتقای مرغوبیت محلات فرسوده است تا مجموعه توسعهگران، سازندگان و سرمایهگذاران تشویق و ترغیب شوند که با مشارکت مردم در این مناطق ورود و به نوسازی مسکنهای فرسوده اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تدوین برنامه جامع اقدام مشترک بازآفرینی شهری و پیگری آن را به عنوان راهبرد سوم حوزه بازآفرینی برای ما بسیار مهم است، اظهارکرد: در آینده نزدیک با حضور رییسجمهور در ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار این برنامه نهایی و مصوب خواهد شد.
دبیر ستاد ملی بازافرینی شهری پایدار تصریح کرد: براساس این برنامه، پیشبینی لازم برای تأمین سرانههای آموزشی، بهداشتی، ورزشی، انتظامی و غیره این محلات به متوسط سرانه نقاط توسعه یافته همان شهر صورت پذیرفته است.
آئینی به طرح کلید به کلید در بافتهای فرسوده شهری ( موضوع بند ث تبصره ۱۱قانون بودجه سال ۱۴۰۲) اشاره کرد و گفت: این طرح در وزارت راه و شهرسازی به صورت جدی مورد پیگیری است و میتواند راهگشای حوزه بازآفرینی شهری تلقی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی مردمیسازی را مهمترین برنامه محتوایی بازآفرینی شهری خواند و گفت: استفاده از گونههای مردمی همیار، همکار در قالب معتمدین محله، گروههای جهادی، گروههای دواطلب مردمی و چه در قالب بسیج و پایگاه بسیج محلات که بتوانند پیام بازآفرینی شهری و بستههای تشویقی 19 بندی نوسازی بافتهای فرسوده را به خوبی به اطلاعرسانی کنند و مردم را حقوق خودشان در حوزه بازآفرینی شهری آگاه کنند از دیگر اولویت های شرکت به شمار میرود.
در این نشست مدیران کل راه و شهرسازی استانهای کردستان، همدان و فارس همچنین معاونین و مدیران ادارات بازآفرینی کل راه و شهرسازی استانهای کردستان،کرمانشاه، همدان، ایلام، قم ، خوزستان، فارس، جنوب فارس(لارستان)، هرمزگان، یزد، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد در دو نوبت زمان صبح و عصر در قالب پنج کارگروه، مشکلات و معضلات حوزه بازآفرینی شهری استان خود را با هیات مدیره، معاونین و مدیران شرکت بازآفرینی شهری ایران درمیان گذاشتند.