به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی در اولین رویداد "مدیریت بحران ایران قوی 1401 " با اشاره به اینکه تاکنون 300 الی 400 پروژه مختلف در رابطه با مدیریت بحران توسط ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در سطح کشور تعریف شده است، گفت: با یک همافزایی و همگرایی بین شورای عالی مدیریت بحران کشور و ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار میتوان خسارتهای ناشی از بحران در مناطق ناکارآمد شهری را در زمان وقوع و بعد از آن کاهش داد.
آئینی افزایش تعداد ساختمانهای پایدار در محدوده بافتهای فرسوده به متوسط همان شهر را از وظایف اصلی اعضای ستادهای بازآفرینی شهری پایدار استانها و شهرستانها برشمرد و اظهارکرد: براساس گزارشات سال 1395 در حدود 43 درصد از واحدهای مسکونی کشور فاقد اسکلت و غیر مقاوم دربرابر زلزله هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه میزان بناهای ناپایدار در بافتهای ناکارآمد شهری به مراتب رقم بالاتری را نشان میدهند، عنوان کرد: در حدود 49 درصد از بناها در محلات فرسوده و تاریخی و بیش از 53 درصد از بناها در محلات حاشیهنشینی به عنوان بناهای ناپایدار شناخته میشوند.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری اینکه در حدود 2 میلیون و 700 واحد بنای ناپایدار در محلات هدف بازآفرینی شهری کشور شناسایی شده است، اظهار کرد: این بناها فاقد سازه بتنی و فلزی هستند و با کوچکترین زلزله تخریب و بر روی ساکنان آن آوار میشود.
او با اشاره به زلزله خوی و میزان مقاومت ساختمانها در آن منطقه اعلام کرد: در خوی ۱۵ هزار و ۵۹۷ بنای ناپایدار قبل از زلزله اخیر وجود داشت که اگر نوسازی شده بود علاوه بر مقاومت بیش از ۱۵ هزار واحد مسکونی ۳۰ هزار واحد جدید نیز احداث میشد و علاوه بر کاهش خسارتها شاهد تامین مسکن برای متقاضیان مسکن و آحاد جامعه بودیم.
آئینی با اعلام اینکه بیش از 50 درصد بناهای فرسوده در روستاها با حمایت دولت و اعطای تسهیلات ارزان قیمت نوسازی و مقاوم سازی شده است، اظهار کرد: متاسفانه میزان نوسازی و مقاومسازی در شهرها در حدود 15 درصد است و این نشان از فاصله زیاد ما برای رسیدن به نقطه استاندارد دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 84 درصد بناها در محلات هدف بازآفرینی شهر یزد بویژه بافتهای تاریخی، ناپایدار هستند، گفت: متاسفانه با رکود نوسازی و مقاومسازی در بافتهای تاریخی مواجه هستیم و انتظار داریم که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با جدیت در این رابطه ورود پیدا کند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان اینکه فرآیند نوسازی بافتهای فرسوده شهری باید شتاب بگیرد، گفت: مردم ساکن در محلات هدف بازآفرینی شهری به تنهایی توانایی فنی، اجرایی و مالی برای نوسازی واحدهای فرسوده خود را ندارند، ضروریست تا سازندگان و توسعه گران به این محلات ورود پیدا کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سازندگان و توسعهگران انگیزه لازم برای نوسازی بناهای فرسوده را ندارند، تصریح کرد بدلیل اینکه ارزش افزوده لازم در بافتهای فرسوده بسیار پایین است و در راستای تبدیل کردن معادله اقتصادی برای ورود سازندگان، توسعهگران و انبوهسازان در محدوده و محلات هدف بازآفرینی شهری، یک بسته تشویقی شهرسازانه جامع در 19 بند از سوی دولت تدارک دیده شده است.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، اطلاعرسانی مستمر و اثرگذار در امر نوسازی بافتهای فرسوده و بویژه بسته تشویقی شهرسازانه برای ساکنان، سازندگان و توسعهگران را بسیار با اهمیت خواند، گفت: باید رویدادهای متعددی شبیه رویداد " بم سفیر نوسازی برای ایران قوی " که توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران، در سطح کشور برگزار شد، توسط سازمانها و نهادهای ذیربط مدیریت شهری برنامهریزی شود .
آئینی بر تقویت همکاری شرکت بازآفرینی شهری ایران و همچنین سازمان مدیریت بحران کشور برای کاهش مخاطرات و افزایش تابآوری شهرها تاکید کرد و گفت: ارایه گزارشهای میان سازمانی برای همگرایی سیاستهای جامع در حوزه مدیریت بحران تهیه شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان خواستار حمایت کامل و همه جانبه سازمان مدیریت بحران کشور از برنامههای اقدام مشترک مصوب ستادهای بازآفرینی شهری پایدار در سطح استانی و شهرستانی شد.