به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آئینی با بیان اینکه 1153 محله حاشیهنشین با جمعیتی بالغ بر 8 میلیون نفر در کشور شناسایی شده است، گفت: سنددار نبودن واحدهای مسکونی به عنوان مساله اصلی در سکونتگاههای غیررسمی به شمار میاید، این مناطق در دریافت تسهیلات و اعتبارات بازآفرینی شهری، پروانه ساخت و ساز و سایر موارد با مشکل مواجه هستند و عملا نوسازی و مقاوم سازی مسکن در این مناطق قفل شده است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار تصریح کرد؛ براساس آمار بدست آمده بیش از 2 میلیون خانوار با مشکلات فراوان در مناطق حاشیهنشینی زندگی میکنند.
او افزود: در سند ملی بازآفرینی شهری آمده است، اگر در محدوده سکونتگاههای غیررسمی امکان زیست انسانی فراهم است، به عبارت دیگر اگر مساکن این مناطق در حرایم گسلها، شیبهای تند، حریم دکل برق فشار قوی و کنار صنایع آلاینده نظیر معادن واقع نشده باشد، دولت مکلف به ساماندهی این مناطق به شرط سندار شدن املاک این محدودههاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه 50 درصد بناهای این محلات نامقاوم و هیچ سازه مناسب بتنی و فلزی ندارند، گفت: خوشبختانه با همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اراده دولت برای اولین بار این آئیننامه اجرایی بند «ک» تبصره 11 قانون بودجه مصوب و هفته گذشته ابلاغ شده است. بازآفرینی و حفظ جان ساکنان در بافتهای فرسوده اولویت اول کاری ما در دولت سیزدهم به شمار میاید.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پاسخ به سوالی در خصوص پیشگیری و پیشنگری در موضوع حاشیهنشینی و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها، اظهارکرد: موضوع نوسازی بافتهای فرسوده و توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی یک موضوع فرادستگاهی به شمار میاید که در همین ارتباط ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به ریاست رئیس جمهور محترم، نایب رئیسی وزیر محترم راه و شهرسازی و به دبیری مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تشکیل شده است که 24 نماینده از وزارتخانهها، سازمانها، نهادها مرتبط عضو این ستاد هستند.
آئینی با بیان اینکه پیشنگری مهمترین موضوع در بازآفرینی شهری محسوب می شود، اظهارکرد: در حوزه شهرسازی با معلولیتهای زیادی مواجه هستیم اتقاقاتی در بخشهای کلان اقتصادی و سایر بخشهای دیگر کشور شکل میگیرد که معلولیت آن پدیده حاشیهنشینی و یا فرسودگی در محلات شهری است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: همان طور که عنوان شد، گام اول پیشنگری است یعنی باید با شیوههای آینده پژوهی پیشبینی کنیم کدام مناطق مستعد تشکیل حاشیهنشینی و یا ایجاد محلات بافت فرسوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه عمده حاشیهنشینی در کنار کلان شهرها و شهرهای دارای صنایع بزرگ، ایجاد میشود، افزود:گام بعدی پیشگیری از گسترش سکونتگاههای غیررسمی و گام سوم هم مربوط توانمندسازی و ساماندهی مناطق حاشیهنشینی موجود است.
آئینی با اشاره به اینکه دو مقوله پیشنگری و پیشگیری سکونتگاههای غیررسمی در قالب کارگروههای ذیل ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار دیده شده است، گفت: کارگروه پیشگیری با ریاست محترم قوه قضاییه برگزار میشود که اقدامات بسیار خوبی در استان و شهرستان دراین رابطه شاهد هستیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه مبدا مهاجرت از روستاهاست گفت: با شکلگیری معاونت توسعه و روستایی و مناطق محروم کشور شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها هستیم و چنانچه شرایط و بستر اشتغال در روستاها فراهم شود سرعت مهاجرت سریعتر خواهد شد.
آئینی در پایان از هموطنان ساکن در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشین خواست تا از این فرصت بسیار خوب بدست آمده توسط مجلس و دولت استفاده کرده و با حداقل هزینه برای سندارکردن املاک خود اقدام کنند.