هوشنگ عشایری، معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان فسا، با بیان اینکه دولت و شخص رییس جمهور توجه جدی به برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار به منظور افزایش کیفیت زندگی ساکنین شهرها دارند، گفت: با اذن مقام معظم رهبری دستور تامین منابع مالی این برنامه از صندوق توسعه ملی صادر شده و به زودی عملیاتی می شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، عشایری با اشاره به اینکه برنامه بازآفرینی شهری ایران، 17 ربیع الاول به مناسبت ولادت حضرت رسول اکرم (ص) توسط وزیر سابق راه و شهرسازی به همه استان ها ابلاغ شده، اظهارکرد: در این برنامه رویکرد بالا به پایین وجود ندارد و دولت برای بازآفرینی محلات تصمیم گیری نمی کند.
وی گفت: به دنبال این هستیم که با اجرای برنامه بازآفرینی شهری در نهایت ساکنان محلات به رضایت مندی برسند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به نحوه تامین ابزار و منابع مورد نیاز در حوزه نوسازی و مقاوم سازی محلات اظهار کرد: در این زمینه وام هایی به مردم پرداخت می شود که یکی از این وام ها، وام ساخت بدون نیاز به سپرده گذاری با میزان 50 میلیون تومان برای کلانشهرها و 40 میلیون تومان برای دیگر شهرها با سود 9 درصد است.
وی با بیان اینکه وام های 50 و 40 میلیون تومانی به مردم و سازندگان حرفه ای پرداخت می شود، گفت: سازندگان حرفه ای می توانند این واحد ها را به صورت مشارکتی یا پروژه ای بسازند.
عشایری با تاکید بر اینکه شرط پرداخت وام ساخت به مردم و توسعه گران، ایجاد واحدهای مسکونی در محدوده های هدف بازآفرینی شهری است، بیان کرد: کل قلمرو شهر مشمول تسهیلات ساخت نمی شود و این تسهیلات صرفا برای بافت های تاریخی، فرسوده و سکونت گاه های غیررسمی اختصاص می یابد.
معاون وزیر راه وشهر سازی بیان کرد: به دلیل افزایش هزینه های ساخت و با توجه به اینکه وام 40 میلیون تومان کفاف منابع مالی سازندگان حرفه ای را نمی دهد، این افراد می توانند تا سقف 110 میلیون تومان برای تکمیل پروژه های خود اقدام به دریافت وام کنند که تفاوت بین 40 تا 110 میلیون تومان با سود 18 درصد محاسبه خواهد شد.
وی تصریح کرد: وام تا سقف 110 میلیون تومان صرفا برای دوره ساخت و سازندگان حرفه ای پرداخت خواهد شد و به افرادی که شخصا اقدام به ساخت مسکن می کنند تنها وام های 50 و 40 میلیون تومانی پرداخت می شود.
عشایری گفت: در خصوص افرادی که توسط توسعه گران نسبت به نوسازی و ساخت واحدهای مسکونی اقدام می کنند، با توجه به توافق بین صاحب ملک و سازنده، خانه ای به ارزش ملک به صاحب زمین یا خانه قدیمی داده می شود، بنابراین پولی بین صاحب ملک و توسعه گر رد و بدل نمی شود و در این زمینه ارزش ملک محاسبه خواهد شد.
وی با بیان اینکه افرادی که قصد خرید مسکن از توسعه گران و سازندگان حرفه ای را دارند می توانند نسبت به دریافت وام 60 میلیون تومانی با سود 6 درصد از صندوق یکم اقدام کنند، افزود: این وام برای زوجین 120 میلیون تومان با بازپرداخت 12 ساله است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به تعهد برنامه بازآفرینی برای ایجاد 100 هزار واحد مسکونی در سال، گفت: تا سال 1400 باید 400 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود و این منابع باید هر سال تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: حدود 4 هزار و 240 میلیارد تومان منابع برای تسهیلات اختصاص داده شده است که 2هزار و 120 میلیارد تومان را دولت به ادارت کل راه و شهرسازی پرداخت می کند و 2هزار و 120 میلیارد تومان نیز بانک تامین خواهد کرد.
عشایری در ادامه با اشاره به اینکه مجموع منابع برای پرداخت وام 40 میلیون در سایر شهرها و 50 میلیون تومان در کلان شهر شیراز چهار هزار و 240 میلیارد تومان می شود، گفت: سهمیه استان فارس در برنامه ملی بازآفرینی شهری ساخت 3 تا 4 هزار واحد مسکونی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه پروژه اردوگاه شهرستان فسا می تواند از این تسهیلات استفاده کند، افزود: در نشست رییس جمهور با مدیران وزارت راه و شهرسازی که به تازگی برگزار شد، به تفاهم ضمنی رسیدیم که از ظرفیت بنیاد مسکن برای ساخت مسکن در شهرهای کمتر از 50 هزار نفر جمعیت استفاده کنیم. البته من پیشنهاد دادم که برخی از شهری های با جمعیت بیش از 50 هزار نفر مانند فسا و زاهدان نیز شامل این توافق شوند.
وی با اشاره به اینکه این تفاهم با امضای وزیر راه و شهرسازی ابلاغ خواهد شد، بیان کرد: اردگاه شهید رجایی باید جزو یکی از برنامه های ساخت مسکن شهر فسا قرار گیرد و به عنوان یکی از مصوبات جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان فسا ذکر شود.
عشایری با بیان اینکه اراضی دولتی در اختیار توسعه گران قرار داده می شود، عنوان کرد: نگران انتقال اراضی دولتی نباشید. چه انتقال اراضی انجام شود و چه نشود، چه اراضی به نام بنیاد مسکن باشد و چه نباشد، در نهایت توسعه گران می توانند از تسهیلات استفاده کنند. طبیعتا اگر اراضی انتقال داده شود، شرایط مطلوب تری ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یقینا شهرستان فسا باید جزو شهرهای هدف بازآفرینی قرار داده شود، افزود: حدود 48 میلیارد تومان به استان فارس اختصاص داده می شود و طبیعتا چهار پروژه عنوان شده، اگر در قالب برنامه اقدام مشترک تعریف و در ستاد ملی بازآفرینی استان نیز مطرح شوند. می تواند به عنوان مصوبه امروز ستاد بازآفرینی شهرستان فسا تصویب شود.
عشایری در ادامه با اشاره به پروژه پیاده راه بازار شهرستان فسا، گفت: در مورد پروژه پیاده راه بازار اصرار ما بر مشارکت شرکت بازآفرینی شهری، شهرداری و کسبه بازار است.
وی با تاکید بر اینکه طرح تهیه شده برای بازار باید در اختیار کسبه قرار داده شود، ادامه داد: این طرح نباید بدون نظر و جلب رضایت کسبه اجرا شود چراکه در مواردی ساکنان محله پیشنهاداتی ارایه می دهند که در خور توجه است و در صورتی که نظر آن ها پرسیده نشود ممکن است در آینده موجب پشیمانی شود بنابراین مشاور طرح حتما باید به این موضوع توجه کند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان گفت: نکته دیگری که در جلسه مطرح شد، ساخت آتش نشانی است. ما بیشتر دنبال ساخت و توسعه فضاهای عمومی شهری هستیم. البته درست است که آتش نشانی جزو خدمات شهری محسوب می شود اما تاکنون سابقه نداشته که به شکل و سیاق فعلی آتش نشانی ساخته شود.