مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به اینکه بر اساس هدف گذاری های انجام شده تا سال 1400 باید 39 محله در شهر قم بازآفرینی شود، گفت: این هدف گذاری ها با برنامه ای 5 ساله به طور کامل تعریف شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، حسن صبوری، مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در جلسه ستاد بازآفرینی شهری قم که با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و مسئولان استانی در محل استانداری قم برگزار شد، اظهارکرد: طرح هایی به منظور بازآفرینی بافت های فرسوده در قم در حال اجرایی شدن است که نیاز به تعامل و همراهی شهرداری و دیگر ارگان ها دارد.
صبوری با بیان اینکه تشویق ساکنان در محله های دارای بافت فرسوده به سمت و سوی نوسازی، یکی از رویکردهای مهم در بازآفرینی است، اظهارکرد: به منظور تامین زمین مورد نیاز با هدف احیای بافت های ناکارآمد و بازآفرینی آنها، اراضی 48 هکتاری در منطقه پردیسان مد نظر قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با بیان اینکه از 13 هزار هکتار مساحت شهر قم حدود 4 هزار و 133 هکتار یعنی 32 درصد از بافت شهری قم به بازآفرینی و نوسازی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: در قم همچنین 300 هکتار بافت تاریخی وجود دارد که با بازآفرینی و مرمت یک ظرفیت خوبی را برای گردشگری فراهم می آورد.
وی تصریح کرد: در راستای بازآفرینی در قم، پروژه های متعددی اجرا و در حدود 11 میلیارد تومان اعتبار در این راستا هزینه شد.
صبوری عنوان کرد: در جهت تملک برخی از بافت های تاریخی و احیای آن نیز تلاش هایی صورت گرفت که خانه تاریخی لاجوری زاده با اعتبار یک میلیارد و 700 میلیون تملک و ترمیم شد.
وی گفت: یکی از مسیرهای مهم در جهت احیای بافت تاریخی، از گذر خان تا چهل اختران است تا بتوان عناصر فرهنگی و تاریخی آن را برای گردشگران و شهروندان حفظ کرد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس هدف گذاری های انجام شده تا سال 1400 باید 39 محله در شهر قم بازآفرینی شود، گفت: این هدف گذاری ها با برنامه ای 5 ساله به طور کامل تعریف شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم اظهارکرد: بازآفرینی و احیای بافت های فرسوده و نوسازی بافت های تاریخی می تواند بسیاری از آسیب های اجتماعی را در این محلات کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: شهر قم تنها شهری است که هم زمان دارای بافت تاریخی و ناکارآمد میانی و سکونتگاه غیررسمی است و این امر اجرای پروژه ها را دشوار می کند.
صبوری با اشاره به اینکه سال جاری در جهت بازآفرینی در قم 3 میلیارد و 900 میلیون تومان هزینه شد، گفت: 70 میلیارد تومان نیز در جهت بازآفرینی شهرهای مذهبی تخصیص یافته است.
وی گفت: پراکندگی در میان بافت های فرسوده، تاریخی و ناکارآمد از دیگر دشواری های اجرای بازآفرینی شهری است.