ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.


معاون وزیر راه و شهرسازی از مشاوران خواست تا در بافت های هدف بازآفرینی شهری پروژه های کلان مقیاس تعریف نکنند.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید محمد پژمان، در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت اقتصادی کشور به دلیل فشارهای دشمنان در شرایط نامناسبی است و در این وضعیت نباید صرفا به اعتبارات دولتی تکیه داشت و باید خود مردم برای رفع مشکلات پیش قدم شوند و با همکاری یکدیگر مشکلات را برطرف کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: در محلات هدف بازآفرینی شهری نارسایی‌ها باعث بروز آسیب های شده که باید در راستای رفع این آسیب ها قبل از اینکه به مشکلات بزرگتری تبدیل شوند، اقدام کرد.

وی با اشاره به اینکه بافت های فرسوده و ناکارآمد در شهرها با توجه به گذر زمان و بی توجهی مردم منطقه دچار عقب افتادگی شده است، گفت: رفع مشکلات محلات هدف بازآفرینی و بافت های فرسوده نیازمند همت، اراده و عزم جدی تمام دستگاه‌های اجرایی و عزم همگانی دارد.

پژمان تصریح کرد: محلات هدف باز آفرینی شهری باید شناسایی شوند و مورد مطالعه قرار گیرند تا با تعریف سازوکار مناسب و هماهنگی برای رفع مشکلات آن اقدام شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: مشکلات در بافت‌های فرسوده و محلات هدف بازآفرینی شهری بسیار بزرگ بوده و باید تمام بخش های حاکمیت برای رفع آن وارد میدان شوند. شهرداری نیز باید بیش از گذشته برای همکاری با محلات هدف باز آفرینی شهری همکاری داشته باشد.

پژمان با بیان اینکه شهرها به شمال و جنوب، بالا و پایین تقسیم شده که این تقسیم بندی باید اصلاح شود، افزود: باید از ظرفیت مردم و تمام افرادی که توان دارند برای رفع مشکلات استفاده کرد و به جز این هیچ راه دیگری وجود ندارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم اقتصادی بودن طرح هایی که مشاوران برای محلات هدف بازآفرینی شهری و بافت های فرسوده ارائه می‌کنند، گفت: باید در این طرح ها ظرفیت ها و نیازمندی های منطقه در نظر گرفته شود.

پژمان بیان کرد: شورای شهر باید برای نوسازی بافت‌های فرسوده و محلات هدف بازآفرینی شهری تخفیف ارائه کند و مانع ساخت و ساز در این محلات نشود. شهرداری هرچه تخفیف در این خصوص در نظر بگیرد را به آنها برمی‌گردانیم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در ادامه بر ضرورت کاهش هزینه های ساخت در محلات هدف بازآفرینی شهری و بافت های فرسوده تاکید کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون در کشور 2700 محله هدف بازآفرینی شهری شناسایی شده، افزود: این تعداد محله در 546 شهر بوده که 480 محله در اولویت اول بازآفرینی شهری قرار دارند.

 پژمان در خصوص قیر مورد نیاز به آسفالت محلات هدف بازآفرینی شهری بیان کرد: ابتدا قرار بود دولت 6 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین قیر در نظر بگیرد اما این اعتبار تخصیص پیدا نکرد و مجلس تصویب کرد 4 میلیون تن قیر بدهد که 2 میلیون تن قیر مربوط به وزارت راه و شهرسازی است و از این 2 میلیون تن 11 درصد سهم شرکت بازآفرینی شهری ایران است. در صورت واگذاری سهمیه قیر سهم مورد نیاز استان در نظر گرفته خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: تلاش می‌شود در بازآفرینی شهری از ظرفیت سایر نهادها از جمله بنیاد مستضعفان، کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و آستان قدس استفاده شود.

پژمان در ادامه اظهار کرد: باید به مشاوران دیکته کنید که در بافت های هدف بازآفرینی، پروژه های کلان مقیاس تعریف نکنند. در تعریف پروژه ها باید به دانه بندی و سایر مشخصه های بافت ها از جمله معماری توجه کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: سرمایه گذاران و توسعه گران  باید مردم را ترغیب کنند تا در کنار هم، با منافع مشترک و حمایت و نظارت دولت نوسازی واحدهای مسکونی را شتاب دهند.

پژمان تصریح کرد: شرکت بازآفرینی شهری ایران از هر طرح اقتصادی که منجر به ارتقای زندگی ساکنان بافت های فرسوده و ناکارآمد شود، حمایت می کند.

وی خاطرنشان کرد: در بازآفرینی شهری راه حل های محلی بیشتر کار ساز است و باید با اعتماد سازی، مردم را برای تغییر وضعیتشان حساس کرد تا در این زمینه تلاش کنند.