معاون وزیر کشور از شناسایی 137 قطعه زمین به مساحت دو میلیون مترمربع در سطح کشور برای اجرای بازآفرینی شهری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشوردر همایش بررسی تجارب بازآفرینی شهری در محله ها و محدوده های هدف ایران با تاکید بر تجربه سبزوار گفت: بازآفرینی شهری می تواند باعث تحول و بازگشت به هویت شهرها شود.
مهدی جمالی نژاد در همایش بررسی تجارب بازآفرینی شهری در محله ها و محدوده های هدف ایران با محوریت سبزوار گفت: خیلی از آشفتگی ها و مشکلات که در شهرها مشاهده می شود، حاصل نبود انسجام بین مدیران شهری با جامعه دانشگاهی و عدم استفاده از تجربیات دانشگاهیان است.
وی گفت: 110 سال از عمر کاری شهرداری ها در ایران می گذرد اما با وجود اقدامات و اجرای طرح های مختلف هنوز مشکل و معضلات کلانشهرها برطرف نشده که رفع آن نیازمند تغییر رویکردهاست.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مبنای توسعه شهرها تاکنون را «کالبدی، فیزیکی، سخت افزاری و سازهای» توصیف کرد و در ادامه گفت: شهرها به مثابه یک موجود زنده هستند که توجه به آنها باعث رشد، نشاط و شادابی و عدم توجه به آنها باعث از بین رفتن شهرها می شود.
وی افزود: متاسفانه شهرهای که در گذشته اسم و رسمی داشته اند به جهت بی توجهی، امروزه اسم و رسمی از آنها نیست و چه شهرهای کهن و اسطوره ای مانند سبزوار که سالیان سال اسم شان ماندگار و ماناست.
جمالی نژاد به هزار و 279 شهر و 37 هزار دهیاری در سطح کشور اشاره و گفت: شهرها و روستاها باید با توجه به بوم و هویت خود توسعه یافته و برنامه ریزی در این چارچوب بر مبنای شاخص های توسعه هر منطقه باشد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به اینکه تاکنون در امر توسعه شهرها بیشتر به سمت آزمون و خطا رفته ایم و نیازمند نگاهی جدیدی در عرصه بازآفرینی شهری هستیم، گفت: قبل از انجام بازآفرینی شهری نیاز به بازاندیشی و بازخوانی داریم.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: برای اجرای طرح بازآفرینی شهری 137 قطعه زمین به مساحت دو میلیون مترمربع در سطح کشور شناساسی شده که از این میزان86 قطعه با مالکیت دولتی، 41 قطعه با مالکیت شهرداری و 10 قطعه غیردولتی هستند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: خوشبختانه در اراضی شناسایی شده به میزان پنج هزار و 438 پروژه مسکن در دست اجراست و تاکنون 68 هزار و 371 واحد مسکونی به صورت مشارکت مردمی در قالب نوسازی واحدهای خودمالکی ساخته شده است.
جمالی نژاد با بیان اینکه شهرداری ها موضوع بازآفرینی شهری را با گوشت و پوست و استخوان درک کرده اند، افزود: مقاومت دستگاههای اجرایی برای واگذاری زمین های مالکیت دولتی، عدم اختصاص اعتبارات کافی، فقدان اطلاع کافی سرمایه گذاران و بخش خصوصی، منع صدور پروانه برای اراضی وقفی ، قولنامه ای، هم پوشانی بافت های ارشمند با بافت های تاریخی برخی از مشکلات حوزه بازآفرینی شهری در سطح کشور هستند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها گفت: ایجاد شهرهای بانشاط ، پویا و با کیفیت زندگی بالا با عناصر ایرانی اسلامی نیاز به ارتباط نزدیک و مستمر مردم، مدیران شهری و مسئولان دستگاه های مختلف دارد.