موسسه همشهری در جهت اطلاع رسانی ، آموزش و فرهنگ سازی برنامه باز آفرینی شهری ایران اعلام آمادگی کرد
به گزارش روابط عمومی شرکت باز آفرینی شهری ایران ، مهندس عشایری معاون وزیر راه و شهر سازی در دیدار با آقای خسرو طالب زاده مدیر مسئول موسسه همشهری با بیان اینکه نوسازی بافت های ناکارآمد شهری از اواسط دهه هفتاد توسط دولت راه اندازی شد اظهار داشت : در دهه هفتاد بخشی از بافت های میانی شهرها به جهت عقب افتادن از توسعه با بحران مواجه شده بودند و دولت در آن زمان با تشکیل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران ؛ برای بهسازی و نوسازی این بافت ها اقدام کرد .
مدیر عامل شرکت باز آفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در دهه هفتاد ، دولت اقدام به خرید و تخریب خانه ه ای فرسوده کرد گفت : شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نمایندگی دولت آن زمان ؛ پلاک های فرسوده را به جهت نوسازی از صاحبان خریداری و به امید پیاده سازی طرح نوسازی مناسب ؛ به حال خود رها کرد و متاسفانه این زمان ؛ دوازده سال طول کشید و این پلاک های فرسوده به بصورت زمین خالی تبدیل و مامن مناسبی برای تشکیل نابسامانی های اجتماعی شد . یعنی علاوه بر روند کاهش منزلت اجتماعی محله ها ؛ سیاست دولت نیز موفق نشد
معاون وزیر راه و شهر سازی با بیان اینکه در دهه هشتاد بعلت مشکلات جنگ و مهاجرت روستائیان به کلانشهرها موضوع حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی بوجود آمد اظهارداشت : در این دهه با کمک ببانک جهانی پروژه های در مناطق سکونتگاههای غیررسمی تعریف و اجرا گردید
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با یاد آوری اینکه دولت تدبیر و امید در آغاز کار خود ؛گریبانگیر مشکلات در تجربه مسکن مهر بود در ادامه گفت : آسیب شناسی نشان داد که در سه تجربه نوسازی بافت های فرسوده ؛ توانمند سازی سکونتگاههای غیررسمی و ساخت مسکن مهر به علت اینکه دولت از مرکز تصمیم می گرفت و نگاه از بالا به پایین داشت ؛ نتایج خوبی برای دولت ها بهمراه نداشت .
وی نگاه دولت دوازدهم در سیاست گذاری و اجرای برنامه باز آفرینی شهری را ؛ از پایین به بالا توصیف نمود و گفت : در این میان نقش شهرداری ها در بازآفرینی شهری بسیار مهم است .
معاون وزیر راه و شهر سازی نقش موسسه همشهری را به جهت ارتباط مستقیم با مردم و محله ها بسیار تعیین کننده در انتقال آموزش و اطلاع رسانی خواند و گفت : موسسه همشهری می تواند در خصوص اجرای برنامه های باز آفرینی در بعد فرهنگی و اجتماعی کمک شایانی نماید .
مهندس عشایری تصریح کرد : برنامه بازآفرینی شهری از 9 بعد متشکل شده که سه بعد آن مربوط به کالبد محله و شش بعد آن به مسائل غیر کالبدی و در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است .
حبیب خراسانی رئیس مرکز مطالعات کاربردی و مطالعات شرکت باز آفرینی شهری ایران در این نشست با بیان اینکه موضوع باز آفرینی شهری یکی از دغه دغه های مهم دولت است گفت : در چهاردهه گذشته منزلت اجتماعی در بافت های ناکارآمد و میانی کاهش یافته است
وی با بیان اینکه دولت دوازدهم توجه جدی به باز آفرینی شهری دارد گفت : سیاست های گذشته در موضوع باز آفرینی شهری بصورت کالبد محور بوده و خوشبختانه در رویکرد جدید ، موضوع غیر کالبدی و توجه به بخش های اجتماعی و فرهنگی نمود پیدا کرده است .
خراسانی با بیان اینکه رسانه های محلی می تواند در مشارکت مردم ، نهادها و سازمان های اجتماعی در اجرای باز آفرینی شهری موثر باشند گفت: رسانه همشهری می تواند پایلوت خوبی در خصوص اطلاع رسانی سیاست های با آفرینی شهری به شمار آید .
آقای خسرو طالب زاده مدیر مسئول موسسه همشهری با بیان اینکه موضوع اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در بازآفرینی شهری بسیار مهم است گفت : باید فرهنگ نوسازی در محلات هدف شهری ترویج شود .
وی گفت : مشارکت مردم در امر بازآفرینی در همه جای ایران یکسان نیست و باید هدف گذاری های دفیق و مشخص صورت بگیرد. بر اساس یک سناریوی دقیق؛ مشارکت مردم را افزایش داد.
آقای طالب زاده در پایان از آمادگی موسسه همشهری در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و اشاعه فرهنگ باز آفرینی در جامعه خبر داد .