ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان لرستان از جلب مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان برای ارائه خدمات مهندسی رایگان به شهروندان ساکن در بافت‌های فرسود این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، بررسی وضعیت بافت‌های ناکارآمد استان لرستان نشان می‌دهد بیش از یک هزار و 130 هکتار بافت فرسوده در شهرهای استان لرستان وجود دارد و بین 250 تا 300 هزار شهروند لرستانی در این بافت‌ها زندگی می‌کنند.

شهرستان بروجرد با بیش از 257 هکتار بافت فرسوده و خرم‌آباد با 254 هکتار بافت فرسوده در رتبه‌های اول و دوم استان لرستان در زمینه بافت‌های فرسوده قرار دارند.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان لرستان درباره تدابیر در نظر گرفته شده برای نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده این استان، می‌گوید: با وجود وام‌هایی که از سوی بانک‌ها به مالکان بافت‌های فرسوده اختصاص پیدا می‌کند، مردم در استان لرستان به علت سود بالای بانکی از این تسهیلات استفاده نمی‌کنند.

«برزو بردی نشین» در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، بیان کرد: تعداد 375 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری استان لرستان یعنی معادل 35 درصد جمعیت این استان در بافت فرسوده زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به عدم استقبال مردم ساکن در بافت‌های فرسوده از تسهیلات بانکی بازآفرینی، تاکید کرد: سود 18 درصدی تسهیلات که از گذشته مرسوم بوده، اقبال مردمی را نسبت به دریافت این وام‌ها کاهش داده است.

بردی‌نشین درباره وضعیت املاکی که در بافت‌های هدف بازآفرینی قرار دارند، توضیح داد: اکثر املاکی که در بافت‌های فرسوده استان لرستان قرار دارند زیر حد نصاب تفکیک هستند در حالی که بر اساس ضوابط طرح جامع، این املاک باید تجمیع و نوسازی شوند.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری استان لرستان با ذکر مثالی در خصوص حد نصاب تفکیک، اظهار داشت: برای نوسازی در بافت‌های فرسوده، مساحت هر ملک باید حداقل 120 مترمربع باشد تا افراد بتوانند واحد دوبلکس بسازند. اما بیشتر ملک‌های این بافت 70 مترمربع مساحت دارد. مردم زیر بار تجمیع نمی‌روند چراکه آنها زندگی مستقل را می‌پسندند. بنابراین بسیاری از مردم در خانه‌های فرسوده می‌مانند و زندگی می‌کنند.

بردی‌نشین با بیان اینکه الگوی طرح جامع مسکن برای افراد دارای توان مالی کم پیش‌بینی نشده است، گفت: اکثر افراد ساکن در بافت‌های فرسوده تحت پوشش نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی هستند؛ بنابراین یک الگوی معماری خاص برای املاک این بافت‌ها باید طراحی شود، چون یکی از مشکلات الگوی معماری در لرستان در نظر گرفتن ضوابط و شرایط یکسان بازسازی برای کل شهر است در حالیکه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نمی‌توانند طبق ضوابط طرح جامع پیش روند.

وی افزود: در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان لرستان یک گروه متشکل از مهندسان داوطلبی تشکیل شده که بدون دریافت پول، برای شهروندان ساکن در بافت‌های فرسود، خدمات مهندسی ارائه خواهند کرد.