ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر و مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران  گفت: در طرح ملی بازآفرینی شهری کشور، هر محله به صورت میانگین با ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار بازآفرینی و ساماندهی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی  شرکت باز آفرینی شهری ایران  به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی کردستان،  مهندس هوشنگ عشایری در ستاد بازآفرینی شهری کردستان با بیان اینکه اجرای طرح بازآفرینی شهری از سه ماه پیش با دستور رئیس‌جمهوری آغاز شد، گفت: برای اجرای این طرح به صورت میانگین در هر محله حدود ۹۰۰ میلیارد ریال هزینه می‌شود.

وی افزود: حدود ۴۰ درصد از این میزان اعتبار توسط بخش خصوص، ۲۹ درصد شهرداری‌ها و ۳۱ درصد توسط دولت تأمین می‌شود که وزارت راه و شهرسازی ابزارهای موردنیاز طرح را تدوین و تبیین کرده و هفته آینده در جلسه هیئت دولت برای تحقق‌پذیری بررسی می‌شود.

 مهندس عشایری تأکید کرد: طبق برنامه ابلاغی طرح ملی بازآفرینی شهری، سالانه باید برای ساماندهی ۲۷۰ محله اقدام شود که باید تا پایان برنامه پنج‌ساله ششم این طرح در یک هزار و ۳۳۴ محله اجرا شده باشد و امسال برای ۲۴۵ طرح اقدام شده است.

وی با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری با رویکرد محله محوری اجرا می‌شود، یادآور شد: برای تحقق این هدف تشکیل سازمان‌های اجتماعی به نام هر محله ضروری است تا خود مردم نیز در ساماندهی محله‌هایی که در آن ساکن هستند مشارکت و مداخله داشته باشند.

مهندس عشایری اضافه کرد: توان‌افزایی اقتصادی، اجتماعی و نهادی افراد ساکن در محله، تولید و بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن از اهداف اجرای طرح ملی بازآفرینی است و طرح‌ها در ۹ بُعد تدوین شده که ۶ تای آن غیر کالبدی و سه مورد نیز کالبدی است.

۳۵۰ میلیارد ریال برای طرح بازآفرینی در کردستان تخصیص یافته است

معاون وزیر و مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران  با بیان اینکه برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در کردستان ۳۵۰ میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است، افزود: این میزان شامل ۲۲۰ میلیون ریال اعتبار نقدی و ۱۳۰ میلیارد ریال نیز امکانات در اختیار دولت در محلات مورد هدف است.

مهندس عشایری یادآور شد: این میزان اعتبار در ۶ شهر استان هزینه می‌شود و با توجه به روند هماهنگی که بین دستگاه‌های اجرایی وجود دارد موفقیت طرح‌ها در مدت زمان کمتر دور از انتظار نیست.

وی در خصوص تعین تکلیف اراضی قولنامه‌ای در نواحی منفصل شهری و مناطق حاشیه‌ای گفت: در این خصوص ستاد بازآفرینی شهری کردستان می‌تواند با رعایت قوانین تصمیماتی قابل‌اجرا بگیرد و راه و شهرسازی نیز از این تصمیم‌ها حمایت کند.

مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری ایران  همچنین از تخصیص اعتبار موردنیاز اجرای طرح پیاده راه خیابان فردوسی شهر سنندج و تأمین قیر یارانه‌ای برای برخی شهرداری‌های استان کردستان خبر داد.

مهندس عشایری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای آغاز عملیات اجرای پنج طرح بازآفرینی شهری به کردستان سفر کرده بود.

این طرح‌ها شامل اجرای پیاده راه محله آغه زمان به طول ۱۲۰ متر، بهسازی معابر فرجه به تعداد ۱۵ کوچه و تقتقان، تکمیل کمربندی غربی (ورودی به ناحیه منفصل شهری حسن‌آباد به طول یک هزار و ۳۵۰ متر) و خیابان ماموستا هیمن به طول یک هزار و ۱۰۰ متر واقع در حسن‌آباد این شهر آغاز شد.

برای اجرای این طرح‌ها حدود ۹۹ میلیارد ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار از محل منابع اجرای طرح بازآفرینی شهری هزینه می‌شود.

۴۹ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فاز سوم کمربندی آبیدر سنندج، ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای طرح احداث خیابان ماموستا هیمن، ۱۴ میلیارد ریال برای طرح بهسازی ۱۵ معبر محله تقتقان، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای بهسازی معابر فرجه و ۱۸ میلیارد ریال برای ساماندهی پیاده راه محله آغه زمان در نظر گرفته شده است.

علاوه بر طرح‌هایی که امروز آغاز شد، ۱۲ طرح دیگر نیز در قالب بازآفرینی بافت مناطق شهری در محله شهرهای سنندج، قروه، مریوان و سقز با ۱۲۴ میلیارد و ۱۰۵ میلیون ریال در حال اجرا است.

هم‌اکنون ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور شامل ۱۹ میلیون نفر از ۵۶ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفری است.

نایسر، ننله، حسن‌آباد، تقتقان و فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره)، محله قلعه و محله تازه‌آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.