شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و کمیسیون ملی یونسکو، صبح سهشنبه در حاشيه بيستوهشتمين جلسه ستاد ملي بازآفريني شهري در محل وزارت راه و شهرسازي تفاهمنامه همكاري منعقد كردند.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهر ایران، اين تفاهمنامه به منظور بهرهبرداری بهینه از امکانات، توانمندیها و ظرفیتهای مشترک شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و کمیسیون ملی یونسکو با تاکید بر سياستهاي بازآفريني شهري، به امضاي دكتر «محمدسعید ایزدی» معاون وزیر راه و شهرسازی و «سعدالله نصیری قیداری» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو رسيد.
تفاهمنامه فيمابين شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و کمیسیون ملی یونسکو، در راستاي همكاري در زمینه تهیه و ارائه برنامههای آموزشی، مستندسازی، فرهنگی، ترویجی، اطلاعرسانی، ظرفیتسازی، نهادسازی محلی، بسترسازی مشارکت عمومی- خصوصی و توانمندسازی ساکنان و سایر زمینه های فعالیت مشترک در خصوص بازآفرینی شهری پایدار با اولویت توجه به بافت های هدف شهری منعقد شده است.
بافتهاي هدف بازآفرینی شهری مشتمل بر بافتهای ناکارآمد شهری اعم از بافتهای تاریخی، بافتهای نابسامان میانی، پهنههای شهری با پیشینه روستایی و سکونتگاههای غیررسمی می باشد .
دكتر «محمدسعيد ايزدي» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در مراسم مبادله اين تفاهمنامه، به تشريح اهداف آن پرداخت و اظهار داشت : هدف این تفاهمنامه، احیای بافتهای فرسوده شهری و روستایی از طریق روشهای کارآمد، جلوگیری از گسترش حاشیهنشینی در شهرها، ساماندهی بافتهای حاشیهای و نامناسب موجود، بهرهگیری از ظرفیتهای سیاستگذاری، اجرایی، مدیریتی و حمایتی طرفین در راستای اهداف و ماموریتهای مشترک، توسعه ظرفیتهای نهادی در راستای ایجاد گفتگو و ارتباط دوسویه با عرصههای فعال داخلي و بینالمللی در حوزه بازآفرینی شهری است.
ایزدی درباره نحوه اجرا و مدت زمان اعتبار این تفاهمنامه نيز اظهار داشت: كيفيت اجراي اين تفاهمنامه شامل فراهم كردن زمینه حضور نمایندگان کمیسیون ملی يونسكو در جلسات ستاد ملی بازآفرینی شهری توسط شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ايران، تشکیل کارگروه تخصصی مشترک با حضور نمایندگان تامالاختیار طرفين و با هدف برنامهریزی، هدایت، پیگیری و نظارت بر اجرای مطلوب تفاهمنامه است. همچنين حلوفصل کلیه موضوعات تفاهمنامه و تدوین و اجرای برنامه عملیاتی سالانه در چارچوب تفاهمنامه همکاری از ديگر اقداماتي است كه در دستور كار قرار ميگيرد. زمان شروع همکاری مشترک نيز از تاریخ امضاء و اعتبار آن چهار سال تعیین شده است.
«سعدالله نصيري قيداري» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو نيز به تعهدات کمیسیون ملی یونسکو در این تفاهمنامه اشاره کرد و اظهار داشت : یونسکو در تشکیل کارگروه تخصصی بینالمللی در حوزه مدیریت و برنامهریزی شهری بافتهای ناکارآمد شهری، با در نظر داشتن اهداف هفدهگانه توسعه پایدار سازمان ملل و در راستاي ایجاد زمینههای لازم به منظور بسترسازی، رشد و توسعه تشکلهای غیردولتی و نهادهای محلی و مردمی برای حضور و مشارکت در بافتهای ناکارآمد شهری همکاری و حمایت خواهد کرد.
وي افزود: بسترسازی، رشد و توسعه تشکلهای غیردولتی و نهادهای محلی و مردمی در اين زمينه با تاکید بر توسعه مشارکت گروههای سنی و جنسی مختلف با تاکید بر زنان و جوانان، استفاده از ظرفیتهای جوانان در تصمیمگیریها و فعالیتهای مربوط به آنها و آماده ساختن آنان در انجام خدمات امدادی و عامالمنفعه در بافتهای ناکارآمد شهری صورت ميگيرد.
نصیری قیداری افزود: کمیسیون ملی یونسکو همچنین در تبادل اطلاعات و تدوین و اجرای طرحها و برنامههای بازآفرینی در بافتهای ناکارآمد شهری با همکاری شهرداریهای کشور و شبکههای تخصصی یونسکو و همچنين از طريق برگزاری گردهمایی و همایشها، برگزاری کارگاههای آموزشی، نشستهای علمی – پژوهشی و کارگاههای آموزشی مشترک و ارائه خدمات مشاورهای و کارشناسی، انجام طرحهای پژوهشی، انتقال و ترویج تجارب موفق جهانی در حوزه بازآفرینی شهری بافتهای ناکارآمد شهری در کشور، تدوین و تصویب و ترویج سیاستها و برنامههای پیشگیری و فقرزدایی و کاهش آسیبهای اجتماعی در بافتهای ناکارآمد شهری، اجرای برنامههای حفاظتی، مرمتی و بهرهبرداری مجدد در بافتهای واجد ارزش تاریخی و میراثی، همکاری و حمایت خواهد کرد.