ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس دهم نبود اشتغال و درآمد مکفی را مهم‌ترین دلیل مهاجرت روستاییان دانست و گفت: بدون شک برای کنترل و مدیریت پدیده حاشیه‌نشینی باید جاذبه‌های روستایی را افزایش دهیم.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی جلیل مختار نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: مهاجرت‌ها از روستاها بیشتر به دلیل نبود اشتغال و درآمد مکفی صورت میگیرد و زمانی که روستاییان به کلانشهرها مهاجرت میکنند به دلیل آنکه در کلانشهرها تقسیم کار بر اثر تخصصگرایی است و این افراد از تخصصهای زندگی شهری برخوردار نبوده و نمیتوانند مرکزیت شهر را برای زندگی انتخاب کنند از این رو در حاشیه شهرها اقدام به ساخت و ساز می‌کنند که به این طریق حاشیه شهرها به وجود می آیند؛ البته مهاجرت روستاییان به سمت شهرهای صنعتی و کلانشهرها نسبت به شهرهای محروم و کمتر توسعه یافته بیشتر است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: مکفی نبودن سطح درآمد افراد حاشیه نشین موجب میشود به استانداردهای ساخت و ساز و معماری شهرسازی در ساخت بناها در مناطق حاشیهنشین توجه چندانی نشود که این بیتوجهی هنگام بحران برای ساکنان آنها بسیار دردسرساز خواهد شد.

وی با بیان اینکه کلانشهر شدن اهواز به دلیل توسعه زیرساخت‌ها و زیربنایی بر حسب نیازهای شهروندان نبوده است، تصریح کرد: زمانی که بزرگ شدن شهرها بدون توجه به توسعه زیرساخت‌ها و زیربنایی به وجود آید شهرگرایی نامیده میشود و از این طریق میتوان اینطور نتیجه گرفت که کلان شهر شدن اهواز به دلیل به وجود آمدن شهرگرایی است بنابراین بزرگی این کلان شهربه دلیل توسعه زیرساختی و زیربنایی بر حسب نیازهای شهروندان نیست زیرا زمانی شهرسازی به وجود میآید که در وهله اول زیرساختهای زیربنایی مانند آب، برق، مخابرات و ... شهر توسعه یابد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم، بی‌توجهی نسبت به اقتصاد و معیشت روستایی را در شیوع معضل حاشیهنشینی در کشور موثر دانست و به خانه ملت گفت: برای مدیریت معضل حاشیه نشینی علل مهاجرت روستاییان به کلان شهرها باید بررسی و رفع شود.

آقای مختار یادآور شد: در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جاذبههای شهری و روستایی مانند آموزش، بهداشت، درمان، رفاه، اشتغال و درآمد به طور متناسب ارتقا و توسعه می‌یابد به نحوی که با رشد جاذبهها در روستاها از علل مهاجرت به شهرها کاسته شود؛ برای مدیریت حاشیه نشینی و مهاجرت ها در کشور ما نیاز است به رشد جاذبه‌های روستاها توجه شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: در کشورهای فراصنعتی، مادرصنعتی و فراپیشرفته گرایش مردم برای فرار از آلودگی هوا به روستاها و مناطق دارای فضاهای سبز افزایش یافته و مهاجرتها معکوس شده است در حالی که در کشور ما مهاجرت به کلان شهرها افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه حاشیهنشینی موجب بروز دوگانگی رفتاری در افراد میشود، تصریح کرد: در جامعه سنتی افراد خود را مقید به آداب، رسوم و هنجارهای سنتی خود میدانند و از سوی دیگر در جامعه مدنی و شهری افراد خود را مقید به قانون میدانند از این رو زمانی که فردی از جامعه سنتی به جامعه شهری مهاجرت میکند با فراموشی سنتها و بیآگاهی نسبت به قوانین جامعه شهری و مدنی دچار دوگانگی رفتاری شده که این دوگانگی رفتاری افزایش هنجارشکنی، انحرافات، چالشها و جرائم اجتماعی را در کشور به همراه خواهد داشت.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه در حاشیه شهرها آسیبهایی اجتماعی مانند سرقت، جرائم، انحرافات اجتماعی به وفور یافت می شود، تصریح کرد: ارتقای شاخص و مولفه‌هایی مانند اشتغال و معیشت در جوامع روستایی کاهش حاشیه نشینی و انحرافات و آسیبهای اجتماعی در کشور را به همراه خواهد داشت.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: باید دید در برنامه های کلان اقتصادی کشور چه شاخص و مولفه هایی را به جامعه روستایی اختصاص دادیم که مهاجرت معکوس یا کاهش مهاجرت روستاییان به کلانشهرها را در پی داشته باشد.