ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

سمینار تخصصی معماری ایرانی اسلامی مساجد در حاشیه بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز و برپایی نمایشگاه عطر حضور در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی قزوین برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از   روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، این سمینار با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان حوزه طراحی و احداث مساجد در استان قزوین و شخصیت های برجسته علمی و دانشگاهی استان به اتفاق مدیران و همکاران اداره کل راه و شهرسازی و با سخنرانی مهندس مانی فر مدیر کل راه و شهرسازی، دکتر سلطان زاده رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و همچنین دکتر مجابی از اساتید این حوزه، برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم مهندس مانی فر با ارایه گزارشی از اقدامات این اداره کل در طراحی و احداث مساجد در سطح استان گفت: اداره کل راه و شهرسازی هرچند متولی احداث مسجد در استان نمی باشد، اما با توجه به اهمیت امر اقامه نماز و در جهت رفاه و خدمت رسانی به مردم عزیز استان اقدام به احداث 9 باب مسجد در سایت های مسکن مهر استان  با متراژ مجموع بیش از5700 متر مربع و صرف اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال نموده است.

حامد مانی فر با اشاره به ویژگی های این مساجد احداثی افزود: جانمایی مناسب در سایت، امکان دسترسی آسان و سریع مردم در سطح محلات به مساجد، فرم های شاخص و الهام گرفته از عناصرو الگوهای معماری ایرانی و اسلامی و شاخص بودن و مرکزیت داشتن مسجد در سطح محله از مهمترین مواردی بوده که در طراحی و اجرای این مساجد لحاظ شده است.

وی افزود: تلاش ما در این حوزه این است که مساجد در کنار نقش مذهبی و دینی خود، دارای رویکرد اجتماعی و فرهنگی هم بوده و برخی کاربری های فرهنگی-اجتماعی مورد نیاز مردم را نیز در سطح محله تامین نماید.

مهندس مانی فر در بخش دیگری از سخنرانی خود به اصول و ارزش های معماری و شهرسازی ایرانی و اسلامی پرداخت و گفت: معماری همان کیفیتی است که متوجه ساختمان می شود و آنرا از گل و خشت تبدیل به ارزش می کند و سپس خود ارزش آفرین می شود.

در ادامه این همایش دکتر سلطان زاده با اشاره به پیشینه فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی گفت: تنوع بسیار عظیم فرم، رنگ، معماری و تزیینات موجود در مساجد سرتاسر جهان اسلام نشان می دهد خلاقیت و آزادی اندیشه از مهمترین اصول فرهنگ و هنر اسلامی بوده و این امر نشان دهنده انعطاف پذیری بالای اسلام در این حوزه است.

وی با اشاره به اهمیت و ارزش بی همتای مسجد در معماری اسلامی گفت: فضای مسجد تا همین یک قرن پیش در سراسر جهان اسلام بیشترین سرمایه گزاری مالی، معنوی و انسانی را به خود جذب می کرده و معماری مسجد همواره نماد اسلام بوده است.

دکتر سلطان زاده در پایان با اشاره به جایگاه والای ایران و معماری مسجد ایرانی در فرهنگ و هنر اسلامی، خواهان بیشتر شدن تلاش ها در حوزه افزایش کیفیت فضای معماری مساجد در معماری امروز جامعه گردید و گفت: با توجه به اینکه قزوین یکی از مهمترین مراکز فرهنگ و تاریخ اسلام است، می تواند در حوزه افزایش کیفیت فضای معماری مساجد پیشاهنگ و پیشگام دیگر شهرهای کشور باشد.

همچنین دکتر مجابی در سخنرانی خود خواهان برداشتن گام هایی عملی در جهت رشد و توسعه کیفیت معماری مساجد در کنار افزایش کمیت این فضاهای آسمانی گردید و اظهار داشت: تمدن اسلامی حرف هایی برای دنیا داشته است که معمار این حرف ها را در قالب یک اثر معماری بیان کرده و این حرف چیزی جز خدمت به خلق خدا نبوده است.