ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به تدریج در حال خروج از رکود هستیم و با خروج مسکن از رکود سایر بخش‌های اقتصادی همچون صنایع لوازم خانگی، فولاد و سیمان نیز از رکود خارج خواهند شد، گفت: ما امسال برنامه‌های خروج غیرتورمی مسکن از رکود را همگام با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به پیش می‌بریم.

به گزارش  روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دکتر عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی  عصر دوشنبه ۲۷ اردیبهشت در همایش تبیین برنامه های ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که به همت وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و استانداران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد گفت: در سال های اخیر کل اقتصاد کشور در رکود بود که به تبع آن بخش مسکن نیز در رکود به سر می‌برد. این بخش در اقتصاد خانوار اهمیت زیادی دارد و شاید مهمترین پس‌انداز هر خانوار تملیک یک واحد مسکونی باشد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تحریک تقاضای مسکن بسیار سخت است و از سویی بدون تحریک تقاضا کاری نمی‌توان برای بخش مسکن کرد افزود: در تهران در آمارهای سال‌های ۹۱ و ۹۲ گفته می‌شد ۴۰۰ هزار واحد ساخته شده ولی فروش نمی‌رود. در سراسر کشور نیز تعداد زیادی واحدهای مسکونی خالی داریم که فاقد تقاضا هستند بنابراین عرضه مسکن بدون تقاضا به این وضعیت دچار می شود که در گذشته شاهد بودیم؛ باید بین عرضه و تقاضای مسکن تعادل ایجاد شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر سلسه اقداماتی با کمک بانک مرکزی و همکاری شبکه بانکی برای تحریک عرضه و تقاضای مسکن انجام داده‌ایم. به عنوان مثال در حال حاضر برای تحریک عرضه بخش مسکن ۱۵۰ میلیون تومان وام به سازندگان داده می‌شود که مبلغ بسیار مناسبی است. یعنی برای یک واحد ۱۵۰ مترمربعی به ازای هر مترمربع یک میلیون تومان تسهیلات ساخت داده می‌شود و در استان ها نیز ۱۰۰ میلیون تومان وام ساخت داده می‌شود که به طرف عرضه مسکن کمک خوبی می کند.

دکتر آخوندی با بیان اینکه تحریک طرف تقاضای بخش مسکن نیز بسیار مهم است خاطرنشان کرد: برای اجرای برنامه‌های طرف تقاضا در تهران برای زوجین ۱۶۰ میلیون تومان و مراکز استان‌ها ۱۲۰ میلیون تومان از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم تسهیلات داده می‌شود که رقم بسیار خوبی است و براساس گزارشات بانک مسکن این مبلغ در شهرستان های کوچک معادل ۱۰۰ درصد قیمت بازار مسکن است.

وی این اقدمات را نشاندهنده تلاش وزارت راه و شهرسازی برای تقویت عرضه و تقاضای مسکن عنوان و تصریح کرد: برخی استانداران از این اطلاعات آگاهی ندارند که ما در این جلسه در تلاشیم تا این اطلاعات را به سمع استانداران برسانیم و آنها نیز با استفاده از این اطلاعات در شورای مسکن استان برنامه‌ریزی کنند. از استانداران می‌خواهیم از مدیرعامل بانک مسکن برای سفر به تمام استان ها جهت شرکت در جلسات شورای مسکن استان و ارائه خدمات بانک مسکن دعوت کنند.

وزیر راه و شهرسازی نکته دیگر در خصوص رونق بخش مسکن را مکان‌یابی اجرای پروژه‌های ساخت مسکن ذکر کرد و افزود: آنچه ما در دولت تصمیم گرفته‌ایم این است که مهمترین مسئله در بخش مسکن نوسازی بافت داخلی شهرها است. طی سال‌های گذشته شهرهای ما از درون فرسوده و از برون گسترده شدند که از یک سو به اتلاف سرمایه های اجتماعی، انسانی، فرهنگی و اقتصادی شهرهای می انجامد و از سوی دیگر هزینه خدمات شهری در شهر فرسوده بسیار بالا است.

دکتر آخوندی ادامه داد: به همین منظور وزارت راه و شهرسازی با همکاری بانک مرکزی وام ۱۶۰ میلیون تومانی صندوق پس‌انداز مسکن یکم که صرفا به خانه اولی‌ها پرداخت می شد را به ساکنان بافت فرسوده نیز پرداخت می کند تا آنها از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرذ: استراتژی دوم وزارت راه و شهرسازی بعد از تحریک عرضه و تقاضای مسکن برای خروج این بخش از رکود، تاکید بر بهسازی بافت‌های فرسوده، حاشیه‌ای، میانی و روستاهای ملحق شده به شهرها که به طور کلی بافت های ناکارآمد و نابسامان شهری نامگذاری شده‌اند، خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی با درخواست از استانداران برای تشکیل ستادهای بازآفرینی شهری و دعوت از مدیران عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و بانک مسکن گفت: استانداران همچنین شورای مسکن استان را هم تشکیل دهند تا این دو ستاد به موازات هم می توانند به تعادل در تصمیم گیری های استانی در بخش مسکن کمک کنند.

دکتر آخوندی با بیان اینکه آمارهای بانک مسکن نشان می دهد در سه ماه زمستان ۹۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان تسهیلات مسکن این بانک رشد چشمگیری داشته است، افزود: به تدریج در حال خروج از رکود هستیم و با خروج مسکن از رکود سایر بخش های اقتصادی همچون صنایع لوازم خانگی، فولاد و سیمان نیز از رکود خارج خواهند شد. ما امسال سیاست خروج غیرتورمی مسکن از رکود را همگام با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به پیش می‌بریم.