ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وام مسکن و صندوق پس‌انداز مسکن یکم را با بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد همراستا می‌کنیم تا این بودجه‌ها با فرایند بازآفرینی شهری هم راستا شوند.

 به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف احیا، بهسازی و نوسازی شهری صبح امروز سه‌شنبه ۲۳ تیرماه با حضور شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان رئیس جمهور، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، اصغر میرمحمد صادقی معاون رئیس کل بانک مرکزی، علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و امور اقتصادی، پیروز حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی، محمد سعید ایزدی مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و نمایندگان ۱۶ وزارتخانه برگزار شد.

نخستین جلسه شورای ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف احیا، بهسازی و نوسازی شهری با توجه به «سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری» که در سال گذشته به تصویب رسید برگزار شد.

دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در ابتدای این جلسه گفت: نخستین جلسه شورای ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف احیا، بهسازی و نوسازی شهری در دولت یازدهم بر اساس مصوبه هیئت وزیران در ۱۶ شهریور سال گذشته برگزار می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت نابسامان شهری ایران که با رشد شتابان جمعیت روز به روز بیش‌تر و حادتر می‌شود گفت: بحث سامان دادن به توسعه شهری صرفاً با اقدامات فیزیکی قابل حل نیست و شاهدیم که این مشکلاتن در حال حاضر گرفتاری‌ زیادی را به‌وجود آورده است.

 دکتر آخوندی در ادامه ابراز امیدواری کرد وزارت راه و شهرسازی با همفکری و هماهنگی ارگان‌ها و نهادها برای یکی از اصلی‌ترین مشکلات کشور برنامه‌ریزی و هماهنگی لازم را داشته باشد.

وی رفع این مشکلات را نیازمند اقدامی هماهنگ در سراسر دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه‌های حمل‌ونقل، بهداشت، فرهنگی و مالی دانست و اظهار کرد: باید با هماهنگی میان این دستگاه‌ها، محدوده‌ها و محله‌های هدف برای بهسازی و نوسازی شهری را ساماندهی کنیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: ۳۰ درصد جمعیت شهری ایران در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری سکونت دارند و اگر این جمعیت ساماندهی نشوند، شاهد ناهنجاری‌های زیادی در حوزه شهری خواهیم بود.

سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری و با هدف جلب همکاری و مشارکت کلیة دستگاه‌های ذیربط در فرایند بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیاء، بهسازی و نوسازی شهری به‌منظور حفظ حقوق شهروندی، ارتقای کیفیت زندگی، بازیابی هویت شهری و اعمال حکمروائی محلی و در جهت راهبری، مدیریت یکپارچه و ایجاد وحدت رویه بین کلیه عوامل مرتبط در سطح ملی و محلی با رویکرد ضوابط شهرسازی معماری ایرانی- اسلامی توسط وزارت راه و شهرسازی (شرکت عمران و بهسازی شهری ایران) و با هماهنگی وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شورای‌عالی استان‌ها تهیه و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی، به تصویب هیأت محترم دولت رسیده است.

این سند مرجع تعاریف مشترک، اهداف، اصول، راهبردها و سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در زمینه  احیاء، بهسازی و نوسازی شهری و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و توانمندسازی ساکنان در قالب دو دسته تدابیر پیشگیرانه و تدابیر مربوط به فرایند بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف برنامه‌های احیاء، نوسازی و بهسازی شهری است.