دکتر سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی در آیین گرامیداشت روز جهانی شهرسازی در تبریز با اشاره به نقش تاریخی میدانهای شهری گفت: بازخوانی نقشه تبریز در دوره قاجار نشان میدهد که میدانهای این شهر، در بر گیرنده بخش عمده ای از فعالیتهای ارتباطی و شهری از قبیل کارکردهای عمومی، نظامی و محلی بوده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از اداره کل راه و شهرسازی استان آذربایجانشرقی، دکتر محمدسعید ایزدی در این مراسم گفت : میدان تاریخی صاحب الامر تبریز از اولین فضاهای شهری ایران است که امروز، نیاز به باززندهسازی دارد. با احیای این میدان مهم کشورمان،می توانیم تاریخ افتخارآمیز شهر تبریز را به آیندگان انتقال دهیم.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به نام گذاری مناسبت های مرتبط با شهر و شهرسازی از قبیل روز جهانی اسکان بشر، روز شهرهای جهانی و روز جهانی شهرسازی گفت: واژه کلیدی و مشترک این مناسبتها، دو مفهوم مهم بازآفرینیشهری و فضاهای عمومی است. در واقع این مناسبتها، بهانههایی برای هماهنگی سیاست گروههای مختلف فعال در حوزههای شهری هستند.
دکتر ایزدی گفت : انتخاب این دو واژه، باید حساست ما را در مفهوم و جایگاه برنامههای شهری بیشتر کند.
وی با اشاره به اهمیت فضاهای عمومی در شهرها گفت: فضاهای عمومی، عرصه هایی برای تعامل و پیوند اجتماعی افراد است؛ در واقع، رخدادهای شهر و عملکردهای مذهبی و سیاسی آن، همواره در فضاهای عمومی شهرها، بررسی و تبیین می شوند و افزایش ارزش املاک، ارتقای فعالیتهای خرده فروشی و بهبود ایمنی و امنیت از دستاورهای مهم توجه به فضاهای عمومی خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که متاسفانه فضاهای شهری ما تا حدود زیادی از این مفهوم اجتماعی فاصله گرفتهاند، گفت: این نقص مهم ایجاب میکند رویههای شهرسازی در راستای احیا و باززنده سازی میادین مهم و ایجاد فضاهای جدید، تدوین شوند.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران میدانهای یک شهر را مهمترین نمود فضاهای عمومی شهرها خواند و گفت: در مجموعه فضاهای عمومی، میدان نقش ویژه و حساسی دارد. میدان یک شهر، نقش ویژه در روح و روان انسان دارد و همه خصوصیات مهم شهر را در برگرفتهاست./