یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی به منظور حفاظت و احیای بافتهای فرسوده و جلوگیری از خروج آنها از «ثبت ملی» خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران نصرالله پژمانفر، عضو شورای عالی میراث فرهنگی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره این طرح گفت که وجود یک خلأ قانونی در این مورد باعث شده بعضی از افراد با سوءاستفاده از آن میراث فرهنگی را که اموال و مال همه ملت است در معرض نابودی قرار دهند.
وی ادامه داد: دو نمونه از این موارد (خانه کوزه کنانی و سرای عزیزاله اف) در مشهد است. متاسفانه سالانه دهها اثر میراثی به دلیل این بی دقتیها در معرض نابودی قرار میگیرد و این روند به تاریخ فرهنگی ما آسیب فراوان وارد میکند.
پژمانفر همچنین با بیان اینکه متاسفانه دستگاههای ما دقت لازم را ندارند، ادامه داد: نظر ما این است که اگر اثری می خواهد از ثبت ملی خارج شود کسانی باید آن را بررسی کنند که کارشناس میراث فرهنگی باشند و آثار میراثی را بشناسند بعد اجازه خروج آنها از ثبت ملی داده شود. اگر هرکسی که کارشناسی عمران دارد در این مورد نظر دهد آثار ملی ما در معرض لطمه قرار میگیرند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین با اشاره به اینکه مکاتباتی با رییس جمهور، معاون اول وی ، دادستان و رییس قوه قضاییه داشته اند تا جلوی نابودی دو اثر تاریخی اشاره شده در مشهد گرفته شد افزود: ولی هنوز هم نگرانیهایی باقی مانده است.
نماینده مجلس درباره طرح این موضوع در جلسه اخیر شورای عالی میراث فرهنگی نیز گفت: این موضوع به اقدامات بعد موکول شد. در شورا در مورد خواسته ما اقدامی صورت نگرفته هرچند که طرح موضوع شده است.
پژمانفر در عین حال از آماده شدن طرحی برای پیگیری این مساله خبر داد و افزود: خواسته ما این بود که این مساله به صورت لایحه مطرح شود اما وقتی دیدیم زمانبر است آن را در قالب طرح مطرح کردیم و هماهنگیهایی را با میراث فرهنگی انجام دادیم. در حال حاضر نیز کلیات طرح در یک کمیسیون مشترک مطرح شده و آن را برای چاپ به اداره قوانین دادهایم تا به صحن مجلس بیاید.
وی درباره روندی که طرح در مجلس طی خواهد کرد نیز گفت: به صورت طبیعی شاید این طرح به مجلس فعلی نرسد اما این هفته امضاء جمع میکنیم تا این طرح دارای اولویت شود و تلاش می کنیم با قید دو فوریت در مجلس بررسی شود.