رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر قم گفت: برای احیای بافت فرسوده باید بسته های تشویقی نظیر ارائه تسهیلات نوسازی به ساکنین این مناطق داه شود .
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران حجتالاسلام محمد آتشزر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به بافت اطراف حرم حضرت معصومه (س) اظهار کرد: حرم کریمه اهل بیت (س) در هسته مرکزی شهر واقع شده، بنابراین ساختوسازهای موجود در این بخش نباید ارتفاع زیادی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: با فاصله گرفتن از حرم حضرت معصومه (س) ارتفاع ساختمانها افزایش پیدا میکند، بر همین اساس پروانه برای ساخت و سازها صادر میشود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه بافت اطراف حرم حضرت معصومه (س) قدیمی است، گفت: بخشی از بافت پیرامونی حرم حضرت معصومه (س) مانند گذرخان میراثی بوده، اما هنوز اقدامی برای احیای آن صورت نگرفته است و بخشی دیگر از مالکان اینگونه بافتها به دلیل آنکه بیشتر از سه طبقه نمیتوان در این محدوده احداث کرد، تمایلی به ساخت و ساز ندارند.
وی با اشاره به احیای بافت فرسوده گفت: برای احیای این بافت باید تسهیلاتی به افراد داده شود تا به احیای بافت موجود بپردازند تا شکل و ظاهر مناسبی در این بافت به وجود آید.
آتشزر خاطرنشان کرد: مکانهایی که جزء میراث محسوب میشود، باید ضمن حفظ استحکام بنا نگهداری شود، تا توریستها بتوانند از این بناها بهرهمند شوند.
وی عنوان کرد: باید طرح جامع برای بافت فرسوده هسته مرکزی شهر تهیه شود، البته اقداماتی در این بخش در دستور کار قرار گرفته که از جمله آنها میتوان به احداث میدان بزرگ امام خمینی (ره) و پارکینگ اشاره کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به زائران مختلفی که به شهر قم سفر میکنند، گفت: باید سیما و منظر مناسب در هسته مرکزی شهر وجود داشته باشد، زیرا زائران با سفر به قم به عنوان نخستین مکان به حرم حضرت معصومه (س) تشرف پیدا میکنند، بنابراین وجود بافت مناسب شهری در این مکان از اهمیت فراوانی برخوردار است.