به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران نوذری با اشاره به طرحهای پژوهشی جاری و انجام شده طی یکسال اخیر گفت: در این مدت 2 طرح پژوهشی در شهرهای خرمآباد و اهواز با موضوع «ارزیابی تاثیر» تعریف شده و در حال انجام است.
به گفته نوذری، سند ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی نیز با محوریت دفتر مطالعات کاربردی و امورترویجی و دفتر ستادملی بازآفرینی شهری و با استفاده از نظرات مدیران شهری، اندیشمندان و اساتید صاحب نظر در حوزههای مختلف مرتبط با سکونتگاههای غیررسمی تدوین شده است.
او در این باره توضیح داد: تدوین این سند با هدف ارایه الگوی انسجام سازمانی- نهادی برای سامانبخشی به وضعیت موجود و پیشگیری و پیشنگری از شکلگیری و تثبیت سکونتگاههای غیررسمی به منظور قرار گرفتن محدودهها و محلههای هدف در فرآیند توسعه پایدار دانش بنیان شهری صورت گرفت.
سرپرست دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی با بیان این که انتشار ویژهنامه نشریه هفت شهر با موضوع «سیاستها و برنامههای مسکن» از دیگر فعالیتهای این دفتر محسوب می شود، اظهارکرد: علاوه بر این بازنگری و بروزرسانی نظامنامه و ساختار اجرایی انجام طرحهای پژوهشی، حمایت از پایان نامههای دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری متناسب با سیاستها و خطمشیهای روز شرکت و ابلاغ آن به ادارات کل استانها از دیگر اقدامها این دفتر طی سال گذشته بوده است.
نوذری در ادامه از تعریف 6 محور موضوعی جدید برای حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی خبر داد و گفت: این 6 موضوع شامل «بهسازی و نوسازی مسکن»، «توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی»، «تامین منابع مالی اجرای پروژههای بازآفرینی شهری»، «نهادسازی و ظرفیتسازی»، «توانمندسازی اقتصادی- اجتماعی» و «ارزیابی و آسیبشناسی اقدامات و سیاستهای بازآفرینی شهری» میشود، در این چارچوب جدید 3 رساله دکتری و 3 پایاننامه کارشناسی ارشد مورد حمایت قرار گرفت.
او همچنین از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاههای کشور دعوت کرد تا ضمن پرداختن به مسایل و چالشهای جاری کشور در زمینه بازآفرینی بافتهای ناکارآمد شهری در چارچوب محورهای فوق از فرصت دریافت حمایت توسط شرکت بازآفرینی شهری ایران بهرهمند شوند.
به گفته نوذری، دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی در راستای سیاست رویش وزارت راه و شهرسازی در حمایت از کسب و کارهای نوپا، با هدف شناسایی و جذب ایدههای برتر در حوزههای بازآفرینی شهری و توسعه مسکن اقدام به برگزاری رویداد استارتاپ کمپ کرده است. او دراین باره توضیح داد: درس آموزههای این رویداد پس از داوری آثار و اعلام نتایج به شرکتکنندگان جهت توسعه ارتباط با کسب و کارهای نوپا مستند و ثبت شد. بر این اساس در گام نخست اولین کارگاه آموزشی ویژه همکاران شرکت، مدیران و کارشناسان ادارات کل راه و شهرسازی استانها و کارشناسان دبیرخانههای انتقال تجربیات بازآفرینی شهری مناطق پنجگانه کشور با موضوع « نقش کسب و کارهای نوپا در توانمندسازی ساکنان در محلات و محدوده های هدف بازآفرینی» به صورت وبینار برگزار شد.
سرپرست دفترمطالعات کاربردی و امور ترویجی، آموزش و ظرفیتسازی مدیران وکارشناسان دستگاههای مدیریت شهری از طریق برگزاری نشستهای تخصصی و دورههای آموزشی را از دیگر برنامههای اخیر این دفتر برشمرد و گفت: استفاده ازظرفیت وتوانمندیهای نخبگان علمی کشور، مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان از برنامههای آینده این دفتر محسوب میشود. همچنین آموزش مدرسان بازآفرینی شهری با هدف استانداردسازی فرآیندها و محتوای آموزشی در برنامههای جاری این دفتر قرار گرفته است.
به گفته نوذری چارچوب راهنمای اقدام مشترک برگزاری دورههای مهارتآموزی و توانمندسازی اقتصادی ساکنان محلات و محدودههای هدف به منظورهماهنگسازی، افزایش اثربخشی و شمول دورههای مهارتآموزی و نیز تعریف دورههای آموزشی بر مبنای مزیتهای نسبی هر استان بر اساس کار کارشناسی تدوین و به ادارات کل راه وشهرسازی استانها ابلاغ شده است.