معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اولویت دولت تسهیل ساختهای نهاد مردمی و نهادهای توسعهگر است، گفت: میتوانیم ردیفهای اعتباری جهت بهسازی بافتهای فرسوده کلانشهرها را افزایش دهیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا ، دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران امروز (چهارشنبه) در بیست و چهارمین جلسه نشست مدیران بافت فرسوده کلان شهرهای کشور با بیان اینکه در بسیاری از کلانشهرها برای احیای بافت فرسوده اعلام آمادگی میکنیم و رغبت بیشتری نشان میدهیم، اظهار کرد: خوشبختانه کلانشهر تهران همواره در این زمینه نسبت به سایر کلانشهرها جلوتر بوده است. بانک مرکزی نیز رغبت بیشتری نسبت به این امر نشان میدهد.
رییس هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه اگرچه دولت از نظر بودجه مشکل دارد، اما ابزارهای متنوعی برای احیای بافت فرسوده دارد، گفت: به هیچ عنوان دولت وظیفه خود (نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده) را بر دوش شهرداریها نمیگذارد و در 10سال گذشته دولت به موازات شهرداریها در این زمینه اقدامات مفیدی انجام داده است.
دکتر ایزدی اضافه کرد: مصوبهای که در بیست و هفتم مرداد ماه امسال به تصویب رسید مکمل سند ملی برنامه ششم توسعه است و الزاماتی برای همراه کردن دستگاهها و وزارتخانههای مختلف دارد، برای نمونه مکلف کردیم که باز تعریف و اصلاح محدودههای هدف بازآفرینی بافتهای فرسوده در تمام کلانشهرها تا پایان سال جاری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه مدیران کلانشهرها متولیان احیای بافتهای فرسوده هستند، گفت: مسلماً با پیگیریهای مدیران کلان شهرها دستگاههای دولت پاسخگو خواهند شد. همچنین در اقتصاد مقاومتی مصوبهای داشتهایم و یکی از بحثهای اقتصاد مقاومتی نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در کلانشهرها است.
دکتر ایزدی افزود: همچنین مدلی برای تخصصی کردن امر ساخت و ساز و واگذاری به بخش خصوصی و استفاده از امکانات این بخش داریم که از جمله دیگر اجزای اقتصاد توسعه محور است.
وی با اشاره به اینکه اولویت دولت تسهیل ساختهای نهاد مردمی (شهرداریها) و نهادهای توسعهگر (پیمانکار و سرمایه گذار) است، گفت: میتوانیم ردیفهای اعتباری جهت بهسازی بافتهای کلانشهرها را افزایش دهیم.
رییس هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: به عنوان نمونه در کلانشهر قم و مشهد ردیف مستقلی در نظر داریم. در این خصوص نمایندگان مجلس نیز کمکهای بسیاری کردند.
دکتر ایزدی با اشاره به اینکه به دنبال تخصیص 100درصدی اعتبارات هستیم، اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در این زمینه انجام خواهیم داد ارتقاء سطح عمران و بهسازی در بافتهای فرسوده است.
وی ادامه داد: در شورای اجتماعی کار، آسیبهای اجتماعی دنبال میشود. در این شورا 20 آسیب اجتماعی مطرح شد و مقام معظم رهبری پنج موضوع از این آسیبها را در دستور کار قرار دادند که یکی از این آسیبها نوسازی بافتهای فرسوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به انعقاد تفاهم نامهای با سایر وزارتخانه از جمله وزارت تعاون و ورزش و جوانان، گفت: برای هر کلانشهری طرح جامع تفصیلی داریم و فرآیند توسعه در هر کلانشهری باید به شکل جزیرهای پیش رود. برای نمونه اقداماتی در این زمینه در بندرعباس و چابهار شروع کردهایم.
دکتر ایزدی با بیان اینکه شهردار کلانشهر تهران اعلام کرد جهت نوسازی بافت فرسوده از متقاضیان هزینهای دریافت نمیکند، افزود: از دیگر امکانات دولت و وزارت راه و شهرسازی بحث داراییهایی است که لازم است کارها را مدیریت کنند. برای نمونه راه و شهرسازی استان اصفهان کارخانه ریسندگی را برای تبدیل کردن به یک مرکز تفریحی و خدماتی خریداری کرد.
وی ادامه داد: طبق لیستی که تهیه کردهایم مشخص شد هر کلانشهر باید به چه میزان از منابع دولتی و منابع غیرنقدی استفاده کند. در این زمینه لازم است یک تفاهم نامه در شهرهای مختلف تهیه کنیم.