نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زلزلهخیز بودن استان کردستان گفت: به هر حال ساخت و سازهای غیراصولی و غیرفنی مناطق حاشیهای سنندج میتواند در آینده باعث لطمات زیادی شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادرر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ، سیداحسن علوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی درباره معضلات حاشیهنشینی در کشور گفت: حاشیهنشینی پدیدهای بسیار مشکلزا برای مراکز استانها و شهرهای بزرگ است که از این پدیده آسیبهایی گاه جبرانناپذیر متوجه کشور و نسلهای آینده میشود.
وی افزود: حاشیهنشینی در کردستان موجب نگرانیهای زیادی شده به طوریکه همین حالا ۱۳ منطقه منفصل شهری و حاشیهنشینی در شهر سنندج وجود دارد و جمعیت کثیری نیز در آن مناطق ساکن هستند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خشکسالی، بیکاری، عدم اقناع جوانان و مهاجرت بیرویه روستاییان به علت نبود زیرساختها و امکانات کافی وعدم توجه دولتها دست به دست هم داد وپدیده حاشیهنشینی سنندج را تشدید کرد و هم اکنون مناطق حاشیهای این شهر از مشکلات اساسی رنج میبرند.
وی به مشکل آب شرب مرکز استان کردستان اشاره کرد و افزود: هم اکنون سنندج از نظر زیرساختی نیز پاسخگوی نیاز آب شرب مردم نیست، چون سدی که برای تأمین آب شرب سنندج احداث شد برای ۱۵۰ هزار نفر بود اما اکنون شهر سنندج ۵۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و وسعت یافتن مناطق حاشیهای نیز مشکل را حادتر کرده است.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات آموزشی و بهداشتی مناطق حاشیهایی سنندج افزود: فاضلاب خانهها در معابر این پهنهها سرریز میشود و متأسفانه شهرداری نیز امکان اجرای پروژههای عمران شهری را ندارد و نمیتواند تمام کوچهها را آسفالت و مرتب کند، چون ساخت و ساز مسکن با رکود مواجه شده و شهرداریها نتوانستند درآمد مکفی برای اجرای پروژههای خود جذب کنند و همین مساله باعث شده که حاشیه شهرها دچار بحرانهای شدیدی شوند و وضعیت بسیار نابسامانی پیدا کنند.
وی ادامه داد: پهنههای حاشیهای شهر سنندج از شرایط مبلمان شهری خارج شدند و امروز سیما و منظر شهرواقعا وضعیت آشفتهای دارد و این مسایل است که بالاخره باعث میشود زندگی در شهرها با مشکل و «عسروحرج» مواجه شود.
علوی یکی از مشکلات عمده سکونتگاههای غیررسمی را گسترش سریع آنها دانست و یادآور شد: امروز کنترل ساخت و ساز در حواشی شهر سنندج با مشکل اساسی مواجه است و بخشهای مختلف جهاد کشاورزی، شهرداریها و نیروی انتظامی باید تدبیر اساسی کنند تا جلوی وسعت یافتن پهنهها و ساخت و ساز بیرویه در آنها را سد کنند.
وی افزود: متاسفانه افراد در مناطق حاشیهای سنندج یک شبه خانه میسازند که با توجه به شرایط زلزلهخیزی منطقه در استان کردستان میتواند بسیار مشکلآفرین باشد به هر حال ساختو سازهای غیراصولی و غیرفنی که هیچگونه نظارتی بر آنها نیست خودش میتواند در آینده باعث لطمات زیادی شود و از کیفیت زندگی ساکنان آن مناطق نیز میکاهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قطعا معضل حاشیهنشینی بر اقتصاد ملی اثرات منفی خواهد داشت، لذا دولت باید تدبیر اساسی برای حل معضل حاشیه نشینی سنندج کند چون این مناطقی مستعد تجمع انواع بزهکاری، مشکلات فرهنگی، امنیتی، اجتماعی و حتی سیاسی است.
وی اظهار کرد: مناطق حاشیهای سنندج محروم از کتابخانه، فضای سبز و مکانهای تفریحی هستند. از آنجا که نظارتی بر آنها نیست اکثر کسانی که مجرمند حتی از استانهای دیگر به اینجا میروند و ساکن می شوند. این مساله مشکلات بسیار زیادی به وجود آورده است. واقعا کنترل منطقهای مثل نایسر که تخمین زده میشود جمعیت آن به ۷۰ هزار نفر برسد کار سادهای نیست چون خودش یک شهر محسوب میشود بنابراین سنندج نیازمند تدبیر اساسی دولت است.
وی با بیان اینکه در کشور حدود ۱۳ میلیون نفر حاشیهنشین وجود دارد ادامه داد: فارغ از بافت فرسوده٬ همانطور که گفتم سنندج ۱۳ منطقه حاشیهای دارد و جمعیت کثیری هم در این مناطق ساکن هستند که با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکنند.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نایسر، ننله، گریزه و حسنآباد را ۴ منطقه منفصل شهر سنندج خواند و گفت: تقتقان، عباسآباد٬ حاجیآباد٬ کانيکوزله و بخشی از بهاران مناطق حاشیهای سنندج هستند البته در جاهایی همچون آساوله نیز معضل حاشیهنشینی دارد ظهور و بروز میکند.