نشست ستاد ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی بناب برگزار شد و فرماندار بناب بر ضرورت جلوگیری شهرداری از ادامه ساخت و ساز در سکونتگاه های غیررسمی این شهرستان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر ، شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و هم اکنون ۳۳ هزار و ۱۷۲ نفر از جمعیت ۱۴۰ هزار نفری این شهرستان در ۱۱ محله سکونتگاههای غیررسمی این شهرستان ساکن و یک سوم جمعیت شهری بناب را ساکنان اسکان غیررسمی تشکیل می دهند.
ولی الله فرج اللهی فرماندار در نشست ستاد توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی شهرستان بناب ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات شهردار و شورای اسلامی شهر در ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی شهرستان اظهارکرد: برای ساماندهی معابر عمومی این سکونتگاهها سال گذشته ۱۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده بود که ۶۰ درصد این مبلغ تحقق یافت و امسال نیز قریب به ۸ میلیارد ریال از محل اعتبارات ۱۸۰ و ۱۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات شهرداری برای تکمیل معابر عمومی این مناطق تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اختصاص ۵۰۰ تن قیر از طرف استانداری از شهرداری خواست سریعاً نسبت به تکمیل و آسفالت محلات اقدام کنند.
فرماندار بناب سپس با بیان اینکه ایجاد سکونتگاههای غیررسمی بویژه در بافت فرسوده بناب باعث به وجود آمدن معضلات و مشکلات بسیاری شده است؛ تصریح کرد: تمامی دستگاهها وظیفه دارند نسبت به تشکیل کارگاههای آموزشی در مناطق ۱۱ گانه اقدام کنند.
فرج اللهی در عین حال تأکید کرد: شهرداری بایستی با افزایش بازرسان خود در این مناطق از ادامه ساخت و سازهای غیرقانونی در این محلات جلوگیری کند.
ضرورت ساماندهی سریع سکونتگاه های غیررسمی در بناب
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به ضرورت ساماندهی سریع سکونتگاههای غیررسمی در بناب گفت: مشکل اصلی ما در کشور این است که با اصول علمی حرکت نکرده ایم و اگر از افراد صاحب نظر و متخصص در امور استفاده کنیم شاهد این مشکلات نمی شویم.
حجت الاسلام محمد باقری بنابی افزود: ما نسبت به کشورهای اروپایی از پتانسیل و امکانات بالایی برخوردار هستیم ولی چون کارها در دست متخصص نیست، با مشکل مواجه می شویم.
وی با انتقاد از عدم استفاده از ظرفیت نخبگان در جامعه اذعان کرد: بدلیل عدم استفاده از این ظرفیت بالا شاهد از دست دادن نخبگان هستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با بیان اینکه شورا و شهرداری بناب انصافاً کار بزرگی را در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی این شهرستان انجام دادند و زحمات آنها قابل تقدیر است، در عین حال خواستار استمرار این طرح در سایر محلات باقیمانده شهر شد.
باقر بنابی در ادامه سخنان خود از اختصاص یک هزار و ۴۰۰ تن قیر رایگان از سوی دولت به روستاهای بناب خبرداد و گفت: شهرداری بایستی تدبیری اتخاذ می کرد که حداقل یک هزار تن قیر جذب شهر می شد. چرا که ۵۰۰ تن قیر درمان درد محلات بناب نیست و شهرداری بایستی اهتمام بیشتری می کرد!
این نماینده عضو فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی با تأکید بر صدور دفترچه های اسناد مالکیت ساکنان این محلات توسط اداره ثبت اسناد و املاک تصریح کرد: مسئولان مرکز آموزش فنی و حرفه ای نیز باید با تهیه طرح و دادن آموزشها و مهارتهای لازم به مردم در راستای هرچه بهتر اجراشدن طرح قدمهای لازم را بردارند و ساکنان این محلات مهارتهای لازم را بیاموزند.
تخریب و بازسازی ۲۱۶ واحد مسکونی در دیزج جنوبی
این گزارش می افزاید، معاون خدمت شهری شهرداری بناب نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده توسط شهرداری در محلات سکونتگاههای غیررسمی تشریح کرد: شهرداری با تخریب و بازسازی ۲۱۶ واحد مسکونی در دیزج جنوبی تاکنون ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال برای بازسازی و عقب کشی و جدول گذاری محلات هزینه کرده است.
علیرضا علی اصغری افزود: تاکنون در محلات ۱۱ گانه سکونتگاههای غیررسمی بناب در ۲۳ محله آسفالت ریزی شده و اگر شرایط جوی اجازه دهد ۱۵ محله دیگر نیز بزودی آسفالت واهند شد.
وی گفت: برای آسفالت این محلات ۱۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی شهرداری پیش بینی شده بود که تاکنون ۱۲ میلیارد ریال جهت آسفالت این محلات هزینه شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری بناب در عین حال اذعان کرد: از سوی مشاوران اجرای طرح توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی شهرستان برای اجرا و ساماندهی محلات در محلات یازده گانه بناب ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است که قطعاً این مبلغ از توان شهرداری بناب خارج است.