به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، طرح احیای بافت فرسوده دوگنبدان ، مناطق فقیرنشین پایین دست شهر بام نفتی ایران را به کارگاه سازندگی تبدیل کرده است.
براساس طرح احیای بافت فرسوده دوگنبدان ،سه هزار و 700 واحد مسکونی شهر تا سه سال آینده با یک هزار و 470 میلیارد ریال اعتبار نوسازی می شود.
طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان در سال 1387 تصویب شد اما چند سال به دلیل نبود اعتبار راکد بود. این طرح اکنون مورد توجه جدی مسئولان قرار گرفته است.
یکی از ساکنان کوی لبنان در محدوده بافت فرسوده شهر دوگنبدان گفت: تا چند سال آینده در صورت ادامه روند کنونی محله های فقیرنشین زیباتر از مناطق بالای شهر می شود.
مرتضی داودی با اشاره به دشواری زندگی در بافت فرسوده شهر دوگنبدان مانند دشواری آمد و رفت در کوچه های پلکانی، غیرممکن بودن تردد خودرو در بسیاری از معابر به دلیل شیب تند،پیش بینی نشدن هیچ نوع فضای فرهنگی و تفریحی افزود: این طرح تحول اساسی در زندگی مردم مناطق بافت فرسوده این شهر ایجاد کرده است.
یک بانوی ساکن خیابان کیامرثی واقع در بافت فرسوده شهر دوگنبدان که خانه خود را نوسازی کرده بیان کرد: سکونت در چنین خانه ای به دلیل درآمد اندک برایم رویایی بود که محقق شده است.
مریم مردانی افزود: سقف های کوتاه، ساختمان های سنگی قدیمی افزون بر تهدید سلامتی و آسیب های اجتماعی باعث پایین آمدن روحیه نشاط در زندگی مردم نیز شده بود.
یکی از ساکنان بافت فرسوده شهر دوگنبدان در محله سادات با اشاره به اجرای پارک های محله ای، کتابخانه و طرح های زیباسازی معابر گفت: اجرای این طرح یک دگرگونی رویایی در زندگی مردم ایجاد کرده است.
احمد نارکی افزود: کودکان و نوجوانان این منطقه مسکونی اکنون به جای بازی در کوچه های خاکی از اسباب بازی پارک ها استفاده می کنند و بزرگسالان نیز شب های خود را در فضاهای سبز می گذرانند.
مسئول ستاد احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان گفت: تاکنون 450 واحد مسکونی در بافت فرسوده شهر دوگنبدان بهره برداری شده و 50 واحد دیگر نیز در مرحله نازک کاری است.
روح الله عمادی ابراز داشت: برای هر یک از این واحدهای مسکونی بهره برداری شده تاکنون 300 میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت و 60 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت شده و 100 میلیون ریال دیگر در سال جاری بلاغ شده است.
عمادی تسهیلات بانکی پیش بینی شده برای واحدهای تجاری بافت فرسوده را نیز 200 میلیون ریال ذکر کرد.
وی بیان کرد: تخریب رایگان، جمع آوری انشعابهای برق، آب و گاز، تخفیف در پروانههای ساختمانی و ضمانت زنجیرهای از دیگر خدمات حمایتی ارائه شده برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان است.
70 هزار نفر در واحدهای مسکونی بافت فرسوده شهر دوگنبدان ساکن هستند.
مساحت و سرانه کاربری اراضی بافت فرسوده در محدوده مورد مطالعه طرح شامل مسکونی 70 هزار و 832 متر مربع، تجاری و خرده فروشی 49 هزار و 19 متر مربع، تجاری و خدمات مالی و بانکی شش هزارو 723 متر مربع، تجاری و خدمات خانگی و خودرو پنج هزارو 678 متر مربع، پارک و فضای سبز 52 هزارو 372 متر مربع، اداری 15 هزار و 235 متر مربع، مذهبی و فرهنگی شش هزار و 717 متر مربع است.
مسئول ستاد احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان گفت: عملیات ساماندهی معابر محله سادات این شهر در قالب زیرسازی، پیاده رو سازی و جدول گذاری آغاز شده است.
عمادی افزود: این طرح از میدان سادات تا پل پربالی با 6 میلیارد ریال اعتبار اجرا میشود.
مسئول ستاد احیای بافت فرسوده دوگنبدان تصریح کرد: عملیات اجرایی بازسازی 500 واحد مسکونی بافت فرسوده این شهر در محلههای سادات، کیامرثی، کوی لبنان، منطقه پربالی و رادک در حال اجراست.
مسئول ستاد احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان گفت: 50 میلیارد ریال اعتبار برای بازگشایی معابر خیابان کیامرثی این شهر اختصاص یافته است.
عمادی افزود: عملیات اجرایی بازگشایی رینگ 20 متری معابر خیابان کیامرثی شهر دوگنبدان در آینده نزدیک شروع می شود.
وی میزان اعتبار مصوب شده برای اجرای این طرح را 100 میلیارد ریال ذکر کرد.
عمادی بیان کرد:100 واحد مسکونی برای اجرای عملیات بازگشایی در دامنه کوی کیامرثی از مالکان بافت فرسوده خریداری شده و تعدادی از این واحدهای مسکونی از سوی مالکان تحویل متولیان اجرای طرح بازگشایی رینگ 20 متری قرار گرفته است.
وی همچنین از برنامه ریزی برای ساخت و نصب نماد امامزاده علی (ع) در محله سادات شهر دوگنبدان خبر داد.
عمادی تسهیلات بانکی پیش بینی شده برای واحدهای تجاری بافت فرسوده را نیز 200 میلیون ریال ذکر کرد و خواستار حمایت شهرداری و دستگاه های خدمات رسان برای احیای واحدهای تجاری شد.
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی هم گفت: چندین پارک محله ای، کتابخانه، پیش بینی مجتمع های فرهنگی، ساماندهی معابر،نوسازی شبکه های آبرسانی و نوسازی واحدهای مسکونی و تجاری بافت فرسوده شهر دوگنبدان از سال 1392 مورد توجه قرار گرفته که بخشی از آن انجام و بخش های باقی مانده با سرعت خوبی در حال اجراست.
غلامرضا تاجگردون با اشاره به اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده دستاورد تلاش مضاعف مسئولان است تصریح کرد: چندین مسئول کشوری ویژه و حساس بودن مناطق بافت فرسوده شهر دوگنبدان را از نزدیک مشاهده کرده اند.
وی بیان کرد: اجرای این طرح با این شتاب تنها برای مناطقی که زلزله رخ داده برای بازسازی در نظر گرفته می شد که توجه مسئولان ملی در این امر شایسته قدردانی است.
شهر دوگنبدان مرکز شهرستان نفت خیر گچساران با 106 هزار نفر جمعیت در 157 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
براساس آخرین آمار استانداری کهگیلویه و بویراحمد 158هزار نفر از جمعیت شهرهای یاسوج، دوگنبدان و دهدشت در سکونتگاههای غیر رسمی و بافتهای فرسوده زندگی میکنند.
یک هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی و بافت فرسوده در شهرهای بزرگ کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که افزون بر 168هکتار آن بافت فرسوده است .
77 هزار نفر در سکونتگاههای غیررسمی حاشیه شهرها از جمله یاسوج ، 79 هزار نفر در بافتهای فرسوده شهری دوگنبدان و 2 هزار 260 نفر در بافت تاریخی شهر دهدشت زندگی میکنند.