عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست تخصصی شهرسازی با عنوان "باز آفرینی شهری، تابآوری شهرها" در دانشگاه شیراز گفت: ارایه بستههای تشویقی شهرسازانه بیشتر از اختصاص تسهیلات و وام در بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی کشور موثر است..
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی در نشست تخصصی شهرسازی با عنوان "باز آفرینی شهری، تابآوری شهرها" اظهارداشت: بازآفرینی شهری هنوز در شهرهای ایران رخ نداده است و همچنان در مرحله بهسازی هستیم.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه بهسازی، نوسازی و مقاومسازی واحدهای مسکونی از مقدمات افزایش تابآوری شهری است، اظهار داشت: افزون بر این، پیشگیری و آیندهنگری نیز با موضوع تابآوری ارتباط دارد از همین رو باید بتوانیم جریانات جمعیتی کشور را بهگونهای بررسی کنیم که از روند آن در ۲ دهه آینده آگاه باشیم درحالیکه هنوز از این مهم غافل هستیم.
آیینی، بهبود توسعه، تکمیل زیرساختها، احداث و نوسازی مسکن را از جمله اقدامات مهم در رابطه با تابآوری عنوان کرد و بیان داشت: تابآوری در عرصههای اجتماعی، اقتصادی، نهادی و کالبدی مورد توجه شهرسازان است و آنچه باید بیش از همه به آن توجه کرد، بعد کالبدی است.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر ضرورت آیندهپژوهی و ساماندهی در حوزه شهرسازی با اشاره به سیل فروردینماه ۹۸ شیرا،ز بیان کرد: آنچه در این سیل در محله سعدی شیراز رخ داد، تایید میکند که در ابتدا نباید اجازه میدادیم محله سعدی به این صورت شکل گیرد، این بدان معناست که در مرحله آیندهپژوهی موفق نبودهایم، مرحله بعد پیشگیری از بروز حادثه در این محله بود که از آن بازماندیم و در حال حاضر باید محله سعدی را ساماندهی کنیم.
آئینی با اشاره به اینکه در برنامه بهسازی و نوسازی، توسعه معابر شهری، افزایش میزان فضای سبز، افزایش حداقل ۲ برابری فضای عمومی و روبنایی، مرمت آثار باستانی و فرهنگی برای افزایش تابآوری شهری در نظر گرفته شده است، بر ضرورت اجرای این موارد تاکید کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در بافت فرسوده شیراز، ظرفیت ایجاد ۱۰۵ هزار واحد جدید وجود دارد که از این تعداد ۳۳هزار واحد مربوط به قبل است که تنها نیاز به بازسازی یا بهسازی دارد از این رو شیراز دیگر نباید بیش از این بزرگ شود بلکه باید از ظرفیتهای درونی آن استفاده کرد.
آئینی گفت: در نیمی از شهرهای ایران تراکم جمعیت کمتر از ۵۰ درصد در هکتار و در ۳۷ درصد دیگر از شهرهای کشورمان، تراکم جمعیت بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در هکتار است اما این تراکم جمعیت در شیراز ۸۶ نفر در هکتار و در بافت فرسوده این شهر ۸۳ نفر، یعنی کمتر از متوسط شهر است.
عضو هیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران تصریح کرد؛ در ۱۰ سال اخیر ۶۰۲ هزار و ۱۰۳ واحد مسکونی در محدوده بافتهای فرسوده در کشور تولید شده است، این ظرفیت در حوزه تولید مسکن کم نیست و نشان میدهد در اسکان جمعیت در بافتهای فرسوده موفقتر عمل کردهایم.
.