ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 

همایش معاونان عمرانی استانداران سراسر کشور به میزبانی یزد با محوریت احیای بافتهای تاريخی برگزار شد که استفاده از امکانات بافت تاریخی برای ایجاد زیرساختهای گردشگری نظیر هتل از جمله این مباحث بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری مهر، معاون عمران و توسعه امور شهری وزارت کشور در این همایش که از امروز صبح آغاز شده و تا ظهر فردا ادامه دارد، اظهار داشت: بافت‌های تاریخی ظرفیتی عظیم برای توسعه گردشگری به شمار می‌روند و ضمن اینکه باید از این ظرفیت به درستی استفاده شود، باید هویت تاریخی و فرهنگی آن نیز مدنظر قرار گیرد.

هوشنگ خندان دل بیان کرد: در بافت تاریخی تنها حفظ یا ثبت ملی بنا نباید مردم و مسئولان را قانع کند بلکه لازم است روابط تاریخی اطراف بناهای تاریخی نیز مورد مرمت و بازسازی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بازار، حمام، مسجد و ... بناهایی هستند که در کنار خانه های تاریخی، روابط اجتماعی را در بافت تاریخی شکل می‌دادند، عنوان کرد: این روابط باید همچنان حفظ شود و می توان برای حفظ آن، علاوه بر اینکه امکانی برای گردشگران ایجاد می‌شود، از این فضاها نیز با کاربری امروزی استفاده شود.

خندان دل خاطرنشان کرد: باید از امکانات موجود در بافت تاریخی یزد در راستای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری استفاده شود تا ضمن توسعه صنعت توریسم، بافت تاریخی نیز احیا و زندگی در آن جاری شود.

روند تخریب در بافت‌های تاریخی باید متوقف شود

استاندار یزد نیز در این جلسه با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد بافت تاریخی یزد اظهار داشت: بافت تاریخی یزد تنها بافت گسترده منسجم و به هم پیوسته است که زندگی هنوز در آن جریان دارد و علاوه بر بافت تاریخی، یزد مجموعه ای از عناصر و سازه ها را در خود جای داده که در نوع خود بی‌نظیر هستند و از آن جمله می‌توان به قنات زارچ به عنوان طولانی‌ترین قنات دنیا یا بادگیر باغ دولت آباد به عنوان بلندترین بادگیر جهان اشاره کرد.

سیدمحمد میرمحمدی با بیان اینکه بافت تاریخی یزد، گنجینه ای عظیم و گرانبها است که امروز نیز قابل بهره برداری است، عنوان کرد: بخش هایی از این بافت تخریب شده که اگر قرار باشد، روال به همین شکل ادامه پیدا کند، میزان تخریب ها بیشتر خواهد شد.

وی با تاکید بر احیا و بازسازی بناهای بافت تاریخی با عناصر موجود در آن خاطرنشان کرد: لازم است در بازسازی‌هایی که در بافت تاریخی صورت می گیرد، همه عناصر مورد نیاز در زندگی گذشتگان نیز احیا شود تا علاوه بر ایجاد جاذبه، نیاز مردم نیز در بافت های تاریخی برطرف شود.

میرمحمدی بیان کرد: عناصر مورد نیاز مردم در گذشته مانند حمام، آسیاب، آب انبار و ... باید با نیازهای امروز تطبیق داده شود و تا آنجا که قوانین اجازه می‌دهد، به شرط به هم نریختن چهره بافت تاریخی، احیا و بازسازی شوند تا مردم در بافت تاریخی بتوانند با آرامش و امکانات بیشتری زندگی کنند.

وی با بیان اینکه بافت تاریخی یزد محدوده ای بسیار وسیع است، تصریح کرد: به طور مسلم، مدیریت کردن این مجموعه مشکل و نیازمند مشارکت و همراهی مردم است.

 

۲۰۰ هکتار از بافت تاریخی یزد در طول یک دهه گذشته تخریب شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد نیز در این جلسه با اشاره به اینکه طرح تفضیلی برای بافت تاریخی یزد از اواخر سال ۷۹ تهیه شد، اظهار داشت: از آن زمان کار احیا و بازسازی بافت تاریخی و فرسوده آغاز شد اما به دلیل نوع مدیریت‌ها در طول یک دهه گذشته، حدود ۲۰۰ هکتار از بافت تاریخی یزد تخریب شد.

سیدمحمدرضا سیدحسینی با بیان اینکه البته زیرساخت‌های گردشگری در استان یزد به خوبی توسعه یافت، ‌ افزود: در زمانی که گرانترین هتل سه ستاره کشور در یزد واقع بود و یزد تنها ۲۰۰ تخت اقامتی داشت، این رقم در سال ۸۴ به دو هزار و ۴۰۰ تخت رسید.

وی عنوان کرد: هتل‌های سنتی یزد نیز با مرمت و بازسازی خانه‌های تاریخی و قدیمی تخریب شده راه اندازی شدند و امروز این هتل‌ها خود به عنوان یک جاذبه تاریخی، به برند جهانی تبدیل شده اند.

سیدحسینی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشریح اقدامات مدیریتی و حفاظتی در بافت تاریخی یزد، به بیان سیاست‌ها و راهبردهای آینده در زمینه حفاظت از بافت تاریخی یزد پرداخت و بیان کرد: ثبت جهانی ۱۱۰ هکتار از بافت تاریخی یزد، افق‌های جدیدی را در برابر صنعت گردشگری استان یزد باز می کند.