ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

 معاون وزیر راه و شهرسازی بر لزوم راه اندازی بانک اطلاعاتی محدوده های هدف بازآفرینی شهری تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران، سید محمد پژمان، در نشستی که صبح امروز با مشاوران حول موضوع «شرح خدمات قراردادهای نهاد توسعه محله و همچنین فرآیند مطالعات و برنامه ها درخصوص توسعه مسکن» برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه، هم اندیشی در خصوص میزان اثربخشی فعالیت های مشاورین در بافت های هدف بازآفرینی شهری و دستیابی به آهنگ حرکت مشخص در راستای رسیدن به اهداف برنامه ملی بازآفرینی شهری پایدار است.

وی با انتقاد از راه اندازی متعدد دفاتر تسهیلگری در بافت های هدف بازآفرینی توسط نهادها و ارگان های مختلف، گفت: باید از موازی کاری در این زمینه به شدت پرهیز شود و نهادها برای انجام هر فعالیتی در بافت های هدف باید با شرکت بازآفرینی شهری ایران هماهنگی های لازم را ایجاد کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، با تاکید بر اینکه باید جنس کار مشاورین مشخص شود، افزود: در حال حاضر مشاورین در حوزه های مختلفی فعالیت می کنند و شرح وظایف دقیقی ندارند.

وی اظهارکرد: مطالعات باید از مقیاس طرح های تفصیلی خارج شوند و قابلیت اجرا داشته باشند.

معاون وزیر راه شهرسازی ادامه داد: دستگاه های مختلف با عناوین متفاوت هر روز به منازل مردم مراجعه و اطلاعات خانوار و محدوده ها را جمع آوری می کنند، بدون اینکه این کار برآیند مشخصی داشته باشد.

پژمان تاکید کرد: باید سامانه ای راه اندازی و تمام اطلاعات محدوده های هدف بازآفرینی به طور کامل و دقیق در آن جمع آوری و ثبت شود. این بانک اطلاعاتی می تواند نیاز تمام سازمان ها و ارگان ها به اطلاعات و آمار را مرتفع کند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه مراجعه هر روزه به خانه ها، فضای بی اعتمادی را در بین اهالی این محدوه ها ایجاد می کند، افزود: نباید بین روند مطالعات تسهیلگر و اجرا فاصله ایجاد شود و مشاورین باید در تمام مراحل اجرای طرح ها حاضر و ناظر باشند. به نظر می رسد هم اکنون در بعضی نقاط عمدتا به چند موضوع کلی با شرح خدمت ناکافی، در زمان موقت پرداخته می شود که نتیجه ای هم در بر ندارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مدیریت شهری از مردم جدا نیست و حضور مدیریت شهری در بافت های هدف و ارایه خدمات به آنها مادام العمر است. بنابراین بهتر است راه اندازی دفاتر تسهیلگری به شهرداری ها سپرده شود و دراین زمینه مورد حمایت هم قرار گیرند.

وی اظهارکرد: باید برای بازآفرینی محلات هدف افق روشنی در نظر گرفته شود. به طور نمونه، سکونتگاه های غیررسمی به 1، 2، 3 و 4 رتبه بندی شوند و براساس اولویت در دستور کار قرار گیرند. یعنی وضعیت سکونتگاه های غیررسمی بعد از رتبه بندی، مرحله به مرحله ارتقا داده شود تا اینکه به وضعیت مطلوب که درجه یک است، برسند، آن زمان است که می توان آن سکونتگاه را از دستور کار بازآفرینی خارج کرد.

پژمان در پایان خاطرنشان کرد: ارزیابی دقیق از روند فعلی اجرای اقدامات بازآفرینی در محدوده های هدف از اولویت هاست که باید هر چه سریعتر تهیه شود.

معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران:

تامین مسکن هدف اصلی است/ لزوم توجه به هویت محلات در بازآفرینی شهری

در ادامه نشست معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: فعالیت های بازآفرینی باید با توجه به ساختارهای محله ای انجام شود؛ به این معنی که روابط اجتماعی و شکل دهی به هویت محله در اولویت قرارگیرد.

سید مجتبی علوی مقدم با تاکید بر اینکه تعداد، نوع و فعالیت گروه های محله ای باید متناسب با نیازهای جامعه محلی در ابعاد کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تعریف شود، گفت: نحوه مدیریت و پیگیری فعالیت های هر گروه باید با ابتکار اعضای گروه ها و کاملا مبتنی بر نیازها انجام شود.

معاون عمران و بهسازی شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: همچنین ضروری است خروجی مطالعات و طرح ها، سند مشارکتی و توسعه محله با رویکرد بازآفرینی شهری و ماهیت برنامه ای و مردم محور باشد.

وی اظهارکرد: در مطالعات باید به موضوع مسکن در محله ها با اولویت ویژه پرداخته شود.

علوی مقدم در پایان بر همکاری موثر همه گروه ها و نهادها و تلاش و برنامه ریزی در خصوص فعال شدن موثر نهادهای محله ای تاکید کرد.