ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بناهای قدیمی و فرسوده در شهرها باید بهسازی و به عنوان مراکز فرهنگی و علمی مورد استفاده قرار گیرند.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی عمران  وبهسازی شهری ایران به نقل از خبرگزاری  ایرنا، ' دکتر پیروز حناچی معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی  ' در نشست تخصصی مدیران بافت های فرسوده کلانشهرهای کشور در اصفهان، افزود: بناهای فرسوده زیادی از جمله بناهای صنعتی قدیمی در شهرها وجود دارد که می توان با بهسازی، نوسازی و با تغییر کاربری، آنها را به فضاهایی مناسب برای ارائه خدمات فرهنگی و علمی تبدیل کرد.

وی با اشاره به اینکه حفظ میراث معماری صنعتی در دنیا از جایگاه بالایی برخوردار است، افزود: انگلستان از جمله کشورهای موفق در زمینه احیا و بازسازی این نوع بافت هاست و توانسته است با توجه به این موضوع، میراث فرهنگی خود را بخوبی حفظ کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود 29 کارخانه نساجی قدیمی و تعطیل شده در کشور، افزود: ما نیز باید برای حفظ بناهای کارخانه های قدیمی کشور تلاش کنیم.

وی بااشاره به اینکه بیشتر کارخانه های نساجی قدیمی تعطیل شده کشور در اصفهان قرار دارند، تاکید کرد: این کارخانه ها باید احیا و بازسازی و به مراکز فرهنگی و علمی تبدیل شوند.

حناچی ادامه داد: کتابخانه ملی کرمان، دانشگاه هنر تبریز، پارک علم و فناوری یزد، فرهنگسرای بهمن تهران و موزه صنعت زنجان از جمله بافت های فرسوده ای بود که به مجموعه های فعال علمی و فرهنگی تبدیل شدند.

وی در ادامه از کارخانه های دخانیات تهران و سیمان ری به عنوان بناهای فرسوده و قدیمی نامبرد که بازسازی آنها در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه طی سال های اخیر در شهرهای کشور اقدام های خوبی برای احیا و بازسازی بافت های فرسوده انجام شده است، افزود: پشرفت های زیادی در علوم مختلف حاصل شده است و مدیریت شهری باید از این پیشرفت ها و تخصص ها برای بازسازی و احیای بافت های فرسوده استفاده کند.

وی با بیان اینکه ذائقه مردم در حال تغییر است، گفت: در صورت بی توجهی به بازسازی و بازآفرینی بافت شهرها، در آینده کیفیت زندگی در شهرها به شدت کاهش خواهد یافت.

حناچی از اصفهان ، رشت، تهران و قزوین به عنوان شهرهایی نامبرد که توانسته اند در مناطق تاریخی نیز بافت های فرسوده را بازسازی و این بافت ها را به مجموعه های مناسب تبدیل کنند.

بیست چهارمین نشست تخصصی مدیران بافت های فرسوده کلان شهرهای کشور روز چهارشنبه با حضور معاونان وزیر راه و شهرسازی در شهر تاریخی اصفهان آغاز شد.

در این نشست تخصصی که پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی، محمد سعید ایزدی معاون وزیر و رئیس هیات مدیره شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و مدیران بافت های فرسوده کلانشهرهای کشور حضور دارند، راه های تعامل بیشتر میان دولت و شهرداری ها در راستای احیا و نوسازی بافت های فرسوده و خلاء های قانونی در این زمینه بررسی می شود.

همچنین، ارزیابی و بازبینی اقدام های شهرداری های کلانشهرها در خصوص اجرایی شدن مفاد ماده 171قانون برنامه پنجم توسعه کشور از جمله محورهای این نشست عنوان شده است.

بررسی پیشنهادهای مسئولان کلانشهرها در خصوص ظرفیت های قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری و تدوین احکام برنامه ششم توسعه کشور در مورد حمایت از این قانون از دیگر موضوعاتی است که در این نشست بررسی می شود.

در این نشست تخصصی مدیران بافت های فرسوده کلانشهری اصفهان، مشهد، تبریز، تهران، کرج، شیراز، اهواز، قم، همدان، رشت، ارومیه و زاهدان حضور دارند.

این نشست به مدت 2 روز و به میزبانی شهرداری اصفهان در هتل چهل پنجره این کلانشهر برگزار می شود.

حدود هفت تا هشت هزار هکتار بافت فرسوده در سطح استان اصفهان است که چهار هکتار آن در شهر اصفهان قرار دارد.

بخش زیادی از بافت فرسوده شهر اصفهان در مناطق تاریخی و فرهنگی قرار گرفته است که باعث می شود احیای این بافت ها با مشکل و کُندی روبه رو به شود.